Festivaalipäivät 20.-21.11.2023

Scandic Helsinki Hub,  Annankatu 18, Helsinki

Lataa osallistujaluettelo tästä.

Maanantai 20.11.

kello 10 ilmoittautuminen alkaa, aamukahvi

kello 11.00 seminaarin avaus

kello 11.15

Ikääntyvä väestö, maahanmuutto, kaupungistuminen – miten tämä heijastuu festivaalien tulevaisuuteen?

Timo Cantell, kaupunkitietopäällikkö, Helsingin kaupunki

Uutisia seuratessa tuntuu siltä, että kaikki asiat ovat liikkeessä ja mullistuksessa. Maailmanpolitiikka on täynnä kriisejä ja epävarmuutta, ja ne heijastuvat täydellä voimalla myös Suomeen. Suomen ja erityisesti suurten kaupunkien väestörakenteesssa tapahtuu merkittäviä muutoksia: maahanmuuttajien osuus kasvaa, väestö ikääntyy, muuttoliikenne maan sisällä on vilkasta ja kulttuurinen kuluttajakunta keskittyy kaupunkeihin. Miten tämä heijastuu festivaalien todellisuuteen, niiden kykyyn tuottaa elämyksiä ja erityisesti niiden kykyyn tavoittaa yleisöjä?

Timo Cantell on filosofian tohtori ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Ennen pestiään kaupunkitietopäällikkönä Helsingin kaupungin kaupunkitietopalvelut -yksikössä hän työskenteli pitkään Sibelius-Akatemian Arts Management -osaston professorina ja on myös julkaissut erilaisia festivaaleja koskevia tutkimuksia.

———-

kello 12.30 lounas

———-

kello 13.30

Kansainvälisen matkailun näkymät

Kristiina Hietasaari, johtaja, Visit Finland

Covid 19 -pandemia keskeytti käytännössä kaiken matkailun joksikin aikaa, matkailuyrittäjät ajautuivat ennennäkemättömään ahdinkoon ja moni meneillään ollut hanke loppui. Nyt matkailu on hiljalleen palautumassa entiselleen. Miltä näyttää matkailun tulevaisuus tällä hetkellä, mitä kaikkea Visit Finland tekee – ja mikä on kulttuurimatkailun asema matkailun kokonaisuudessa?

Kauppatieteiden maisteri Kristiina Hietasaari on toiminut Business Finland Oy:n matkailun edistämisestä vastaavan Visit Finland -yksikön johtajana vuodesta 2021 alkaen. Matkailun parissa hän on työskennellyt vuodesta 2010 lähtien ja sitä ennen hän on toiminut media- ja markkinointiviestinnän johtotehtävissä vastaten niin suomalaisten kuin kansainvälisten kuluttajabrändien asiakkuuksista.

———-

kello 14.15

Vahva ja välittävä Taike

Kaisa Rönkkö, johtaja ja Katariina Kummala, erityisasiantuntija, Taiteen edistämiskeskus

Taiteen edistämiskeskus (Taike) tukee huomattavalla volyymillä koko Suomen moninaista taidekenttää, ja suurin osa festivaaleistakin saa tukensa sen kautta. Millainen on Taiken visio tulevaisuudesta ja mihin kaikkeen festivaalien on syytä varautua?

Kaisa Rönkkö on  on toiminut kulttuurialalla asiantuntija- ja johtotehtävissä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla ja järjestökentällä.   

Katariina Kummala on toiminut taidehallinnon asiantuntija- ja johtotehtävissä kolmessa eri maakunnassa sekä julkisella puolella että järjestökentällä.

———-

kello 15.15 kahvi

———-

kello 15.30

Kohti kestävämpää musiikkialaa – KEMUT-verkoston hankkeita ja kuulumisia

Anu Ahola, hankevastaava, Kestävämmän musiikkialan työkalupakki (KEMUT)

Kestävämmän musiikkialan työkalupakki (KEMUT) -hankkeessa on edelleen edistytty. ELMA.live on ollut käytössä jo yli vuoden ajan, ja sen avulla konkreettisest ilmastotoimet ja hiilijalanjäljen seuraaminen on aiempaa yksinkertaisempaa. Uutena askeleensa on koko musiikkialan yhteinen ilmastotiekartta, jonka avulla sitoutetaan koko ala.

Anu Ahola toimii koordinaattorina KEMUT (kestävämmän musiikkialan työkalupakki) -verkostossa, jonka tavoitteena on tuottaa konkreettisia kestävän kehityksen työkaluja musiikkialalle sekä rohkaista kenttää kestävämpään ja ilmastoystävällisempään toimintaan. Tällä hetkellä hän työskentelee Suomen Jazzliiton hallinnoimassa Elma.live-digialustahankkeessa sekä elävän musiikin ilmastotiekartan parissa, joissa molemmissa KEMUT on mukana yhteistyöverkostona.

———-

kello 16.30 alkaen festivaalien keskinäisiä tapaamisia

———-

kello 19.00

Illallinen

Kiseleffin sali, Aleksanterinkatu 28, Helsinki

 

Tiistai 21.11.

kello 9.00 FF:n sääntömääräinen syyskokous

———-

kello 10 kahvi

———-

kello 10.15

Mitä tapahtuu todella – eli inspiroivia esimerkkejä!

  • Salima Peippo, toiminnanjohtaja, Kuopio Tanssii ja Soi
  • Anna Grundström, toiminnanjohtaja, Rauma Festivo

———-

kello 11.00

Hallitusohjelma, budjetti , politiikka ja vaikuttaminen – mitä valtakunnassa oikein tapahtuu?

Annika Lyytikäinen, yhteiskuntasuhdevastaava, Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry

Annika Lyytikäinen on KULTA ry:n yhteiskuntasuhdevastaava ja aktiivinen kansanmusiikkiklarinetisti. KULTA ry:ssä Lyytikäinen vastaa yhdessä Rosa Meriläisen kanssa alan yhteisestä edunvalvonnasta kirittäen päätöksentekijöitä kulttuuripolitiikan alueella. 2021 musiikin maisteriksi Taideyliopistosta valmistunut Lyytikäinen tunnetaan myös nuoren sukupolven äänitorvena pohjoismaisessa päätöksenteossa hänen toimiessa muun muassa Pohjoismaiden ministerineuvoston Suomen nuorisodelegaattina.

———-

kello 11.30

Ajankohtaisia asioita

Kai Amberla, toiminnanjohtaja, Finland Festivals

———-

kello 12 lähtölounas

———-

Finland Festivals on syrjinnästä vapaa yhdistys. Lue tästä linkistä tarkemmin tasa-arvoisen ja yhdenvertaisen kohtelun periaatteistamme.