05.04.2024

Kuopio Tanssii ja Soi: Kuopio julistautuu tanssin kaupungiksi – kaupungin tanssitoimijat yhdistivät voimansa

Kuopiolaiset tanssitoimijat yhdistivät osaamisensa ja julistavat Kuopion virallisesti tanssin kaupungiksi Kallavesj’-messujen yhteydessä.

Kuopio on nyt virallisesti tanssin kaupunki. Kuopiolaiset tanssialan organisaatiot Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali, Tanssiteatteri Minimi ja Itä-Suomen tanssin aluekeskus panivat alulle tanssin kaupungin julistukseen tähtäävän yhteistyön, johon kutsuttiin mukaan kaikki halukkaat tanssialan toimijat. Joukkoon liittyi 15 paikallista tanssitoimijaa.

– Kuopion seudulta löytyy uskomattoman aktiivinen tanssitoimijoiden keskittymä kaupungin kokoon nähden. Meillä on täällä tanssin aluekeskus, valtionosuusrahoituksen piiriin kuuluva tanssiteatteri, Pohjoismaiden suurin tanssitaidefestivaali, korkeakoulutasoinen tanssinopettajakoulutus, tanssilinja lukiossa ja peruskoulussa sekä lukuisia laadukkaita tanssikouluja ja seuroja. Tästä keskittymästä on syytäkin olla äänekkäästi ylpeä, Itä-Suomen tanssin aluekeskuksen taiteellinen johtaja Veera Lamberg sanoo.

Tanssi on ollut läsnä muovaamassa Kuopiota persoonalliseksi kaupungiksi jo useita vuosikymmeniä. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali järjestetään tänä vuonna 55. kertaa ja Itä-Suomen ainoa ammatillinen tanssiteatteri Minimi on toiminut Kuopiossa jo yli 30 vuotta. Itä-Suomen tanssin aluekeskus juhlistaa tänä vuonna 20:ttä toimintavuottaan. Tanssista on useimmilla kuopiolaisilla muistoja ja monella myös läheinen suhde tanssiharrastukseen tai tanssin katsomiseen.

Tanssin kaupungiksi julistautumisen myötä Kuopion tanssitoimijat julkaisivat Kallavesj’-messujen yhteydessä yhteisen esitteen, josta voit tutustua erilaisiin kaupungin tanssitoimijoihin.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

29.02.2024

Uusi merkittävä palkinto tanssitaiteilijoille jaetaan Kuopio Tanssii ja Soi-festivaalilla

Tanssitaiteen alalle on saatu uusi, vuosittain jaettava palkinto, jonka Kuopio Tanssii ja Soi on saanut kunniakseen myöntää. 8000 euron arvoinen Tanssin nuori tekijä -palkinto myönnetään Supervisual Gaalassa 14. kesäkuuta. Palkinnon rahoittaa Keele-säätiö, jonka tarkoituksena on…

19.01.2024

Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmisto julki – festivaali on Riku Lehtopolun viisivuotisen kauden huipennus

Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmisto on monipuolinen kokonaisuus muun muassa trillerin täyteistä tanssiteatteria, rakkauden innoittamia teoksia ja perinteisestä poikkeavia ulkoilmaesityksiä. Festivaaliviikon avaa palkittu Dorrance Dance -steppiryhmä New Yorkista, joiden teoksissa elävä musiikki ja virtuoosimainen steppi…

13.12.2023

Kuopio Tanssii ja Soi: Kuopion viulukilpailu pelastetaan yhteistyöllä

Kuopio Tanssii ja Soi ry. ottaa järjestelyvastuun valtakunnallisesti merkittävästä ja perinteikkäästä viulukilpailusta. Kuopion viulukilpailun tulevaisuus näytti vielä syksyllä olevan vaakalaudalla. Syynä oli kilpailun järjestelyistä vastaavan Kuopion Musiikinystäväin Yhdistyksen taloudellinen tilanne. Yhdistys ajautui taloudelliseen umpikujaan, sillä…