01.09.2023

Kuopio Tanssii ja Soi käynnistää taiteellisen johtajan etsinnän

Riku Lehtopolun viisivuotiskausi lähenee loppuaan.

Kuopio Tanssii ja Soi on pohjoismaiden suurin, vanhin ja tunnetuin tanssifestivaali. Tapahtumassa vierailee vuosittain noin 35 000 henkilöä ja kesän 2024 festivaali on järjestyksessään jo 55:s. Ensi kesänä 12–18 kesäkuuta 2024 järjestettävä tapahtuma on samalla myös nykyisen taiteellisen johtajan Riku Lehtopolun viisivuotiskauden viimeinen ohjelmakokonaisuus.

”Festivaalilla on ollut tärkeä rooli elämässäni jo kohta 30 vuoden ajan, ja minulle on ollut kunnia-asia olla jättämässä kädenjälkeni sen pitkään historiaan myös taiteellisen johtajan roolissa. Tullessani valituksi tehtävään en olisi voinut kuvitella, mitä kaikkea on edessä. Ehdin olla rakentamassa festivaalia neljän eri toiminnanjohtajan kanssa ja sain tutustua valtavaan joukkoon ihmisiä, joille tanssi on lähellä sydäntä. Erityinen kiitos kuuluu tiimille, jonka kanssa onnistuimme löytämään aina uusia ohjelmistoratkaisuja keskellä hurjimpia pandemiavuosia. Festivaali on jälleen esitellyt suomalaisyleisölle kymmeniä uusia tanssintekijöitä, ja tanssi on näkynyt myös perinteisten näyttämötilojen ulkopuolella. Suurella ilolla ja kiitollisuudella olen saanut seurata, miten yleisö on ottanut teokset omakseen”, Riku Lehtopolku kommentoi kokemustaan taiteellisena johtajana.

’’Riku lehtopolun kautta varjosti tietenkin pandemia ja siihen liittyvät erikoisjärjestelyt, onneksi hän pääsee kautensa aikana kuitenkin suunnittelemaan kolme kokonaista kesäfestivaalia. Hänen valitsemansa ohjelmistot ovat olleet mielenkiintoisia ja laadukkaita. Myös Lehtopolun koreografioima Virta- teos, jossa yli 100 tanssijaa lähti liikkeelle eri puolilta kaupunkia lopuksi kauppatorilla kohdaten, on jäänyt mieleen upeana kokemuksena. Odotamme innolla myös kesän 2024 ohjelmistoa’’, toteaa toiminnanjohtaja Salima Peippo.

’’Seuraava taiteellinen johtaja pääsee suunnittelemaan kesän 2025 ohjelmistoa, joka on samalla Kuopion kaupungin 250-vuotis juhlavuosi. Mekin festivaalina haluamme luoda jotain uniikkia kyseiselle kesälle ja tämä on varmasti erityisen mielenkiintoinen mahdollisuus uudelle taiteelliselle johtajalle’’, Peippo jatkaa.

Taiteellisen johtajan valinnasta vastaa hallituksen jäsenistä ja ulkopuolisista asiantuntijoista koostuva työryhmä. Tehtävästä kiinnostuneet voivat lähettää vapaamuotoisen hakemuksen ja ansioluettelon perjantaihin 22.9 mennessä sähköpostitse salima.peippo@kuopiodancefestival.fi. Valinta suoritetaan loppuvuoden 2023 aikana.

Festivaalin aikaisempia taiteellisia johtajia ovat olleet Jorma Uotinen, Alpo Pakarinen, Jukka O. Miettinen ja Doris Laine.

Lisätiedot
Salima Peippo
salima.peippo@kuopiodancefestival.fi
0503640456

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

28.06.2024

Kuopio Tanssii ja Soi ylitti kävijämäärätavoitteensa

Festivaali houkutteli Kuopioon tuhansia tanssin ystäviä enemmän viime vuoteen nähden. Kuopio Tanssii ja Soi täytti tänä vuonna järjestäjien odotukset niin kävijämäärän kuin esitysten täyttöasteiden kannalta. Kävijämäärätavoite oli 35 000, joka ylitettiin. Suomen Kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitoksen…

14.06.2024

Kuopio Tanssii ja Soi: Ensimmäinen Tanssin Nuori Tekijä -palkinto on myönnetty Biret ja Gáddjá Haarla Pieskille

Uuden palkinnon avulla halutaan tukea uuden sukupolven taiteilijoiden työllistymistä, johon etenkin korona on vaikuttanut viime vuosina hyvin negatiivisesti. Palkinnolla on tarkoitus rohkaista nuoria tanssitaitelijoita tekemään omaäänistä taidettaan sekä auttaa heitä eteenpäin urallaan. Palkinnon arvo on…

05.04.2024

Kuopio Tanssii ja Soi: Kuopio julistautuu tanssin kaupungiksi – kaupungin tanssitoimijat yhdistivät voimansa

Kuopiolaiset tanssitoimijat yhdistivät osaamisensa ja julistavat Kuopion virallisesti tanssin kaupungiksi Kallavesj’-messujen yhteydessä. Kuopio on nyt virallisesti tanssin kaupunki. Kuopiolaiset tanssialan organisaatiot Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali, Tanssiteatteri Minimi ja Itä-Suomen tanssin aluekeskus panivat alulle tanssin…