24.05.2024

Avantin Suvisoiton taiteellinen suunnittelija Ondřej Adámek joutuu peruuttamaan tulonsa

Kamariorkesteri Avantin Suvisoitto -festivaalin ohjelman suunnittelee vuosittain vaihtuva taiteellinen suunnittelija. Porvoossa 27.–30.6.2024 järjestettävän festivaalin suunnittelija on tšekkiläinen Ondřej Adámek. Festivaalin ohjelmassa hänellä on keskeinen rooli paitsi suunnittelijana myös säveltäjänä, kapellimestarina ja muusikkona.

Kesäkuussa ensi-iltansa Kölnin oopperassa saa myös Adámekin säveltämä ooppera Ines. Juuri tulleen tiedon mukaan produktioon alun perin valittu kapellimestari ei jatka työskentelyä tässä tuotannossa. Hänet on vapautettu tehtävästä, sillä häntä epäillään vakavasta epäasiallisesta käytöksestä.

Yllättävän ja ikävän tilanteen vuoksi Ondřej Adámekille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin ottaa itse vastuu teoksensa harjoittamisesta ja johtamisesta, jotta se saadaan Kölnin näyttämölle suunnitellun aikataulun mukaan. Hyvin lyhyellä varoitusajalla tapahtunut muutos estää Adámekin osallistumisen Avantin Suvisoittoon.

Avantin ja Ondřej Adámekin yhteistyö kesän festivaalin toteuttamiseksi on ollut mielenkiintoista ja antoisaa. Sekä orkesteri että kapellimestari ovat odottaneet innokkaasti yhteistyötä Suvisoiton parissa. On selvää, että nyt tapahtunut peruuntuminen on molemmille osapuolille pettymys. Avanti kuitenkin ymmärtää hyvin peruuntumiseen johtaneet syyt ja tuomitsee myös ehdottomasti epäasiallisen käytöksen työyhteisöissä.

Avanti etsii nyt kuumeisesti korvaavia esiintyjiä Adámekin tilalle. Suvisoitto-festivaali pyritään toteuttamaan mahdollisimman tarkoin alkuperäistä ohjelmaa noudattaen. On kuitenkin odotettavissa, että henkilövaihdosten seurauksena ohjelmaan tulee joitakin muutoksia. Päivitetystä ohjelmasta ja esiintyjistä tiedotetaan mahdollisimman pian erikseen.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

31.05.2024

Aliisa Neige Barrière ja Kristian Sallinen Avantin Suvisoiton kapellimestareiksi 

Kamariorkesteri Avantin Suvisoitto -festivaalin esiintyjälistaan on tullut muutoksia. Porvoossa 27.–30.6.2024 järjestettävän festivaalin taiteellinen suunnittelija, tšekkiläinen Ondřej Adámek joutui peruuttamaan tulonsa Suomeen yllättävän tilanteen vuoksi. Tilanne ei vaikuta festivaalin jo julkistettuun ja esitettävään ohjelmasisältöön. Suvisoiton ohjelmassa Adámekilla oli…

19.01.2024

Avantin Suvisoiton pääkonserttiohjelma on julkaistu

Vuoden 2024 Suvisoiton taiteellisena suunnittelijana toimii säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámek. Tšekkiläinen Adámek (s. 1979) on tunnettu säveltäjänä erityisesti uusien soittotekniikoiden etsimisestä klassisille soittimille, mikä mahdollistaa hänen sävellyksilleen tärkeän äänenvärin ja muodon. Hänen vahva kiinnostuksensa…