03.05.2023

Kuopio Tanssii ja Soi: TanssiTeltta ja toriohjelma kruunaavat festivaalin

Kuopion torilla entistä enemmän ohjelmaa Tanssiviikon aikana

Kuopion kauppatori tarjoaa perinteisesti kesäiset puitteet kohtaamiselle tanssin merkeissä. Tunnelmaa Tanssiviikolla ylläpitää Savonia-lava, jossa nähdään runsaasti ohjelmaa tanssin opiskelijoilta ja harrastajilta sekä muilta luovien alojen esiintyjiltä. Ohjelman juontaa Tiina Naumanen ja tapahtumaa sponsoroi Savonia-ammattikorkeakoulu.

Lavalla nähdään viikon aikana muun muassa itämaista tanssia, Zumbaa, pyörätuolitanssia, Kuopion Taijiquan, Minna-Maaria Antikainen sekä Sakari Kuosmanen yhdessä Kalle Pakarisen kanssa. Myös uudistunut, entistä näyttävämpi festivaalikulkue päättyy Savonia-lavalle, jossa kulkueeseen osallistuneet ryhmät esittäytyvät.

Tanssia, hyvää tunnelmaa, ruokaa ja juomaa – tätä kaikkea TanssiTeltta tarjoaa

Tämän vuoden toritunnelman kruunaa ensimmäistä kertaa pystytettävä TanssiTeltta, joka sijaitsee italialaisen ravintola Piazzan yhteydessä.

Teltta on rento kokoontumispaikka, jossa voi itse tanssia ja kokoontua ystävien kanssa. Teltalta löytyy ravintolapalvelut ja anniskeluoikeus, sekä festivaalin infopiste ja shop. Teltasta löytyy myös nimikkojuomamme ja erityinen Tanssii ja Syö- Menu.

”Kokoontumispaikkaa keskeiselle paikalle festivaalin yhteyteen on toivottu, joten tänä vuonna päätimme vastata toiveisiin. Teltta on hyvä paikka kokoontua vaikka ennen tai jälkeen esityksiä, tai nauttia tanssitunnelmasta muuten vaan”, Kuopio Tanssii ja Soi:n toiminnanjohtaja Salima Peippo kertoo.

TanssiTeltan aamut käynnistyvät Taiteilijatapaamisilla, jossa pääset kuulemaan pääohjelman kansainvälisten huippuryhmien koreografien kuulumisia. Keskiviikkona 14.6. laitetaan jalalla koreasti avajaisbileissä, torstaina ja maanantaina taas päästään tanssahtelemaan lavatansseista tuttujen biisien tahtiin Elämänlämpö-Päivätansseissa Matti Halmetvaara Trion säestämänä.

Joka ilta järjestetään eri teeman mukaiset iltaklubit, joita ovat muun muassa Salsabileet, Rock&Swing-party sekä kahtena päivänä pidettävä Retrodisco, jossa levyjä soittaa DJ Gocci.

Telttaan on vapaa pääsy ja ohjelman tarjoamisen mahdollistavat yhteistyökumppanimme Mondi Powerflute, Kuopion Energia, SnellmanEDU, Itä-Suomen Tanssin Aluekeskus ITAK, Tanssiteatteri Minimi, Kuopion Pysäköinti, Lignell ja Piispanen sekä RPS Brewing.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia, joten seuraa uusimpia päivityksiä kotisivuiltamme kuopiodancefestival.fi.

Muista myös festivaalin muu ohjelma!

Seuraa viestintäämme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme, niin saat tuoreimmat informaatiot festivaalista.

www.kuopiodancefestival.fi

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 14.-20.6.2023.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

06.04.2023

Kuopio Tanssii ja Soi: G SongLab goes Dance – tanssin ja musiikin monitaiteinen työpaja 13-20-ikäisille nuorille

G SongLab (www.gsonglab.fi) on oman musiikin tekemisestä kiinnostuneiden nuorten yhteisö, joka järjestää biisinkirjoituspajoja, online-tapaamisia, nuorten oman musiikin kuuntelusessioita ja paljon muuta. Toiminta on maksutonta ja avointa kaikille aiemmasta harrastuneisuudesta riippumatta. Keskeisiä kumppaneita ovat mm. Genelec…

29.03.2023

Kuopio Tanssii ja Soi: Tanssia Puijon Tornin seinämää vasten – Il Posto saapuu jälleen Kuopioon Puijon 60-vuotisjuhlan kunniaksi

Puijon Torni täyttää vuonna 2023 komeat kuusikymmentä vuotta. Merkkivuoden kunniaksi Kuopio Tanssii ja Soi tuo Puijolle kymmenen vuotta sitten ihastuttaneen ja hätkähdyttäneen Il Posto-tanssiryhmän, joka esiintyy tornin seinämää vasten. Huimapäinen tanssiryhmä hätkähdytti festivaalilla vuonna 2013…

01.03.2023

Kuopio Tanssii ja Soi: Festivaalikulkue uudistuu – luvassa aitoa karnevaalimeininkiä!

Kuopio Tanssii ja Soi:n perinteikäs festivaalikulkue kokee tänä vuonna merkittävän muodonmuutoksen. Kulkue järjestetään ensimmäistä kertaa kilpailumuodossa ja suurempana kuin koskaan. ”Tarkoituksena on tuoda festivaalille kulkueen myötä aitoa eteläeurooppalaista, värikästä ja hauskaa karnevaalimeininkiä”, kuvailee festivaalin toiminnanjohtaja Salima…