08.06.2023

Kansainvälinen sellon mestarikurssi käynnistyy Naantalissa – yleisöllä ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua huipputason musiikinopetukseen

Naantalin Musiikkijuhlien perustaja, legendaarinen sellisti Arto Noras päätti kautensa tapahtuman taiteellisena johtajana yli 40 vuoden jälkeen viime kesänä. Hän kuitenkin jatkaa työtään Naantalissa uusien sellistisukupolvien ohjaajana, sillä Naantalin Musiikkijuhlien yhteydessä järjestetään 8.-17.6. Arto Noraksen kansainvälinen sellon mestarikurssi yhteistyössä Sibelius-museon kanssa.

Yleisöllä ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua huipputason opetukseen ja esityksiin

Kukin mestarikurssilainen saa leirillä päivittäin oppitunnin, mutta seuraa myös toisten saamaa opetusta. Kurssin opiskelijoista pisimmän matkan Naantaliin on tehnyt Los Angelesissa opiskeleva nuori lahjakkuus.

Uusi mestarikurssi toteutetaan yhteistyössä Åbo Akademin säätiön museoihin lukeutuvan Sibelius-museon kanssa. Osana yhteistyötä yleisölle tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus päästä seuraamaan huipputason musiikinopetusta Sibelius-museossa lauantaina 10.6. kello 10-12 ja 13.30-16.30 järjestettävässä avoimessa opetuspäivässä. Opetuspäivänä lauantaina 10.6. museoon on vapaa pääsy, joten samalla on mahdollista tutustua museon näyttelyihin, muun muassa ahvenanmaalaisen kuvataiteilijan Nayab Noor Ikramin näyttelyyn Waves of Waves.

Sibelius-museossa järjestetään myös toinen kurssilaisten konserteista, Sellojen iltapäivä keskiviikkona 14.6. kello 17, jossa sellistit esittelevät omaa ohjelmistoaan pianosäestyksellä.

– Mestarikurssiyhteistyö Naantalin Musiikkijuhlien kanssa tuo turkulaisille musiikin ystäville mielenkiintoisen mahdollisuuden päästä seuraamaan niin opetusta kuin sen tuloksia avoimen opetuspäivän ja konsertin muodossa. Professori Noraksen kaltaisen huippupedagogin työskentelyn seuraaminen on taatusti antoisa kokemus ja rikastaa Sibelius-museon monipuolista ja korkeatasoista musiikkitarjontaa entisestään, Åbo Akademin säätiön museoiden johtaja Teemu Kirjonen iloitsee.

Arto Noras kuuluu maailman arvostetuimpien sellistien ja sellonsoiton pedagogien joukkoon. Häikäisevän solistisen uransa lisäksi Noraksen pitkä ura professorina Sibelius-Akatemiassa, mestarikurssit kaikkialla maailmassa sekä toiminta kansainvälisten sellokilpailujen tuomaristossa on ollut vaikuttamassa sekä Suomen että koko maailman sellonsoiton kehitykseen.

Sellon mestari ja kisällit -konsertti huipentaa kurssin

Kurssin päätteeksi sellistit esiintyvät Musiikkijuhlien konsertissa Sellon mestari ja kisällit Naantalin kirkossa lauantaina 17.6. kello 16 eri kokoisissa ryhmissä yhdessä Arto Noraksen kanssa. Ohjelmassa on luvassa muun muassa Heitor Villa-Lobosin sävelmiä.

Sellon mestarikurssin avoimet ovet

Lauantaina 10.6. kello 10-12 ja kello 13.30-16.30 Sibelius-museossa, vapaa pääsy.

Sellojen iltapäivä -konsertti

Keskiviikkona 14.6. kello 17 Sibelius-museossa.
Liput 20 €, opiskelija ja eläkeläinen 10 €.

Sellon mestari ja kisällit -konsertti

Lauantaina17.6. kello 16 Naantalin kirkossa.
Liput A-katsomossa 38 €, B-katsomossa 19 €, opiskelijat ja alle 18-vuotiaat -50%.

http://www.naantalinmusiikkijuhlat.fi

Naantalin Musiikkijuhlat on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista musiikkitapahtumista. Monipuoliset ja korkeatasoiset konsertit järjestetään merellisen Naantalin ja lähiseudun idyllisissä konserttipaikoissa jälleen 6.-17.6.2023.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

02.11.2021

Naantalin Musiikkijuhlat uudistaa viestintäänsä

Naantalin Musiikkijuhlien viestintää ja visuaalista ilmettä uudistetaan. Työ käynnistyi jo keväällä yhteistyössä naantalilaisen Suunnittelutoimisto Innollisen kanssa, ja nyt mukaan työhön on liittynyt Turussa ja Helsingissä toimiva mainostoimisto Grundlage vastaamaan viestinnän työkalujen päivittämisestä sekä strategisen markkinoinnin kehittämisestä. – Tavoitteena on…