Pellingin Musiikkipäivät, Porvoo

08.08.2024–11.08.2024 | Porvoo

Oopperalaulaja Monica Groopin 2016 perustama festivaali tarjoaa Pellingin saaristossa ja Porvoon tuomiokirkossa monipuolisen ohjelman, joka sisältää kamarimusiikkia, kevyempää musiikkia kuten lauluja, jazzia ja kansanmusiikkia sekä lastenkonsertteja. Maamme ykkösrivin taitelijoiden lisäksi tapahtumassa esiintyy nuoria lahjakkuuksia. Ohjelma rakentuu teemasäveltäjän tai jonkin ajankohtaiseen aiheen ympärille, ja mukana on myös runoutta, laulua ja tanssia sisältäviä dramatisoituja esityksiä.

Klassinen musiikki  | 
Kamarimusiikki
 | 
Klassinen musiikki
 | 

www.pellingemusikdagar.fi

info@pellingemusikdagar.fi

Konserttipaikat / Concert Venues

Skärgårdshemmet, Nyckelvikintie 5, 07370 Pellinki
Solhälla, Tullandintie 56, 07370 Pellinki
Pyhän Olavin kappeli, Hörbergintie 15, 07370 Pellinki

Kuvagalleria

Pellinki sijaitsee Porvoon saaristossa vain 50 kilometriä Helsingistä itään ja 22 kilometriä Porvoosta kaakkoon. Saaristoon pääsee säännöllisesti ympäri vuoden kulkevalla lautalla. Asukkaita saaristossa on vain 300, mutta kesäkaudella lomailijat kaksinkertaistavat väkiluvun. Tuolloin paikkakunta on täynnä energiaa, ja erilaisia tapahtumia järjestetään yli 120.

Oopperalaulaja Monica Groop perusti Pellingin Musiikkipäivät vuonna 2016, ja se on siitä lähtien järjestetty pidennettynä viikonloppuna. Festivaalista on kasvanut odotettu kesätapahtuma, jonka ohjelman pääpaino on klassisessa laulumusiikissa, mutta joka vuosi festivaali tarjoaa myös kamarimusiikkia eri aikakausilta. Lisäksi mukana on kevyempää musiikkia kuten lauluja, jazzia ja kansanmusiikkia sekä runoutta, laulua ja tanssia sisältäviä dramatisoituja esityksiä. Ohjelma rakentuu usein teemasäveltäjän tai jonkin ajankohtaiseen aiheen ympärille

Festivaalin esiintyjät ovat maamme ykkösrivin taiteilijoita. Vuosien varrella tapahtumassa ovat vierailleet Paavali Jumppanen, Christoffer Sundqvist, Kamus-kvartetti, Tempera-kvartetti, Kreeta-Maria Kentala, Emma Salokoski, Helena Juntunen, Jan Söderblom, Suomen Kamariorkesteri, Key ensemble, Aapo Häkkinen, Andreas Schmid, hovilaulaja Hillevi Martinpelto ja monet muut tunnetut muusikot.

Tapahtuma tarjoaa myös esiintymistilaisuuksia nuorille lahjakkuuksille. Lisäksi festivaali on järjestänyt mestarikursseja ja lastenkonsertteja. Konsertit järjestetään Solhällassa Vähä-Pellingissä, Saaristokodissa Suur-Pellingissä, Pyhän Olavin kappelissa ja Porvoon tuomiokirkossa.