20.02.2024

Avantin Suvisoitto: Avanti! kiittää Kari Kriikkua ja katsoo kohti tulevaisuutta – Kamariorkesteri Avantin taiteelliseen suunnitteluun muutoksia

Kamariorkesteri Avantin toiminnassa alkaa uusi vaihe, kun pitkäaikaisen taiteellisen johtajan Kari Kriikun työsuhde päättyy 31.5.2024. Kriikun 25-vuotisen kauden aikana Avanti on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen merkittävimmistä uuden musiikin esittäjistä. Hänen johdollaan orkesteri on tarjonnut valtavan määrän ikimuistoisia konsertteja ja esityksiä. Samalla Kriikku on luonut orkesterille kattavan yhteistyöverkoston.

Kuukausipalkkaisen taiteellisen johtajan työsuhteen päättyminen johtuu taloudellisista syistä, jotka ovat seurausta muuttuneesta toimintaympäristöstä. Kari Kriikku jatkaa Avantin klarinetin äänenjohtajana.

Uudessa tilanteessa Avanti keskittyy vahvistamaan toimintansa taloudellista kestävyyttä ja suuntaamaan resursseja entistä runsaampaan konserttitarjontaan. Samaan aikaan orkesterissa työskennellään uuden taiteellisen suunnittelun mallin luomiseksi sekä tehdään strategiatyötä orkesterin toiminnan kehittämiseksi ja toimintamallien päivittämiseksi.

Kevään 2024 ohjelmisto on Kari Kriikun suunnittelema. Avantin Suvisoiton taiteellisesta suunnittelusta vastaa perinteisesti vuosittain vaihtuva taiteilija, ja Porvoossa 27.-30.6.2024 järjestettävän festivaalin ohjelmassa kuuluu tsekkiläisen säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámekin ääni. Syksyllä 2024 ohjelmistossa aloittaa Kaapelitehtaalla järjestettävä konserttisarja, uusi Avanti-klubi, joka nostaa esiin orkesterin soittajia ja yhteistyökumppaneita konserttiohjelmien suunnittelijoina. Tarkempi ohjelma julkaistaan huhtikuussa 2024, ja sarjan ensimmäinen konsertti kuullaan lauantaina 17.8.2024.

Avanti on orkesteri ja yhteisö, jossa uutta kohti suunnataan uskoen alkuperäiseen toiminta-ajatukseen musiikin ehdoilla toimimisesta. Tulevan toiminnan suunnittelussa mukaan otetaan sekä orkesterin nykyisiä soittajia, perustajajäseniä ja yhteistyökumppaneita että tulevaisuuden tekijöitä. Musiikki puhuu, innostaa ja yhdistää jatkossakin. Avanti! – Eteenpäin!

Avantin konserttikalenteri löytyy osoitteesta www.avantimusic.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

19.01.2024

Avantin Suvisoiton pääkonserttiohjelma on julkaistu

Vuoden 2024 Suvisoiton taiteellisena suunnittelijana toimii säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámek. Tšekkiläinen Adámek (s. 1979) on tunnettu säveltäjänä erityisesti uusien soittotekniikoiden etsimisestä klassisille soittimille, mikä mahdollistaa hänen sävellyksilleen tärkeän äänenvärin ja muodon. Hänen vahva kiinnostuksensa…