27.06.2023

Suvisoiton festivaaliviikko on käynnistynyt Kaapelitehtaalla Avantin muusikoiden ja vierailevien taiteilijoiden yhteisin harjoituksin!

Avantin järjestyksessään 38. Suvisoitto –festivaali käynnistyy keskiviikkona 28.6. Porvoon Tuomiokirkossa Twisted Pearls and Four-Headed Nightingales -konsertilla. Festivaalin varsinaista avajaispäivää vietetään torstaina 29.6., jolloin perinteinen Suvisoitto-fanfaari soi Raatihuoneen torilla kello 12. Päivä jatkuu False Memories -avajaiskonsertilla Porvoon Taidetehtaalla torstaina 29.6. kello 19.

Avajaispäivästä lähtien Avantin Suvisoiton kaikki konsertit ja tapahtumat löytyvät tänä vuonna Taidetehtaan saleista.

Avantin kapellimestareiksi saapuvat taitava, kansainvälistäkin suosiota nopeasti saavuttanut suomalainen Emilia Hoving sekä hollantilainen, laajan ohjelmiston omaava Bas Wiegers. Avantin solisteina vierailevat sopraanot Tuuli Lindeberg ja Faustine de Monès, pianisti Mei Yi Foo sekä perjantaina Antti Auvisen uuden huilukonserton maailman kantaesityksen soittava norjalainen Bjørnar Habbestad.

Festivaaliviikkoon sisältyy pääkonserttien lisäksi perjantain kansainvälisen sävellystyöpajan loppukonsertti sekä elokuva-ilta ja lauantain Avanti! Club (K18).

Red Nose Companyn ja Avantin yhteinen uusi sovitus Keisarin uudet vaatteet –esityksestä nähdään Tehdassalissa lauantaina 1.7. ja sunnuntaina 2.7. Esitys on suunnattu koko perheelle ja on kaksikielinen.

Konsertteja ennen Taidetehtaan aulassa voi nauttia Konserttietkoista, jotka avaavat illan ohjelmaa eri näkökulmista.

Tämän vuoden taiteelliset suunnittelijat ovat säveltäjä Unsuk Chin ja pianisti/kuraattori Maris Gothoni. Heidän käsistään on syntynyt tyylikäs ja monitahoinen festivaaliviikko, joka kantaa ajankohtaista teemaa Dreamlands and Dystopias eli haavemaailmoja ja dystopioita.

Suvisoitto soi Porvoossa 28.6.-2.7.2023 ja ohjelmassa kuullaan tuoretta musiikkia niin uusilta nousevilta säveltäjiltä kuin jo arvostetumman aseman saavuttaneilta nykysäveltäjiltä.

Lämpimästi tervetuloa!

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

05.07.2023

Avantin 38. Suvisoitossa nautittiin useista kantaesityksistä

Vuoden 2023 Suvisoiton taiteellisten suunnittelijoiden säveltäjä Unsuk Chinin ja pianisti Maris Gothonin kuratoimaa Avantin Suvisoittoa vietettiin Porvoossa 28.6.-2.7.2023. Festivaalin nimi oli ajankohtaisesti Dreamlands and dystopias. Suosituimpia festivaalin konsertteja Porvoon Taidetehtaalla olivat torstain 29.6. avajaiskonsertti False…

03.07.2023

Avantin Suvisoiton kesän 2024 taiteellinen suunnittelija on säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámek

Kamariorkesteri Avanti! on kutsunut säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámekin Avantin kesän 2024 Suvisoitto-festivaalin taiteelliseksi suunnittelijaksi. “Ondřej on työssään tarkka, ja samalla hyvin monipuolinen. Ensi kesänä kuulemme Adámekin monipuolista musiikkia kaikilla herkuilla. Ondřej on hieno tyyppi!…