29.02.2024

Uusi merkittävä palkinto tanssitaiteilijoille jaetaan Kuopio Tanssii ja Soi-festivaalilla

Tanssitaiteen alalle on saatu uusi, vuosittain jaettava palkinto, jonka Kuopio Tanssii ja Soi on saanut kunniakseen myöntää. 8000 euron arvoinen Tanssin nuori tekijä -palkinto myönnetään Supervisual Gaalassa 14. kesäkuuta.

Palkinnon rahoittaa Keele-säätiö, jonka tarkoituksena on muun muassa edistää liikunnallista elämänasennetta sekä tukea taidetta, tiedettä ja kulttuuria. Palkinto on osa suurempaa säätiön tukemaa kokonaisuutta, jossa tuetaan eri alojen nuoria ja kotimaisia taiteilijoita.

Muut palkittavat alat ovat elokuvakäsikirjoittaminen, esitystaide, kuvataide, näytelmäkirjallisuus sekä runous.

Palkinto kannustaa ja tukee nuorta tanssitaiteilijaa

Palkinnon avulla halutaan tukea uuden sukupolven taitelijoiden työllistymistä, johon etenkin korona on vaikuttanut viime vuosina hyvin negatiivisesti. Tanssitaiteilijoiden asema on koko taiteen kentällä heikko ja vaihteleva, työnkuva on pirstaloitunut ja tulotaso jää useimmiten hyvin alhaiseksi.

Palkinnolla on tarkoitus rohkaista nuoria tanssitaitelijoita tekemään omaäänistä taidettaan sekä auttaa heitä eteenpäin urallaan. Vapaasti unelmoivat nuoret tanssin tekijät ovat tulevaisuuden tanssikenttämme peruskallioita – heidän keskuudestaan kasvavat seuraavat aikansa välittäjät ja kulttuurin uudistajat, epäkohtien kuvaajat ja uusien tulevaisuuksien näkijät.

Kenelle palkinto myönnetään?

Palkinto myönnetään vuosittain Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin nimeämän raadin toimesta korkeintaan 30-vuotiaalle, lupaavalle ja vahvat taiteelliset näytöt antaneelle, vapaalla kentällä toimivalle tanssijalle tai koreografille, joka on Suomen kansalainen. Palkinto myönnetään taiteellisin perustein.

Palkinto toimii ponnahduslautana ja kannustuksena tanssitaiteilijalle, jonka uralle toivotaan jatkuvuutta, näkyvyyttä sekä uusia työmahdollisuuksia.

Raadissa ovat Kuopio Tanssii ja Soin vuosittain nimeämät tanssitaiteen ammattilaiset. Kesällä 2024 raadin puheenjohtajana toimii festivaalin taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku.

Raati ottaa vastaan avoimia ehdotuksia Kuopio Tanssii ja Soin sivuilla olevan lomakkeen kautta.

Ehdotuksia palkinnon saajasta otetaan vastaan 8.4. kello 16 mennessä.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 12.-18.6.2024.

Etusivu – Kuopio Tanssii ja Soi (kuopiodancefestival.fi)

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

05.04.2024

Kuopio Tanssii ja Soi: Kuopio julistautuu tanssin kaupungiksi – kaupungin tanssitoimijat yhdistivät voimansa

Kuopiolaiset tanssitoimijat yhdistivät osaamisensa ja julistavat Kuopion virallisesti tanssin kaupungiksi Kallavesj’-messujen yhteydessä. Kuopio on nyt virallisesti tanssin kaupunki. Kuopiolaiset tanssialan organisaatiot Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali, Tanssiteatteri Minimi ja Itä-Suomen tanssin aluekeskus panivat alulle tanssin…

19.01.2024

Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmisto julki – festivaali on Riku Lehtopolun viisivuotisen kauden huipennus

Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmisto on monipuolinen kokonaisuus muun muassa trillerin täyteistä tanssiteatteria, rakkauden innoittamia teoksia ja perinteisestä poikkeavia ulkoilmaesityksiä. Festivaaliviikon avaa palkittu Dorrance Dance -steppiryhmä New Yorkista, joiden teoksissa elävä musiikki ja virtuoosimainen steppi…

13.12.2023

Kuopio Tanssii ja Soi: Kuopion viulukilpailu pelastetaan yhteistyöllä

Kuopio Tanssii ja Soi ry. ottaa järjestelyvastuun valtakunnallisesti merkittävästä ja perinteikkäästä viulukilpailusta. Kuopion viulukilpailun tulevaisuus näytti vielä syksyllä olevan vaakalaudalla. Syynä oli kilpailun järjestelyistä vastaavan Kuopion Musiikinystäväin Yhdistyksen taloudellinen tilanne. Yhdistys ajautui taloudelliseen umpikujaan, sillä…