27.06.2023

Suvisoiton festivaaliviikko on käynnistynyt Kaapelitehtaalla Avantin muusikoiden ja vierailevien taiteilijoiden yhteisin harjoituksin!

Avantin järjestyksessään 38. Suvisoitto –festivaali käynnistyy keskiviikkona 28.6. Porvoon Tuomiokirkossa Twisted Pearls and Four-Headed Nightingales -konsertilla. Festivaalin varsinaista avajaispäivää vietetään torstaina 29.6., jolloin perinteinen Suvisoitto-fanfaari soi Raatihuoneen torilla kello 12. Päivä jatkuu False Memories -avajaiskonsertilla Porvoon Taidetehtaalla torstaina 29.6. kello 19.

Avajaispäivästä lähtien Avantin Suvisoiton kaikki konsertit ja tapahtumat löytyvät tänä vuonna Taidetehtaan saleista.

Avantin kapellimestareiksi saapuvat taitava, kansainvälistäkin suosiota nopeasti saavuttanut suomalainen Emilia Hoving sekä hollantilainen, laajan ohjelmiston omaava Bas Wiegers. Avantin solisteina vierailevat sopraanot Tuuli Lindeberg ja Faustine de Monès, pianisti Mei Yi Foo sekä perjantaina Antti Auvisen uuden huilukonserton maailman kantaesityksen soittava norjalainen Bjørnar Habbestad.

Festivaaliviikkoon sisältyy pääkonserttien lisäksi perjantain kansainvälisen sävellystyöpajan loppukonsertti sekä elokuva-ilta ja lauantain Avanti! Club (K18).

Red Nose Companyn ja Avantin yhteinen uusi sovitus Keisarin uudet vaatteet –esityksestä nähdään Tehdassalissa lauantaina 1.7. ja sunnuntaina 2.7. Esitys on suunnattu koko perheelle ja on kaksikielinen.

Konsertteja ennen Taidetehtaan aulassa voi nauttia Konserttietkoista, jotka avaavat illan ohjelmaa eri näkökulmista.

Tämän vuoden taiteelliset suunnittelijat ovat säveltäjä Unsuk Chin ja pianisti/kuraattori Maris Gothoni. Heidän käsistään on syntynyt tyylikäs ja monitahoinen festivaaliviikko, joka kantaa ajankohtaista teemaa Dreamlands and Dystopias eli haavemaailmoja ja dystopioita.

Suvisoitto soi Porvoossa 28.6.-2.7.2023 ja ohjelmassa kuullaan tuoretta musiikkia niin uusilta nousevilta säveltäjiltä kuin jo arvostetumman aseman saavuttaneilta nykysäveltäjiltä.

Lämpimästi tervetuloa!

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

31.05.2024

Aliisa Neige Barrière ja Kristian Sallinen Avantin Suvisoiton kapellimestareiksi 

Kamariorkesteri Avantin Suvisoitto -festivaalin esiintyjälistaan on tullut muutoksia. Porvoossa 27.–30.6.2024 järjestettävän festivaalin taiteellinen suunnittelija, tšekkiläinen Ondřej Adámek joutui peruuttamaan tulonsa Suomeen yllättävän tilanteen vuoksi. Tilanne ei vaikuta festivaalin jo julkistettuun ja esitettävään ohjelmasisältöön. Suvisoiton ohjelmassa Adámekilla oli…

24.05.2024

Avantin Suvisoiton taiteellinen suunnittelija Ondřej Adámek joutuu peruuttamaan tulonsa

Kamariorkesteri Avantin Suvisoitto -festivaalin ohjelman suunnittelee vuosittain vaihtuva taiteellinen suunnittelija. Porvoossa 27.–30.6.2024 järjestettävän festivaalin suunnittelija on tšekkiläinen Ondřej Adámek. Festivaalin ohjelmassa hänellä on keskeinen rooli paitsi suunnittelijana myös säveltäjänä, kapellimestarina ja muusikkona. Kesäkuussa ensi-iltansa Kölnin oopperassa saa myös Adámekin…

19.01.2024

Avantin Suvisoiton pääkonserttiohjelma on julkaistu

Vuoden 2024 Suvisoiton taiteellisena suunnittelijana toimii säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámek. Tšekkiläinen Adámek (s. 1979) on tunnettu säveltäjänä erityisesti uusien soittotekniikoiden etsimisestä klassisille soittimille, mikä mahdollistaa hänen sävellyksilleen tärkeän äänenvärin ja muodon. Hänen vahva kiinnostuksensa…