Festivaalipäivät 29.-30.11.2021

Hotel Clarion, Tyynenmerenkatu 2, Helsinki

Maanantai 29.11.

kello 10 ilmoittautuminen alkaa, aamukahvi

kello 11.00

Festivaalit ja kulttuuripolitiikan tulevaisuus

Vuosi 2022 näyttää kulttuurirahoituksen osalta vielä suhteellisen turvatulta, mutta jo vuonna 2023 on edessä aivan uudet haasteet. Miten kulttuurin ja erityisesti festivaalien rahoitus turvataan jatkossa? Miten hupenevat veikkausvoittovarat kompensoidaan? Mitä mieltä poliitkot ovat ja millaisia päätöksiä he ovat valmiita tekemään?

Koko kulttuurin ja erityisesti festivaalien tulevaisuudesta ovat keskustelemassa kansanedustajat Eveliina Heinäluoma (SDP), Inka Hopsu (Vihr.) ja Mai Kivelä (Vas.). Keskustelua moderoi Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestön Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen.

———-

kello 12.30 lounas

———-

kello 13.30

Luottamuksen jälleenrakennus

Tommi Laitio, Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja

Covid-19 on sekoittanut koko maailman, mutta nyt vaikuttaa siltä, että pahin on viimein ohitse. Mitä oikein on tapahtunut, mikä on muuttunut ja mikä on ennallaan? Ja ennen kaikkea: miten tulevaisuutta rakennetaan pandemian jälkeen ja miten erityisesti taidealalla jälleenrakennetaan luottamus yhteiskunnan eri lohkojen kanssa?

Tommi Laitio on johtanut Helsingin kulttuuri-, kirjasto-, liikunta- ja nuorisopalveluita joulukuusta 2016. Hänen työnään on huolehtia siitä, että helsinkiläiset ja Helsingin vieraat voivat elää vapaata, merkityksellistä ja kokemuksiltaan rikasta elämää.

———-

kello 15 kahvi

———-

kello 15.30

Annetaan taiteilijalle se mikä taiteilijalle reilusti kuuluu!

Taiteilija on palkkansa ansainnut – varsinkin pandemian jälkeisessä ajassa. Reilun taiteen viestintäkampanja käynnistyi vuosi sitten keskellä pandemiaa. Tänä syksynä kampanja jatkuu, ja festivaalit ovat luonnollisesti eturintamassa luomassa esiintymistilaisuuksia lukuisille taiteilijoille. Taike kutsuu kaikki festivaalit mukaan ideoimaan ja osallistumaan kampanjaan.

Anne Lehtelä, kampanjapäällikkö ja Saara Vesikansa, erityisasiantuntija

———-

kello 16.30 alkaen festivaalien keskinäisiä tapaamisia

———-

kello 19.00

Illallinen

Ravintola Faro, Kellosaarenranta 2, Helsinki

 

Tiistai 30.11.

kello 9.00 FF:n sääntömääräinen syyskokous

———-

kello 10 kahvi

———-

kello 10.30

Musiikki, taide ja ilmastovaikutukset

Kemut-hanke

Kestävämmän musiikkialan työkalupakki (KEMUT) -hankkeessa selvitetään elävän musiikin ilmastovaikutuksia ja luodaan käytäntöjä konkreettisiksi keinoiksi pienentää tapahtumien hiilijalanjälkiä. Vaikka hanke on suunnattu erityisesti musiikkitoimijoille, tuloksia voi soveltaa myös kaikkiin muihinkin festivaaleihin.

Merja Hottinen, tutkimusasiantuntija, Kemut-hanke; tutkimuspäällikkö, Music Finland

Hiilineutraali UMO 2025

UMO Helsinki Jazz Orchestra tutki ympäristövaikutuksiaan ja laski hiilijalanjälkensä, jossa mukana toimitilojen energiankulutus ja jäte, työssäkäyntimatkat, konserttimatkat, ruoka sekä tavara- ja palveluhankinnat. Tuloksena syntyi visio saavuttaa hiilineutraalius jo vuonna 2025.

Niina Eeva, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, UMO Helsinki Jazz Orchestra

 

kello 12.00

Ajankohtaisia asioita

Kai Amberla, toiminnanjohtaja, Finland Festivals

———-

kello 13 lähtölounas

———-

Finland Festivals on syrjinnästä vapaa yhdistys. Lue tästä linkistä tarkemmin tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen kohtelun periaatteistamme.