19.05.2022

Naantalin Lasten Musiikkijuhlat tarjoaa musiikkielämyksiä ja mukavaa tekemistä perheille

Naantalin Lasten Musiikkijuhlat toteutetaan jälleen Naantalin Musiikkijuhlien yhteydessä 9.-12. kesäkuuta. Ohjelmassa on korkeatasoisia lastenmusiikkiesityksiä sekä mukavaa tekemistä koko perheelle Naantalin Kirkkopuistossa ja museoissa. Tänä vuonna mukana ovat myös muumit.

Taikabussi matkustaa ja Ammuu vie Metsään

Torstaina 9.6. kello 18 Taikabussi matkustaa -konsertissa koetaan Naantalin Kristoffer-salissa hassuja hetkiä, kun Siina & Taikaradio -orkesteri kutsuu koko perheen bussiretkelle. Retkellä kaikki on mahdollista ja kaikki pääsevät mukaan yhteiseen lauluun ja leikkiin. Penkin alta voi löytyä salamatkustajia tai bussi voi viedä matkustajansa vaikka keskelle suurkaupunkia. Taikaradio-orkesterin akustisen lämmin ja innostava musiikki ilahduttaa kuulijaansa niin tuttujen kuin uudempienkin laululeikkien sävelin. Siina & Taikaradio tunnetaan muun muassa Pikku Kakkosen Musatoosa-sarjasta. Konserttia suositellaan yli 3-vuotiaille.

Perjantaina 10.6. kello 18 Metsään-konsertissa puolestaan metsästetään aarretta yhdessä Lastenmusiikkiorkesteri Ammuun! kanssa. Ammuu! ryhtyy etsimään aarretta ja päätyy jännittävään seikkailuun taianomaisessa metsässä. Tämän mukaansa tempaavan matkan aikana tutustutaan monenkirjaviin metsän asukkaisiin. Luvassa on riemukkaita hetkiä, lauluja ja leikkejä metsän siimeksessä sekä ripaus taikaa. Miten puut soivat? Entä löytyykö aarre? Tule mukaan selvittämään! Konsertti sopii kaikenikäisille.

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuun! muusikot ovat musiikkikasvatuksen ammattilaisia sekä kokeneita lastenmusiikin sovittajia ja esittäjiä. Ammuu! viihdyttää sekä lapsia että aikuisia yhdistäen raikkaisiin ja kekseliäisiin sovituksiinsa eri tyylilajeja kansanmusiikkiperinteestä kalevalaiseen lauluun, salsaan ja sottiisiin, jazzista reggaen rytmeihin.

Noin 45 minuutin mittaisten konserttien liput 18 € tai neljän hengen ryhmälippu 60 € Lippupisteestä.

Suuressa Lastenjuhlassa muumilauluja jazzsovituksina, keppihevosia sekä pehmoeläinklinikka

Suuri Lastenjuhla lauantaina 11.6. kello 14-16 Kirkkopuistossa on koko perheen tapahtuma, jonka Naantalin Musiikkijuhlat toteuttaa yhteistyössä Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Pelastakaa Lapset järjestää puistossa monenlaista ohjelmaa, muun muassa pehmoeläinklinikan, muotokuvamaalausta, keppihevosten esteradan, kasvomaalausta sekä tiedenurkan. Ja totta kai jaossa on myös ilmapalloja.

Tilaisuuden juontajana toimii kukas muu kuin itse Pikku Myy. Musiikista vastaa Muumilauluja Trio, jossa esiintyvät Mirja Mäkelä ja Susanna Lukkarinen, laulu, sekä Riitta Paakki, piano. Ohjelmisto koostuu Erna Tauron alkuperäisistä Muumilauluista, jotka Mika Pohjola on sovittanut jazztyyliin. Tekstit ovat Tove Janssonin alkuperäisistä ruotsinkielisistä runoista suomentaneet Kirsi Kunnas ja Vexi Salmi. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se sopii kaikenikäisille.

 

Lasten museopäivänä entisaikojen askareita ja taidetapahtuma

Juhlat jatkuvat sunnuntaina 12.6., jolloin Naantalissa vietetään Lasten museopäivää hauskan ja monipuolisen ohjelman kera kello 10–13. Tapahtuman järjestävät Naantalin museo ja Casa Haartman.

Naantalin museon Hiilolan puutarhassa lapset voivat osallistua askareisiin ja erilaisiin toimintapisteisiin entisaikojen asumiseen ja koteihin liittyen. Tapahtuma järjestetään ulkotiloissa, joten kannattaa varustautua sään mukaan.

Casa Haartmanissa Luostarinkadulla järjestetään museopäivänä koko perheen taidetapahtuma. Tekemistä ja puuhaa riittää, sillä luvassa on muun muassa taidepaja, origamitaittoa, kuvauspiste sekä museobingo. Myös täällä osa päivän aktiviteeteista tapahtuu ulkona ja näin ollen tapahtumalla on säävaraus.

Lasten museopäivän tapahtumiin on vapaa pääsy.

http://www.naantalinmusiikkijuhlat.fi

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkitapahtumista. Monipuoliset ja korkeatasoiset konsertit järjestetään merellisen Naantalin ja lähiseudun idyllisissä konserttipaikoissa jälleen 7.–18.6.2022. Naantalin musiikkijuhlasäätiö on toteuttanut Naantalin Lasten Musiikkijuhlia pääfestivaalin aikana jo useiden vuosien ajan yhdessä kumppanien kanssa.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

09.01.2024

Naantalin Musiikkijuhlat saa vieraakseen Norjalaisen kamariorkesterin Pekka Kuusiston johdolla

Naantalissa kuullaan kesällä yhtä maailman parhaista jousiorkestereista, Norjalaista kamariorkesteria taiteellisen johtajansa Pekka Kuusiston kanssa. Kyseessä on vuonna 1977 perustetun maineikkaan orkesterin toinen vierailu Suomessa. Ensimmäinen vierailu vuonna 1990 kohdistui sekin Naantalin Musiikkijuhlille. Kaikkiaan kesäkuun festivaalilla…

20.12.2023

Naantalin Musiikkijuhlien vuoden 2024 ilme julkaistiin – valittu kuvataideteos on kannanotto rauhan ja luonnonsuojelun puolesta

Naantalin Musiikkijuhlien visuaalinen ilme on vuodesta 2022 lähtien perustunut kuvataideteoksiin, jotka valitaan vuosittain ammattitaiteilijoille suunnatun haun perusteella. Syksyllä järjestettyyn hakuun tuli jälleen kiitettävästi useita kymmeniä ehdotuksia, joista raati valitsi vuoden 2024 kuvataideteokseksi turkulaisen kuvataiteilijan Meri-Pauliina…

01.12.2023

Naantalin Musiikkijuhlien 2024 ensimmäiset konsertit julkistettiin – luvassa maailmantähtiä sekä oopperaa linnan puistossa

Naantalin Musiikkijuhlia 4.-15.6.2024 tähdittävät muun muassa viulisti Inmo Yang, fagotisti Bram van Sambeek, kapellimestari Dalia Stasevska, sopraano Marjukka Tepponen sekä laulaja Johanna Försti. Kesän festivaali tarjoaa parisenkymmentä konserttia Naantalin ja lähiseudun idyllisissä miljöissä, nyt ensimmäistä…