03.07.2023

Baltic Jazz tarjoaa aitoa festivaalitunnelmaa kauniissa ruukkimiljöössä

Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan käynnistävä Baltic Jazz järjestetään tulevana viikonloppuna Kemiönsaarella, Taalintehtaan ruukkikylässä jo 35. kertaa. Festivaalin taiteellisen johtajan Antti Sarpilan johdolla kootussa ohjelmistossa on mukana kotimaisia huippuartisteja sekä kauempaa saapuvia artistivieraita. Viikonlopun suuremmat konsertit järjestetään Ruukinpuistossa ja konserttipaikaksi paluun tekevällä vanhalla mekaanisella Verstaalla.

Baltic Jazz -festivaalin puistolavan ohjelman käynnistää perjantaina 7.7. kello 19 alkava 65th Anniversary of DDT Jazzband -juhlakonsertti, jossa DDT Jazzbandin kunniavieraana esiintyy Johanna Försti, yksi Suomen rakastetuimmista laulajista. Lauantaina 8.7. puistolavalla kello 14 alkavassa kolmen konsertin Picnic in the Park -putkessa esiintyvät Antti Sarpila Swing Band with guests, Sofia Finnilä ja Ruotsista saapuva Fredrik Lindborg Trio & String Quartet.

Verstaalla lauantai-iltana 8.7. kello 20 alkavassa Swing Factoryssä tunnelmaa luovat Screamin’ Jay & The Bones, SoulSisters sekä tämän vuoden festivaalin kaukaisin artistivieras, yhdysvaltalainen Professor Cunningham & His Old School.

Baltic Jazzin toiminnanjohtaja Jani Tuomaala kertoo, että tämän vuoden festivaalilla on mukana myös pienempiä tapahtumapaikkoja. Uusista tapahtumapaikoista Tuomaala nostaa esille Ullman’s Villan, jossa järjestetään festivaalin aikana kaksi konserttia. Lauantain Jazz & Dinner -konsertin artistina on Django Collective Helsinki ja sunnuntaina Ullman’s Villan puutarhassa esiintyy Anna Inginmaa. Perinteisistä tapahtumapaikoista Kasnäs Paviljongissa järjestetään Varaslähtö -konsertti jo torstaina ja Söderlångvikin upeassa kartanossa järjestetään sunnuntaina 9.7. festivaalin päätöskonsertti, jossa esiintyvät Angelika Klas & Seppo Hovi Trio.

Taalintehtaan satama-alueelle pystytettävällä Jazzkadulla järjestetään viikonlopun aikana 7 ilmaiskonserttia. Maksullisia tapahtumia ohjelmassa on yhteensä 15 ja niiden joukossa Aarne Alligaattorin konsertit perheen pienimmille lauantaina sekä ruotsiksi että suomeksi. Rock-musiikin ystäville sunnuntai-iltana on luvassa Jatkot-tapahtuma, jossa juhlatunnelmaa ovat vauhdittamassa Cream Pistols, Steinhard ja TrrTrrTrr.

Tuomaala vinkkaa Baltic Jazzin olevan festivaali, jonne kaikki ovat tervetulleita ja jonka tarjontaan kannattaa rohkeasti tulla tutustumaan. Perille pääsee autolla reilussa tunnissa Turusta ja kahdessa pääkaupunkiseudulta. Myös bussit kuljettavat Taalintehtaalle ja paikalle voi saapua myös omalla veneellä. Ruukkikylä kauniine saaristomaisemineen on jo itsessään vierailemisen arvoinen kohde!

Liput myy ennakkoon Tiketti. Lippuja myydään myös paikan päällä festivaalin aikana.

Archipelago Sea Jazz -festivaalisarja kuuluu inkluusiota lisäävään We Speak Gay -yhteisöön ja festivaaleilla on Ekokompassi-sertifikaatti.

Archipelago Sea Jazz on neljän festivaalin sarja, joka kutsuu Saaristomeren intiimin tunnelman ja huippumusiikin pariin.

Baltic Jazz järjestetään 7.-9.7.2023.

Baltic Jazz 7. – 9.7.2023 – Tervetuloa Taalintehtaalle! : Baltic Jazz

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

03.07.2024

Baltic Jazz käynnistää viikonloppuna kesän Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan!

Tervetuloa nauttimaan kesän huippuhetkistä Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan parissa! Sarja koostuu neljästä upeasta tapahtumasta: Baltic Jazz, Korpo Sea Jazz, Turku Sea Jazz ja Åland Sea Jazz. Jokaisella festivaalilla on tarjolla ainutlaatuisia musiikkielämyksiä, joista voi nauttia…