05.06.2023

Avantin Suvisoitossa soi pelottomien taiteilijoiden musiikki

Avantin järjestyksessään 38. Suvisoitto -festivaali esittelee aikamme musiikin uskomatonta monimuotoisuutta teemanaan Dreamlands and dystopias. Suvisoitto soi Porvoossa 28.6.-2.7.2023 ja ohjelmassa kuullaan tuoretta musiikkia niin uusilta nousevilta säveltäjiltä kuin jo arvostetumman aseman saavuttaneilta nykysäveltäjiltä.

Suvisoiton vuoden 2023 taiteellinen suunnittelijapari Unsuk Chin ja Maris Gothoni kiteyttävät kuratoimansa ohjelman näin: ”Olemme valinneet festivaaliohjelmaan musiikkia pelottomilta taiteilijoilta, jotka haastavat ja kyseenalaistavat rajoja sekä musiikkia, joka voi olla yhtä aikaa ajatuksia herättävää, leikkisää ja stimuloivaa.  Kokonaisuus heijastaa musiikin visionääristä potentiaalia epävarmoina aikoina, sisältäen yhtä lailla haavemaailmoja kuin dystooppisia pelkoja. Konserttien nimet, kuten ´Dark Mirror´ ja ´False Memories´ puhukoot puolestaan.”

Luvassa on mielenkiintoinen ja monitahoinen viiden päivän konserttiviikko, johon mahtuu jopa 20 Suomen ensiesitystä sekä kaksi maailman kantaesitystä. Maailman kantaesityksistä ensimmäinen kuullaan heti keskiviikkona 28.6., kun Wolfgang von Schweinitzin uusin teos soi Porvoon tuomiokirkossa. Perjantaina 2.7. Taidetehtaan Strange Rituals -konsertissa kantaesitetään Avantin Antti Auviselta tilaama huilukonsertto Ventilation Beat. Huilukonserton solistina kuullaan monipuolista norjalaista huilistia, säveltäjää ja äänitaiteilijaa Bjørnar Habbestadia.

Muita kesän taiteilijavieraita ovat aikaisemminkin Avantin kanssa työskennelleet sopraanot Faustine de Monés ja Tuuli Lindeberg sekä pianisti Mei Yi Foo. Suvisoiton kapellimestareina vierailevat tänä vuonna nuori, kansainvälisen uran nousukiidosta nauttiva suomalainen Emilia Hoving sekä hollannista saapuva energinen Bas Wiegers.

Avanti! Club lauantaina 1.7. kantaa tänä vuonna nimeä Dark Mirror. Klubilla nautitaan muun muassa Philippe Grammaticopoulosin ​​terävistä ja jännittävistä lyhytelokuvista, jotka kertovat mahdollisesta lähitulevaisuuden maailmasta sekä kuullaan musiikkia John Zornilta, Michael Daughertylta ja Unsuk Chiniltä.

Lauantaina 1.7. ja sunnuntaina 2.7. lapsiperheille suunnattu Red Nose Companyn huippusuosittu Keisarin uudet vaatteet -esitys nousee uusiin ulottuvuuksiin Marzi Nymanin säveltämän ja sovittaman musiikin siivittämänä. Näyttelijäkaksikko Timo Ruuskasen ja Tuukka Vasaman lisäksi lavalla nähdään myös Avantin valovoimainen tuuba- ja lyömäsoitinduo.

Lämpimästi tervetuloa Suvisoittoon!
Avantin Suvisoitto 28.6. – 2.7.2023, Porvoossa.
Liput Suvisoittoon myy Lippu.fi

Suvisoiton ohjelma – Kamariorkesteri Avanti! (avantimusic.fi)

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

05.07.2023

Avantin 38. Suvisoitossa nautittiin useista kantaesityksistä

Vuoden 2023 Suvisoiton taiteellisten suunnittelijoiden säveltäjä Unsuk Chinin ja pianisti Maris Gothonin kuratoimaa Avantin Suvisoittoa vietettiin Porvoossa 28.6.-2.7.2023. Festivaalin nimi oli ajankohtaisesti Dreamlands and dystopias. Suosituimpia festivaalin konsertteja Porvoon Taidetehtaalla olivat torstain 29.6. avajaiskonsertti False…

03.07.2023

Avantin Suvisoiton kesän 2024 taiteellinen suunnittelija on säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámek

Kamariorkesteri Avanti! on kutsunut säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámekin Avantin kesän 2024 Suvisoitto-festivaalin taiteelliseksi suunnittelijaksi. “Ondřej on työssään tarkka, ja samalla hyvin monipuolinen. Ensi kesänä kuulemme Adámekin monipuolista musiikkia kaikilla herkuilla. Ondřej on hieno tyyppi!…