Luosto soi!, Sodankylä

27.07.2023–30.07.2023 | Sodankylä

Klassisen musiikin festivaali Lapin tunturimaisemissa Luostolla, Pyhällä ja Sodankylässä. Konsertteja muun muassa Ukko-Luoston rinteillä ja Aittakurussa sekä Sodankylän vanhassa hirsikirkossa. Monipuolinen kattaus kamari-, soolo- ja orkesterimusiikkia. Klassikoita, uutta musiikkia, yllätyksiä luonnon, teknologian ja erilaisten äänimaailmojen kohdatessa. Vuoden 2023 teema on maasta taivaaseen.

Klassinen musiikki  | 
Ohjelmaa lapsille
 | 
Kamarimusiikki
 | 
Nykymusiikki
 | 
Myös ilmaistapahtumia
 | 
Esteetön pääsy
 | 

luostosoi.fi
kuusikkosoi@kevicon.fi
Kuusijärventie 116, FI-99510 Raudanjoki

Kuvagalleria

Luosto soi! jälleen Lapin tunturimaisemissa

Luosto soi! -festivaali on klassisen musiikin tapahtuma, joka järjestetään 27.-30.7.2023 Luostolla ja Pyhätunturilla ja Sodankylässä. Vuoden 2023 teemana on maasta taivaaseen.

Neljän päivän aikana esityksiä on yhteensä 10. Jo ennen varsinaisen festivaalin alkua keskiviikkona 26.7. tapahtuman taiteilijat vaeltavat tapahtumapaikoilla ja tuovat pop up -musiikkitervehdyksiä alueen asukkaille ja matkailijoille.

Ohjelmistossa on kamari- ja orkesterimusiikkia, sooloesityksiä, tuttuja klassikoita, uutta musiikkia ja harvemmin kuultuja teoksia. Mukana on muun muassa Franz Schubertin Jousikvintetto ja Johannes Brahmsin Jousisekstetto nro. 2. Konserteissa kuullaan myös uudempaa musiikkia ja harvemmin kuultuja teoksia. Nykymusiikkia edustaa esimerkiksi George Crumbin Black Angels.

Avajaiskonsertissa torstaina 27.7. Luostolla kuullaan muun muassa Lapin ystävänä tunnetun Helvi Leiviskän iki-ihana Pianokvartetto. Iltakonsertti Sodankylässä vie kuulijat taivasteemoihin.

Tänäkin vuonna konserttikäyttöön saadaan Sodankylän yli 330 vuotta vanha tunnelmallinen hirsikirkko, jossa tehdään perjantaina 28.7. musiikillista aikamatkaa Joen vieressä -konsertissa.

Tämän vuoden uutuus on perjantain Aittakurun ulkoilmalavan esitys, jossa yhdistyvät runot ja laulu. Konsertissa kuullaan rakastettujen suomalaisten runoilijoiden ja säveltäjien teoksia näyttelijä Eija Ahvon, tenori Juho Punkerin ja pianisti Tuula Hällströmin esittäminä.

Perjantain iltakonsertissa Pyhätunturin Luontokeskus Naavassa sukelletaan pimeämpään maailmaan Per Nørgårdin, Kaija Saariahon ja George Crumbin sävelin Johann Sebastian Bachin soolohuilupartitan rytmittämänä.

Pääkonsertissa lauantaina 29.7. Ukko-Luoston ulkoilmalavalla esiintyy kansainvälisesti arvostettu Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri Malin Bromanin johdolla solistinaan sellisti Tomas Djupsjöbacka. Konsertissa kuullaan muun muassa Jaakko Kuusiston upea sellokonsertto, joka on yksi hänen viimeisistä teoksistaan.

Lauantai jatkuu Luostolla aitojen Lapin elämysten parissa porotilan kotaillassa, jossa on tarjolla musiikin lisäksi tarinoita, joikua ja lappilaisia herkkuja.

Lauantain 29.7. Puolivalo-niminen iltakonsertti Lampivaaran Ametistikaivoksella ilmentää vahvasti omalla miljööllään festivaalin maateemaa. Konsertissa esiintyy muun muassa brittiläinen sopraano Olivia Moss, johon yhtyvät kitaran, huilun ja viulun soinnit.

Illan päättää Luosto soi! -festivaalin perinteeksi muodostunut kapakkakeikka, jossa festivaalin taiteilijat kerääntyvät Luostolla Ravintola Punakettuun soittamaan festivaalivieraiden iloksi kevyempää musiikkia.

Päätöskonsertti on sunnuntaina 30.7. Sodankylässä. Tuulenkantama-teema siirtää kuulijat jälleen ilmavasti kohti festivaalin päätöstä muun muassa Brahmsin sykähdyttävällä jousisekstetolla.

Kansainvälistä uraa tehneen kamariorkesterin lisäksi festivaalilla esiintyy kiinnostavia nuoremman polven suomalaisia ja kansainvälisiä huipputason muusikoita muun muassa Italiasta, Ranskasta ja Ruotsista. Jousien, huilun ja pianon lisäksi tämän vuoden instrumenttivalikoimaan kuuluvat harppu ja kitara. Uutta vuodelle 2023 ovat live-elektroniikkaa hyödyntävät teokset.

Liput myy Ticketmaster. Lippuja voi ostaa myös festivaalin aikana ovelta ja festivaalitoimistosta. Mahdollisuus hyödyntää kulttuurietuja.

Tutustu tarkemmin: www.luostosoi.fi ja www.facebook.com/luostosoi