03.07.2023

Avantin Suvisoiton kesän 2024 taiteellinen suunnittelija on säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámek

Kamariorkesteri Avanti! on kutsunut säveltäjä ja kapellimestari Ondřej Adámekin Avantin kesän 2024 Suvisoitto-festivaalin taiteelliseksi suunnittelijaksi.

“Ondřej on työssään tarkka, ja samalla hyvin monipuolinen. Ensi kesänä kuulemme Adámekin monipuolista musiikkia kaikilla herkuilla. Ondřej on hieno tyyppi! ” perustelee ensi vuoden taiteellisen suunnittelijan valintaa Avantin taiteellinen johtaja Kari Kriikku.

Tšekkiläinen Adámek (s.1979) on tunnettu säveltäjänä erityisesti uusien soittotekniikoiden etsimisestä klassisille soittimille, mikä mahdollistaa hänen sävellyksilleen tärkeän äänenvärin ja muodon. Hän on säveltänyt orkesteri-, kuoro-, yhtye- ja lauluteoksia sekä soitin- ja elektronista musiikkia useille arvostetuille yhtyeille, orkestereille ja nykymusiikin festivaaleille Euroopassa. Adámekin sävellystyön yhteydessä valmistuu uusia soittimia, joista tunnetuin esimerkki on Carol Jimenezin kanssa luotu Airmachine, eli eräänlainen ilmakone tai soitin, josta saadaan maistiaisia festivaalilla lyhytelokuvien muodossa.

Vuoden 2023 Suvisoitto avattiin Porvoon Raatihuoneentorilla Adámekin sävellyksellä Coups d’ailes, ja ensi vuoden Suvisoiton ohjelmassa kuullaan runsaasti hänen teoksiaan. Adámek myös johtaa osan konserteista ja tuo mukanaan Porvooseen mielenkiintoisia solisteja, joiden kanssa hän on jo aikaisemmin tehnyt paljon yhteistyötä.

Avanti Suvisoitto järjestetään seuraavan kerran 26.-30.6.2024.

www.avantimusic.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

05.07.2023

Avantin 38. Suvisoitossa nautittiin useista kantaesityksistä

Vuoden 2023 Suvisoiton taiteellisten suunnittelijoiden säveltäjä Unsuk Chinin ja pianisti Maris Gothonin kuratoimaa Avantin Suvisoittoa vietettiin Porvoossa 28.6.-2.7.2023. Festivaalin nimi oli ajankohtaisesti Dreamlands and dystopias. Suosituimpia festivaalin konsertteja Porvoon Taidetehtaalla olivat torstain 29.6. avajaiskonsertti False…