15.05.2023

Avantin Suvisoitossa soi pelottomien taiteilijoiden musiikki

Kesäinen Porvoo sekä Avantin taiteilijat ja henkilökunta valmistautuvat parhaillaan tulevaan Suvisoitto -festivaaliin, joka soi Porvoossa ja sen lähimaastossa heti juhannuksen jälkeen viiden päivän ajan 28.6 – 2.7.2023. Tämän vuoden Suvisoitto, teemanaan Dreamlands and Dystopias, esittelee aikamme musiikin monimuotoisuutta. Ohjelmassa kuullaan tuoretta musiikkia niin uusilta nousevilta säveltäjiltä kuin jo arvostetumman aseman saavuttaneilta nykysäveltäjiltä. Luvassa on mielenkiintoinen ja monitahoinen konserttiviikko Porvoossa.

Suomen kantaesityksiä on luvassa erityisen paljon ja niitä kuullaan jokaisessa Suvisoiton pääkonsertissa. Festivaalilla on luvassa 20 Suomen ensiesitystä ja kaksi maailman kantaesitystä. Ensimmäinen maailman kantaesitys kuullaan heti keskiviikkona 28.6. kun Wolfgang von Schweinitzin teos soi illan konsertissamme. Perjantaina 2.7. Taidetehtaalla Strange Rituals konsertissa kuullaan Antti Auvisen uuden odotetun huilukonserton maailman kantaesitys, solistinaan monipuolinen norjalainen huilisti, säveltäjä ja äänitaiteilija Bjørnar Habbestad.

Muita kesän vierailevia solisteja ovat aikaisemminkin Avantin kanssa työskennelleet sopraanot Faustine de Monés ja Tuuli Lindeberg. Avantin yleisölle de Monés on tuttu viime talvena esitetystä Kaija Saariahon La Passion de Simone – oratorioteoksen näyttämöllisestä ensembleversiosta. Suvisoitossa hän esiintyy avajaiskonsertissa 29.6. Taidetehtaalla esittäen säveltäjä Claude Vivierin jo klassikoksi nousseen Lonely Child -teoksen sopraanolle ja ensemblelle. Tuuli Lindeberg laulaa päätöskonsertissa 2.7. Vito Žurajin Ubuquity -teoksessa, joka on näyttämöllinen teos sopraanolle ja yhtyeelle. Malesialainen pianisti Mei Yi Foo esiintyy Avantin solistina ensimmäistä kertaa kahdessa konsertissa: perjantaina 30.6. esittäen Hans Abrahamsenin teoksen soolopianolle sekä yhtyeelle ja lauantaina 1.7. soittaen kokoelman eri säveltäjien pieniä teoksia soolopianolle konsertissa Musical Toys.

Suvisoiton kapellimestareina vierailevat tänä vuonna nuori kansainvälisen uran nousukiidosta nauttiva suomalainen Emilia Hoving sekä hollannista saapuva energinen Bas Wiegers.

Avanti-klubi (K18) lauantaina 1.7. kantaa tänä vuonna nimeä Dark Mirror. Klubilla nautitaan Philippe Grammaticopoulosin ​​terävistä ja jännittävistä lyhytelokuvista mahdollisesta lähitulevaisuuden maailmasta sekä kuullaan musiikkia John Zornilta ja Michael Daughertylta.

Lauantaina 1.7. ja sunnuntaina 2.7. lapsiperheille suunnattu Red Nose Companyn huippusuosittu Keisarin uudet vaatteet -esitys nousee kesällä 2023 uusiin ulottuvuuksiin Marzi Nymanin säveltämän ja sovittaman musiikin johdattamana. Näyttelijäkaksikko Timo Ruuskasen ja Tuukka Vasaman lisäksi lavalla nähdään myös Avantin valovoimainen duo. Esitys jatkaa Aleksis Kivi -teoksen parissa punottua innostavaa yhteistyötä.

Suvisoiton vuoden 2023 taiteellinen suunnittelijapari Unsuk Chin ja Maris Gothóni toivottavat yleisön lämpimästi tervetulleeksi Suvisoittoon ja kiteyttävät kuratoimansa ohjelman: ”Väitämme, että kokonaisuus heijastaa musiikin visionääristä potentiaalia epävarmoina aikoina, sisältäen yhtä lailla unimaailmoja kuin dystooppisia pelkoja.”

Lämpimästi tervetuloa Suvisoittoon!
Avantin Suvisoitto 28.6.-2.7.2023
Liput Suvisoittoon myy Lippu.fi

avantimusic.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

20.02.2024

Avantin Suvisoitto: Avanti! kiittää Kari Kriikkua ja katsoo kohti tulevaisuutta – Kamariorkesteri Avantin taiteelliseen suunnitteluun muutoksia

Kamariorkesteri Avantin toiminnassa alkaa uusi vaihe, kun pitkäaikaisen taiteellisen johtajan Kari Kriikun työsuhde päättyy 31.5.2024. Kriikun 25-vuotisen kauden aikana Avanti on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen merkittävimmistä uuden musiikin esittäjistä. Hänen johdollaan orkesteri on tarjonnut valtavan…

19.01.2024

Avantin Suvisoiton pääkonserttiohjelma on julkaistu

Vuoden 2024 Suvisoiton taiteellisena suunnittelijana toimii säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámek. Tšekkiläinen Adámek (s. 1979) on tunnettu säveltäjänä erityisesti uusien soittotekniikoiden etsimisestä klassisille soittimille, mikä mahdollistaa hänen sävellyksilleen tärkeän äänenvärin ja muodon. Hänen vahva kiinnostuksensa…