20.12.2023

Naantalin Musiikkijuhlien vuoden 2024 ilme julkaistiin – valittu kuvataideteos on kannanotto rauhan ja luonnonsuojelun puolesta

Naantalin Musiikkijuhlien visuaalinen ilme on vuodesta 2022 lähtien perustunut kuvataideteoksiin, jotka valitaan vuosittain ammattitaiteilijoille suunnatun haun perusteella. Syksyllä järjestettyyn hakuun tuli jälleen kiitettävästi useita kymmeniä ehdotuksia, joista raati valitsi vuoden 2024 kuvataideteokseksi turkulaisen kuvataiteilijan Meri-Pauliina Sundénin teoksen Taivaankansi (2023).

Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi vuonna 2006 valmistunut Meri-Pauliina Sundén kertoo, että teos on saanut vaikutteita nykyisestä maailmantilanteesta.

– Se on kannanotto rauhan ja luonnonsuojelun puolesta. Musiikki on yleismaailmallinen kieli, jonka sanoma on yhteinen kaikille kulttuureille. Uskon, että musiikin kautta voi tuoda sanomaa rauhasta, Sundén pohtii.

Teos on koottu digitaalisesti paperille nestemäisillä akvarelleilla maalatuista osista ja sommiteltu palasista kollaasimaisesti. Se on kompositio erilaisista väreistä ja muodoista. Siinä on muun muassa vihreä maapallo ja taivas, joka on muodostunut sinisestä sateenkaaresta. Taivaalla lentää lintu, joka kuvastaa rauhaa, sekä suuri aurinko, joka on rakkaus ja yhdistävä tekijä teoksen eri osien välillä.

–  Olemme kaikki ihmiset saman taivaankannen alla ja siksi meidän on pidettävä huolta maailmasta. Musiikilla voi tuoda toivoa tulevaisuuteen, Sundén jatkaa.

Sundénin näyttelyyn on mahdollista tutustua Naantalin taidehuoneella osin Musiikkijuhlien aikaan 11.-30.6.2024.

Naantalin Musiikkijuhlien toimitusjohtaja Suvi Innilä iloitsee siitä, että festivaali voi näin rakentaa vuoropuhelua musiikin ja kuvataiteen välille.

– On hienoa, että nyt jo kolmas festivaalivuosi käynnistyy näin syntyneen ilmeen kuvittamana. Kesän konserteissa voi jälleen jokainen antaa musiikin ja kuvataiteen vuoropuhelulle oman tulkintansa, Innilä toteaa.

Ehdotukset arvioi ja valinnan teki raati, johon kuuluivat Suvi Innilän lisäksi Helsingin taidemuseon amanuenssi Heli Harni, Musiikkijuhlien logon suunnitellut muotoilija Miia Liesegang sekä mainostoimisto Duran Creativen Head of Design Ville Isopahkala. Duran Creative vastaa varsinaisen vuosi-ilmeen ja sen eri sovellusten tekemisestä kuvataideteoksen pohjalta.

Musiikkielämyksiä saariston äärellä

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen arvostetuimmista musiikkitapahtumista. Monipuoliset ja korkeatasoiset konsertit järjestetään merellisen Naantalin ja lähiseudun idyllisissä konserttipaikoissa jälleen 4.-15.6.2024.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

04.06.2024

Naantalin Musiikkijuhlat tarjoaa maailmantähtiä saariston helmassa

Naantalin Musiikkijuhlat toteutetaan 4.-15. kesäkuuta Naantalin ja lähiseudun idyllisissä miljöissä. Festivaalin kahtakymmentä konserttia tähdittää yli 200 taiteilijaa, jotka edustavat koti- ja ulkomaista kärkeä. Tasavallan presidentti Alexander Stubb toimii tapahtuman suojelijana. Matkoja ajassa ja maailman tarinoissa…

29.05.2024

Naantalin Lasten Musiikkijuhlat tarjoaa perheille iloa ja yhteisiä elämyksiä 7.-9.6.2024

Naantalin Lasten Musiikkijuhlat järjestetään Naantalin Musiikkijuhlien rinnalla yhdeksännen kerran 7.-9.6.2024. Lasten Musiikkijuhlat haluaa tarjota korkeatasoista lastenkulttuuria sekä iloisia elämyksiä ja tekemisen hetkiä lapsille ja perheille, pääosin maksutta. Ohjelmaa Maukasta ja Väykästä Päistikkaan ja pehmoeläinklinikkaan Maukka-kissan…

14.03.2024

Naantalin Musiikkijuhlien konserttiliput toimivat nyt myös bussilippuina

Naantalin Musiikkijuhlat ja Turun seudun joukkoliikenne Föli ovat käynnistäneet yhteistyön. Tämän myötä Musiikkijuhlien vuoden 2024 konserttilippujen viivakoodi toimii matkalippuna Fölin busseissa kolme tuntia ennen ja kaksi tuntia kunkin esityksen jälkeen. – Olemme hyvin iloisia tästä…