Luosto soi!, Sodankylä

01.08.2024–04.08.2024 | Sodankylä

Klassista musiikkia Lapin tunturimaisemissa Luostolla, Pyhällä ja Sodankylässä. Konsertteja mm. Ukko-Luoston rinteillä, Sodankylän vanhassa hirsikirkossa ja kiinnostavissa uusissa konserttipaikoissa. Monipuolinen kattaus kamari-, soolo- ja orkesterimusiikkia. Klassikoita, uutta musiikkia, kansanmusiikista ammentavia teoksia ja suosittu kapakkakeikka. Vuoden 2024 teema on Historian kaikuja.

Klassinen musiikki  | 
Ohjelmaa lapsille
 | 
Klassinen musiikki
 | 
Kamarimusiikki
 | 
Nykymusiikki
 | 
Myös ilmaistapahtumia
 | 
Esteetön pääsy
 | 

luostosoi.fi
kuusikkosoi@kevicon.fi
Kuusijärventie 116, FI-99510 Raudanjoki

Kuvagalleria

Luosto soi! jälleen Lapin tunturimaisemissa

Nelipäiväinen klassisen musiikin festivaali järjestetään 1.-4.8. Luostolla, Pyhätunturilla ja Sodankylässä. Vuoden 2024 festivaalin teemana on historian kaikuja. Esityksiä on yhteensä 10.

Luvassa on monipuolinen kattaus orkesteri- ja kamarimusiikkia. Ohjelmistossa on tuttuja klassikoita kuten Johann Sebastian Bachin Goldberg-muunnelmat jousitriolle sovitettuna, Johannes Brahmsin Klarinettikvintetto ja Antonín Dvořákin Pianotrio ”Dumky”.

Mukana on myös uudempaa musiikkia ja harvemmin kuultuja teoksia. Suomen ensiesityksinä kuullaan Doreen Carwithenin Viulusonaatti ja Florence Pricen Viisi amerikkalaista kansanlaulua -kontrapunkti. Ohjelmiston suunnittelussa on haluttu nostaa esiin myös historian saatossa liian vähälle huomiolle jääneiden naissäveltäjien teoksia, esimerkkeinä Clara Schumann ja Fanny Mendelssohn-Hensel.

Tämän vuoden uutuus on liedkonsertti, jossa esiintyvät kansainväliset tähdet, saksalainen sopraano Theresa Pilsl ja brittiläisintialainen pianisti Keval Shah. Sodankylän geofysiikan observatoriossa järjestettävä väkevä iltakonsertti on juuri nyt tärkeä muistutus eri aikakausien sotien viattomista lapsiuhreista. Samalla katsotaan tulevaisuuteen ja luodaan toivoa.

Pääkonsertissa Ukko-Luoston ulkoilmalavalla 3.8. siintyy kansainvälisesti arvostettu Jyväskylä Sinfonia kapellimestari Aku Sorensenin johdolla.

Jyväskylä Sinfonia on arvostettu klassisen musiikin orkesteri Keski-Suomesta. Oman maakunnan lisäksi orkesteri konsertoi kesäisin festivaaleilla. Jyväskylä Sinfonia on tehnyt myös runsaasti levytyksiä. Jo lähes 70 vuoden ikään ehtinyt orkesteri konsertoi nyt ensimmäistä kertaa Lapissa.

Pääkonsertissa kuullaan Suomessa harvoin kuultu Ethyl Smythen Sinfoninen serenadi Dduuri ja musiikin historiaa muuttaneen Ludwig van Beethovenin Sinfonia nro 3 “Eroica”.