29.05.2024

Luosto soi! -festivaalin tämän kesän uutuus on liedkonsertti

Liedkonsertissa esiintyvät kansainväliset tähdet, brittiläisintialainen pianisti Keval Shah ja saksalainen sopraano Theresa Pilsl. Perjantain 2.8. iltakonsertti Viattomat on juuri nyt tärkeä muistutus eri aikakausien sotien viattomista lapsiuhreista.  Konsertissa katsotaan myös tulevaisuuteen ja luodaan toivoa.

Konsertti järjestetään Sodankylän geofysiikan observatoriossa. Ohjelmistossa on kattaus sydäntä särkeviä ja sielua lämmittäviä lauluja lauluhistorian suurilta säveltäjänimiltä kuten Schubert, Strauss ja Brahms. Laulujen väliin esiintyjät ovat sijoittaneet ympäri maailmaa olevien runoilijoiden runoja, jotka heijastavat ja tukevat konsertin teemaa.

Keval Shah on kansainvälisesti arvostettu ja palkittu liedpianisti. Hänet valittiin Sibelius-Akatemian liedin, fonetiikan ja laulumusiikin lehtoriksi 25-vuotiaana vuonna 2020. Shah on opettanut monissa eri maiden musiikkiakatemioissa ja on ollut tällä kaudella New Yorkin Juilliardin vieraileva taiteilija.

Shah on myös aktiivinen esiintyjä ja soittaa maailman johtavien laulajien kanssa resitaaleissa ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa. Hän on ensimmäinen pianisti, joka on valittu kansainvälisen Mirjam Helin -laulukilpailun tuomaristoon.

Shah‘ta kuulee säännöllisesti myös BBC Radio Kolmosen ja BBC World Servicen radiojuontajana.

Liedkonsertin toinen esiintyjä, sopraano Theresa Pilsl on yksi sukupolvensa nousevista tähdistä. Hän on laulanut muun muassa kansainvälisellä Heidelberger Frühling -festivaalilla, Lied-festivaali HIDALGO:ssa Münchenissä sekä osana Im Zentrum Lied -konserttisarjaa Kölnissä. Pilsl on tehnyt yhteistyötä lukuisten kapellimestareiden ja orkestereiden kanssa.

Pilsl on opiskellut laulua Berliinin Taideyliopistossa ja Hanns Eislerin Musiikkikoulussa Berliinissä. Samaan aikaan hän opiskeli lääketiedettä Charité Berlinissä ja on ollut laillistettu lääkäri vuodesta 2021. Tällä hetkellä hän tekee tohtoriopintoja LMU Münchenissä ja tutkii äänen fysiologiaa.

– On upeata, että jälleen kerran on saatu Luostolle huippuesiintyjiä. Keval ja Theresa edustavat aivan liedmaailman kärkeä, ja saadaan festivaalille konserttikokemus, joka vastaa maailman johtavien konserttisalien tarjontaa, sanoo Luosto soi! -festivaalin taiteellinen johtaja Aku Sorensen.

Nelipäiväinen klassisen musiikin Luosto soi! -festivaali järjestetään 1.-4.8. Luostolla, Pyhätunturilla ja Sodankylässä. Vuoden 2024 festivaalin teemana on historian kaikuja. Ohjelmistoon on haluttu nostaa erityisesti historian saatossa liian vähälle huomiolle jääneiden naissäveltäjien teoksia.

Pääkonsertissa 3.8. Ukko-Luoston ulkoilmalavalle nousee Jyväskylä Sinfonia, joka konsertoi nyt ensimmäistä kertaa Lapissa. Kamarikokoonpanoissa esiintyy kiinnostavia nuoremman polven suomalaisia ja kansainvälisiä huipputason muusikoita muun muassa Italiasta, Ranskasta ja Ruotsista.

Luosto soi! -festivaali etsii vuosittain uusia ja kiinnostavia konserttipaikkoja. Ensi kesän konsertteja on muun muassa Kitisen jokitörmällä olevalla Porttikosken lavalla. Se edustaa 1960-luvun taidokasta puurakentamisen perinnettä. Lavan erikoisuus on omaperäinen kahdeksankulmainen arkkitehtuuri. Konserttikäyttöön saadaan jälleen myös Sodankylän yli 330 vuotta vanha tunnelmallinen hirsikirkko.

Festivaalin järjestää vuonna 2019 perustettu Kuusikko soi ry. Lippuja voi ostaa ennakkoon Ticketmasterin verkkokaupasta.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

20.02.2024

Luosto soi! 2024 -ohjelma on julkaistu – pääkonsertissa esiintyy Jyväskylä Sinfonia

Elokuun alussa Lapin tunturimaisemissa järjestettävän Luosto soi! ‑festivaalin ohjelma on julkaistu. Pääkonsertissa Ukko-Luostolla esiintyy kansainvälisesti arvostettu Jyväskylä Sinfonia kapellimestari Aku Sorensenin johdolla. Nelipäiväinen klassisen musiikin festivaali järjestetään 1.-4.8. Luostolla, Pyhätunturilla ja Sodankylässä. Vuoden 2024 festivaalin…