Meistä

Finland Festivals ry

Finland Festivals kokoaa sateenvarjonsa alle Suomen parhaat ja kiinnostavimmat taide- ja kulttuurifestivaalit. Musiikin eri lajien lisäksi mukana on niin tanssin, teatterin, kirjallisuuden, kuvataiteen, elokuvan kuin lastenkulttuurinkin parhaat tekijät. Jäsenfestivaaleja on tällä hetkellä lähes sata.

Finland Festivals toimii kulttuurin ja matkailun alalla ja sen tärkeimmät tehtävät ovat festivaalien edunvalvonta, promootio, tiedotus, kansainvälistyminen, kulttuurimatkailun edistäminen, tiedonkeruu ja tutkimus sekä koulutus.Finland Festivals tukee festivaalien toimintaedellytyksiä ja vaikuttaa aktiivisesti alaa koskevaan lainsäädäntöön. FF parantaa jäsentensä toimintaedellytyksiä rakentamalla luottamukselliset suhteet tahoihin, joissa tehdään festivaaleja koskevia päätöksiä.

FF promotoi festivaalejaan Suomessa ja ulkomailla. FF kehittää festivaalien ammattitaitoa järjestämällä koulutusta, neuvontaa, verkostoitumistapahtumia ja ideointitilaisuuksia. FF on festivaalikentän ääni, asiantuntija ja ylivoimainen tietopankki, jonka asiantuntemusta käytetään aina kun festivaalien toimintaedellytyksiä koskevia päätöksiä tehdään.

Finland Festivals on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys.

Ota yhteyttä

Toimisto
Eerikinkatu 3 B
FI-00100 HELSINKI
info@festivals.fi

Kai Amberla
toiminnanjohtaja
kai.amberla@festivals.fi
+358 40 551 5752

Minna Syri

viestintä- ja järjestökoordinaattori

info@festivals.fi
+358 40 552 7937

Finland Festivalsin hallitus 2024

Puheenjohtaja:
kansanedustaja Eveliina Heinäluoma

Jäsenet:

Pia Alatorvinen, Oulun juhlaviikot
Teemu Laasanen, MusicFairyTales Oy
Ari Lehtola, Sodankylän elokuvajuhlat

Mika Nevalainen, Savonlinnan Oopperajuhlat

Salima Peippo, Kuopio Tanssii ja Soi
Sari Rusanen, Kuhmon Kamarimusiikki

Mikko Väänänen, KUULAS – Lasten Teatteritapahtuma

Kyösti Ylikulju, Jyväskylän Kesä

Finland Festivals on syrjinnästä vapaa yhdistys

Tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen kohtelun vaatimukset pohjautuvat tasa-arvolakiin, yhdenvertaisuuslakiin ja työturvallisuuslakiin. Näihin lakeihin perustuvat velvoitteet ja oikeudet koskevat kaikkia toimintaan osallistuvia.

Festivaalien katto-organisaatio, Finland Festivals, on syrjinnästä vapaa yhdistys. Emme hyväksy rasismia, ikäsyrjintää, seksismiä, heteroseksismiä, transfobiaa, ableismia, luokkasyrjintää tai kehokommentointia. Emme tee oletuksia ihmisten identiteetistä, sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, taustasta, kehosta tai kokemuksista – emme myöskään kysele niistä. Jokainen saa kertoa itsestään sen mitä kokee tarpeelliseksi ja mielekkääksi.

Emme käytä kieltä, joka on toisille loukkaavaa tai alistavaa. Tarkkuus kielenkäytössä edistää turvallisen tilan luomista.

Kohtelemme toisiamme kunnioittavasti ja tasa-arvoisesti. Kunnioitamme toistemme rajoja. Tiedostamme omat ennakkoluulomme ja etuoikeutemme, ja vastaamme rakentavaan kritiikkiin asiallisesti ja korjaamalla käytöstämme.

Emme ole täydellisiä ja välillä epäonnistumme. Kannustamme toisiamme ottamaan vastuun sanoistamme, teoistamme ja epäonnistumisistamme.