03.05.2023

Kuopio Tanssii ja Soi: TanssiTeltta ja toriohjelma kruunaavat festivaalin

Kuopion torilla entistä enemmän ohjelmaa Tanssiviikon aikana

Kuopion kauppatori tarjoaa perinteisesti kesäiset puitteet kohtaamiselle tanssin merkeissä. Tunnelmaa Tanssiviikolla ylläpitää Savonia-lava, jossa nähdään runsaasti ohjelmaa tanssin opiskelijoilta ja harrastajilta sekä muilta luovien alojen esiintyjiltä. Ohjelman juontaa Tiina Naumanen ja tapahtumaa sponsoroi Savonia-ammattikorkeakoulu.

Lavalla nähdään viikon aikana muun muassa itämaista tanssia, Zumbaa, pyörätuolitanssia, Kuopion Taijiquan, Minna-Maaria Antikainen sekä Sakari Kuosmanen yhdessä Kalle Pakarisen kanssa. Myös uudistunut, entistä näyttävämpi festivaalikulkue päättyy Savonia-lavalle, jossa kulkueeseen osallistuneet ryhmät esittäytyvät.

Tanssia, hyvää tunnelmaa, ruokaa ja juomaa – tätä kaikkea TanssiTeltta tarjoaa

Tämän vuoden toritunnelman kruunaa ensimmäistä kertaa pystytettävä TanssiTeltta, joka sijaitsee italialaisen ravintola Piazzan yhteydessä.

Teltta on rento kokoontumispaikka, jossa voi itse tanssia ja kokoontua ystävien kanssa. Teltalta löytyy ravintolapalvelut ja anniskeluoikeus, sekä festivaalin infopiste ja shop. Teltasta löytyy myös nimikkojuomamme ja erityinen Tanssii ja Syö- Menu.

”Kokoontumispaikkaa keskeiselle paikalle festivaalin yhteyteen on toivottu, joten tänä vuonna päätimme vastata toiveisiin. Teltta on hyvä paikka kokoontua vaikka ennen tai jälkeen esityksiä, tai nauttia tanssitunnelmasta muuten vaan”, Kuopio Tanssii ja Soi:n toiminnanjohtaja Salima Peippo kertoo.

TanssiTeltan aamut käynnistyvät Taiteilijatapaamisilla, jossa pääset kuulemaan pääohjelman kansainvälisten huippuryhmien koreografien kuulumisia. Keskiviikkona 14.6. laitetaan jalalla koreasti avajaisbileissä, torstaina ja maanantaina taas päästään tanssahtelemaan lavatansseista tuttujen biisien tahtiin Elämänlämpö-Päivätansseissa Matti Halmetvaara Trion säestämänä.

Joka ilta järjestetään eri teeman mukaiset iltaklubit, joita ovat muun muassa Salsabileet, Rock&Swing-party sekä kahtena päivänä pidettävä Retrodisco, jossa levyjä soittaa DJ Gocci.

Telttaan on vapaa pääsy ja ohjelman tarjoamisen mahdollistavat yhteistyökumppanimme Mondi Powerflute, Kuopion Energia, SnellmanEDU, Itä-Suomen Tanssin Aluekeskus ITAK, Tanssiteatteri Minimi, Kuopion Pysäköinti, Lignell ja Piispanen sekä RPS Brewing.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia, joten seuraa uusimpia päivityksiä kotisivuiltamme kuopiodancefestival.fi.

Muista myös festivaalin muu ohjelma!

Seuraa viestintäämme verkkosivuillamme ja sosiaalisen median kanavissamme, niin saat tuoreimmat informaatiot festivaalista.

www.kuopiodancefestival.fi

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 14.-20.6.2023.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

28.06.2024

Kuopio Tanssii ja Soi ylitti kävijämäärätavoitteensa

Festivaali houkutteli Kuopioon tuhansia tanssin ystäviä enemmän viime vuoteen nähden. Kuopio Tanssii ja Soi täytti tänä vuonna järjestäjien odotukset niin kävijämäärän kuin esitysten täyttöasteiden kannalta. Kävijämäärätavoite oli 35 000, joka ylitettiin. Suomen Kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksen…

14.06.2024

Kuopio Tanssii ja Soi: Ensimmäinen Tanssin Nuori Tekijä -palkinto on myönnetty Biret ja Gáddjá Haarla Pieskille

Uuden palkinnon avulla halutaan tukea uuden sukupolven taiteilijoiden työllistymistä, johon etenkin korona on vaikuttanut viime vuosina hyvin negatiivisesti. Palkinnolla on tarkoitus rohkaista nuoria tanssitaitelijoita tekemään omaäänistä taidettaan sekä auttaa heitä eteenpäin urallaan. Palkinnon arvo on…

05.04.2024

Kuopio Tanssii ja Soi: Kuopio julistautuu tanssin kaupungiksi – kaupungin tanssitoimijat yhdistivät voimansa

Kuopiolaiset tanssitoimijat yhdistivät osaamisensa ja julistavat Kuopion virallisesti tanssin kaupungiksi Kallavesj’-messujen yhteydessä. Kuopio on nyt virallisesti tanssin kaupunki. Kuopiolaiset tanssialan organisaatiot Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali, Tanssiteatteri Minimi ja Itä-Suomen tanssin aluekeskus panivat alulle tanssin…