05.06.2023

Avantin Suvisoitossa soi pelottomien taiteilijoiden musiikki

Avantin järjestyksessään 38. Suvisoitto -festivaali esittelee aikamme musiikin uskomatonta monimuotoisuutta teemanaan Dreamlands and dystopias. Suvisoitto soi Porvoossa 28.6.-2.7.2023 ja ohjelmassa kuullaan tuoretta musiikkia niin uusilta nousevilta säveltäjiltä kuin jo arvostetumman aseman saavuttaneilta nykysäveltäjiltä.

Suvisoiton vuoden 2023 taiteellinen suunnittelijapari Unsuk Chin ja Maris Gothoni kiteyttävät kuratoimansa ohjelman näin: ”Olemme valinneet festivaaliohjelmaan musiikkia pelottomilta taiteilijoilta, jotka haastavat ja kyseenalaistavat rajoja sekä musiikkia, joka voi olla yhtä aikaa ajatuksia herättävää, leikkisää ja stimuloivaa.  Kokonaisuus heijastaa musiikin visionääristä potentiaalia epävarmoina aikoina, sisältäen yhtä lailla haavemaailmoja kuin dystooppisia pelkoja. Konserttien nimet, kuten ´Dark Mirror´ ja ´False Memories´ puhukoot puolestaan.”

Luvassa on mielenkiintoinen ja monitahoinen viiden päivän konserttiviikko, johon mahtuu jopa 20 Suomen ensiesitystä sekä kaksi maailman kantaesitystä. Maailman kantaesityksistä ensimmäinen kuullaan heti keskiviikkona 28.6., kun Wolfgang von Schweinitzin uusin teos soi Porvoon tuomiokirkossa. Perjantaina 2.7. Taidetehtaan Strange Rituals -konsertissa kantaesitetään Avantin Antti Auviselta tilaama huilukonsertto Ventilation Beat. Huilukonserton solistina kuullaan monipuolista norjalaista huilistia, säveltäjää ja äänitaiteilijaa Bjørnar Habbestadia.

Muita kesän taiteilijavieraita ovat aikaisemminkin Avantin kanssa työskennelleet sopraanot Faustine de Monés ja Tuuli Lindeberg sekä pianisti Mei Yi Foo. Suvisoiton kapellimestareina vierailevat tänä vuonna nuori, kansainvälisen uran nousukiidosta nauttiva suomalainen Emilia Hoving sekä hollannista saapuva energinen Bas Wiegers.

Avanti! Club lauantaina 1.7. kantaa tänä vuonna nimeä Dark Mirror. Klubilla nautitaan muun muassa Philippe Grammaticopoulosin ​​terävistä ja jännittävistä lyhytelokuvista, jotka kertovat mahdollisesta lähitulevaisuuden maailmasta sekä kuullaan musiikkia John Zornilta, Michael Daughertylta ja Unsuk Chiniltä.

Lauantaina 1.7. ja sunnuntaina 2.7. lapsiperheille suunnattu Red Nose Companyn huippusuosittu Keisarin uudet vaatteet -esitys nousee uusiin ulottuvuuksiin Marzi Nymanin säveltämän ja sovittaman musiikin siivittämänä. Näyttelijäkaksikko Timo Ruuskasen ja Tuukka Vasaman lisäksi lavalla nähdään myös Avantin valovoimainen tuuba- ja lyömäsoitinduo.

Lämpimästi tervetuloa Suvisoittoon!
Avantin Suvisoitto 28.6. – 2.7.2023, Porvoossa.
Liput Suvisoittoon myy Lippu.fi

Suvisoiton ohjelma – Kamariorkesteri Avanti! (avantimusic.fi)

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

20.02.2024

Avantin Suvisoitto: Avanti! kiittää Kari Kriikkua ja katsoo kohti tulevaisuutta – Kamariorkesteri Avantin taiteelliseen suunnitteluun muutoksia

Kamariorkesteri Avantin toiminnassa alkaa uusi vaihe, kun pitkäaikaisen taiteellisen johtajan Kari Kriikun työsuhde päättyy 31.5.2024. Kriikun 25-vuotisen kauden aikana Avanti on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen merkittävimmistä uuden musiikin esittäjistä. Hänen johdollaan orkesteri on tarjonnut valtavan…

19.01.2024

Avantin Suvisoiton pääkonserttiohjelma on julkaistu

Vuoden 2024 Suvisoiton taiteellisena suunnittelijana toimii säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámek. Tšekkiläinen Adámek (s. 1979) on tunnettu säveltäjänä erityisesti uusien soittotekniikoiden etsimisestä klassisille soittimille, mikä mahdollistaa hänen sävellyksilleen tärkeän äänenvärin ja muodon. Hänen vahva kiinnostuksensa…