01.03.2023

Kuopio Tanssii ja Soi: Festivaalikulkue uudistuu – luvassa aitoa karnevaalimeininkiä!

Kuopio Tanssii ja Soi:n perinteikäs festivaalikulkue kokee tänä vuonna merkittävän muodonmuutoksen. Kulkue järjestetään ensimmäistä kertaa kilpailumuodossa ja suurempana kuin koskaan.

”Tarkoituksena on tuoda festivaalille kulkueen myötä aitoa eteläeurooppalaista, värikästä ja hauskaa karnevaalimeininkiä”, kuvailee festivaalin toiminnanjohtaja Salima Peippo.

Kulkue järjestetään lauantaina 17.6. Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan mitä tahansa tahoa edustava joukkue, joka on kooltaan 5–20 henkilöä. Joukkue suunnittelee haluamanlaisensa kokonaisuuden ja teeman, johon voi kuulua tanssia sekä teemaan sopivaa puvustusta ja maskeerausta.

”Kulkueessa ei etsitä ammattiesiintyjiä, vaan halutaan rohkaista mitä tahansa ryhmää osallistumaan. Huolellisella suunnittelulla, ryhmätyöllä ja hyvällä idealla mikä tahansa joukkue voi voittaa pääpalkinnon”, Peippo kuvailee.

Kulkue lähtee matkaan klo 10 myöhemmin ilmoitettavasta paikasta Kuopion keskustan alueelta, ja päättyy Kuopion kauppatorille, jossa palkintojenjako suoritetaan. Kilpailun palkintona raati myöntää voittajajoukkueelle pääpalkinnon, joka on 1000 €. Toisen palkinnon arvo on 500 €. Sponsorina kilpailussa toimii Peeässä.

Arvosteltavia osa-alueita ovat muun muassa ryhmähenki ja joukkueen yhtenäisyys, luovuus ja omaperäisyys, koreografian vaikeus ja näyttävyys sekä kontakti yleisöön ja esittäminen.

Ilmoittautuminen on avoinna 1.3.-28.5.

Lisätietoja kulkueesta

Kurssikattaus tänä vuonna entistä laajempi

Kuopio Tanssii ja Soi tarjoaa kattavan kurssivalikoiman kaikenikäisille ja -tasoisille tanssijoille ja tanssista kiinnostuneille. Valikoimassa on lukuisia perinteikkäitä, mutta myös uusia ja toivottuja kursseja aina nykytanssista balettiin ja latinalaisiin tansseihin saakka.

”Balettia aikuisille on toivottu, ja tänä vuonna balettikursseja onkin aiempaa enemmän kaiken tasoisille”, tuottaja Sirpa Miettinen kertoo.

Kurssivalikoimasta löytyy myös kansainvälisiä tuulahduksia. Pääset tutustumaan esimerkiksi K-Popiin, kuubalaisiin rytmeihin, persialaiseen tai irakilaiseen tanssiin.

Myös festivaalin esiintyjät jakavat oppejaan kursseilla. Opettamassa ovat italialainen Cristiana Morganti, Helsinki Dance Company Special Nightissä esiintyvä Lewis Cooke ja Genelec-Gaalassa loistavat Lindy Hopin ja Boogie Woogien ammattilaiset Nils Andren ja Bianca Locatelli.

Tanssikurssien lisäksi valikoimassa on myös kehonhuoltoa, kuten pilatesta, liikkuvuusharjoittelua ja TRE (trauma and tension releasing exercises)-stressinpurkuliikkeitä tunnetun koomikon Teemu Vesterisen opastuksella.

”Festivaalille on tärkeää tarjota kursseja monipuolisesti eri kohderyhmille. Tanssin ilo kuuluu kaikille”, Miettinen sanoo.

Lisätietoja kurssivalikoimasta

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 14.-21.6.2023.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

05.04.2024

Kuopio Tanssii ja Soi: Kuopio julistautuu tanssin kaupungiksi – kaupungin tanssitoimijat yhdistivät voimansa

Kuopiolaiset tanssitoimijat yhdistivät osaamisensa ja julistavat Kuopion virallisesti tanssin kaupungiksi Kallavesj’-messujen yhteydessä. Kuopio on nyt virallisesti tanssin kaupunki. Kuopiolaiset tanssialan organisaatiot Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali, Tanssiteatteri Minimi ja Itä-Suomen tanssin aluekeskus panivat alulle tanssin…

29.02.2024

Uusi merkittävä palkinto tanssitaiteilijoille jaetaan Kuopio Tanssii ja Soi-festivaalilla

Tanssitaiteen alalle on saatu uusi, vuosittain jaettava palkinto, jonka Kuopio Tanssii ja Soi on saanut kunniakseen myöntää. 8000 euron arvoinen Tanssin nuori tekijä -palkinto myönnetään Supervisual Gaalassa 14. kesäkuuta. Palkinnon rahoittaa Keele-säätiö, jonka tarkoituksena on…

19.01.2024

Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmisto julki – festivaali on Riku Lehtopolun viisivuotisen kauden huipennus

Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmisto on monipuolinen kokonaisuus muun muassa trillerin täyteistä tanssiteatteria, rakkauden innoittamia teoksia ja perinteisestä poikkeavia ulkoilmaesityksiä. Festivaaliviikon avaa palkittu Dorrance Dance -steppiryhmä New Yorkista, joiden teoksissa elävä musiikki ja virtuoosimainen steppi…