29.03.2023

Kuopio Tanssii ja Soi: Tanssia Puijon Tornin seinämää vasten – Il Posto saapuu jälleen Kuopioon Puijon 60-vuotisjuhlan kunniaksi

Puijon Torni täyttää vuonna 2023 komeat kuusikymmentä vuotta. Merkkivuoden kunniaksi Kuopio Tanssii ja Soi tuo Puijolle kymmenen vuotta sitten ihastuttaneen ja hätkähdyttäneen Il Posto-tanssiryhmän, joka esiintyy tornin seinämää vasten.

Huimapäinen tanssiryhmä hätkähdytti festivaalilla vuonna 2013 esiintymällä 75-metrisestä Puijon Tornista köysien varassa roikkuen. Nyt ryhmä palaa Kuopioon henkeä salpaavalla Skyline-teoksellaan.

Skyline on italialaisen Company Il Posto Vertical Dance -ryhmän paikkasidonnainen teos, jossa Kuopion Puijon tornin vertikaali pinta ja koko Puijon ympäristö heräävät eloon uudella tavalla livemusiikin ja tanssin kautta.

”Teoksen nimi Skyline tarkoittaa kaupungin horisonttia. Se on rakennusten luoma viiva, näkymä, joka tekee jokaisesta paikasta omanlaisensa. Tähän horisonttiin tanssijat luovat spektaakkelimaisen esityksen”, ryhmän koreografi Wanda Moretti kuvailee.

Köysien varassa kevyesti ja painovoimattoman oloisesti taivasta vasten tanssivat esiintyjät maalaavat kehoillaan uuden perspektiivin ja näkökulman Kuopion ikoniseen maisemaan, jossa ihmisen rakentama ja luonnon luoma kauneus kohtaavat erityisellä tavalla.

Saksofonisti Marco Castelli on luonut Puijon esitystä varten oman, erityisen musiikin korostaen näin kyseisen paikan ja esiintyjien vahvaa vuorovaikutusta ja uniikkia olemusta. Musiikissa yhdistyvät saksofoni ja elektroninen musiikki.

Puijo Peak Oy:n toimitusjohtaja Pekka Niemelä kertoo tuovansa mielellään uniikin esityksen uudelleen Kuopioon.

”Tornin varressa vuonna 2013 tanssinut ryhmä on piirtynyt ainutlaatuisena kuvana mieleeni ja halusin olla tuomassa tämän erinomaisesti Puijoa kulttuuri kohteena symbolisoivan tanssiryhmän Puijon tornin kuuskymppisiä juhlistamaan. Yhteistyössä Kuopio tanssii ja soin kanssa tämä mahdollistui.”

”Odotamme Puijolla innolla 60-vuotisjuhlallisuuksia 16. kesäkuuta. Myös Puijon ravintolat ovat menossa mukana ja he järjestävät paikalle muun muassa shamppanjabaarin” hän jatkaa.

Company Il Posto Vertical Dance

Company Il Posto Vertical Dance on italialainen, vertikaaleilla pinnoilla paikkasidonnaisia teoksia tekevä ryhmä, joka on henkeä salpaavilla ja kekseliäillä teoksillaan kiertänyt ympäri maailmaa.

Tanssijat tanssivat köysien varassa mitä mielikuvituksellisimmissa paikoissa: historiallisissa ja uusissa rakennuksissa, sisätiloissa ja ulkona, silloilla, torneissa, nostureissa, mutta myös teattereissa, museoissa ja teollisissa ympäristöissä.

Koreografi Wanda Moretti on erikoistunut tilan harmonian ja mittasuhteet huomioon ottavaan tanssiin. Hänen taiteellinen työnsä keskittyy liikkeeseen, joka on vuorovaikutuksessa erilaisiin taiteen ilmenemismuotoihin sekä urbaaniin ja luonnolliseen arkkitehtuuriin.

Marco Castelli on yksi Italian lahjakkaimpia saksofonisteja. Sen lisäksi, että hän säveltää ja esittää omaa jazzmusiikkiaan, hän toimii myös kapellimestarina ja äänisuunnittelijana sekä teatteri- ja balettiesitysten säveltäjänä.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 14.-20.6.2023.

www.kuopiodancefestival.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

14.06.2024

Kuopio Tanssii ja Soi: Ensimmäinen Tanssin Nuori Tekijä -palkinto on myönnetty Biret ja Gáddjá Haarla Pieskille

Uuden palkinnon avulla halutaan tukea uuden sukupolven taiteilijoiden työllistymistä, johon etenkin korona on vaikuttanut viime vuosina hyvin negatiivisesti. Palkinnolla on tarkoitus rohkaista nuoria tanssitaitelijoita tekemään omaäänistä taidettaan sekä auttaa heitä eteenpäin urallaan. Palkinnon arvo on…

05.04.2024

Kuopio Tanssii ja Soi: Kuopio julistautuu tanssin kaupungiksi – kaupungin tanssitoimijat yhdistivät voimansa

Kuopiolaiset tanssitoimijat yhdistivät osaamisensa ja julistavat Kuopion virallisesti tanssin kaupungiksi Kallavesj’-messujen yhteydessä. Kuopio on nyt virallisesti tanssin kaupunki. Kuopiolaiset tanssialan organisaatiot Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali, Tanssiteatteri Minimi ja Itä-Suomen tanssin aluekeskus panivat alulle tanssin…

13.12.2023

Kuopio Tanssii ja Soi: Kuopion viulukilpailu pelastetaan yhteistyöllä

Kuopio Tanssii ja Soi ry. ottaa järjestelyvastuun valtakunnallisesti merkittävästä ja perinteikkäästä viulukilpailusta. Kuopion viulukilpailun tulevaisuus näytti vielä syksyllä olevan vaakalaudalla. Syynä oli kilpailun järjestelyistä vastaavan Kuopion Musiikinystäväin Yhdistyksen taloudellinen tilanne. Yhdistys ajautui taloudelliseen umpikujaan, sillä…