11.10.2024

Olvi Areena Tanssii ja Soi – Kuopio Tanssii ja Soi laajenee ensi kesänä Areenalle

Ensi kesänä Kuopio Tanssii ja Soi –festivaali laajenee ja valtaa Olvi Areenan. Areenan myötä festivaali vastaa kasvaneeseen kysyntään: vuonna 2024 tapahtuman yleisömäärä nousi lähes 8000 kävijällä. Tulevan kesän festivaali myös pitenee totutusta viikosta kahden viikonlopun yli kestäväksi tapahtumaksi.

Laajentuminen Areenalle on paikallisten toimijoiden, KalPan ja festivaaliorganisaation, yhteistyön tulos. Yhdistämällä urheilu- ja kulttuuritoimijoiden voimavarat festivaali saa aivan uudenlaiset puitteet, ja samalla Olvi Areena uudenlaista käyttöä kesäkaudelle.

KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kommentoi yhteistyötä:

”Hienoa, että pääsemme aloittamaan yhteistyön Kuopio Tanssii ja Soi -organisaation kanssa. Olvi Areena toimii erinomaisesti alustana sekä urheilulle että kulttuurille. Paikallisten toimijoiden voimien yhdistäminen alueen elinvoimaisuuden edistämiseksi on tärkeää ja uskomme ja toivomme, että yhteistyön avulla festivaali löytää uutta yleisöä.”

Areena tarjoaa monipuoliset puitteet tanssille

Olvi Areenan tilat avaavat festivaalille uusia mahdollisuuksia: rakennettava näyttämö mahdollistaa isompien ryhmien ja näyttävämpien esitysten tuomisen Kuopioon. Areenan monikäyttöisyys tarjoaa loistavat puitteet paitsi tanssiesityksille, myös yritystapahtumille ja yhteistyökumppaneiden kohtaamisille. Oheispalvelut, kuten ravintolat, täydentävät festivaalikävijöiden kokemuksen ja tekevät Olvi Areenasta erinomaisen tilan festivaalin tarpeisiin.

“Laajentuminen Olvi Areenalle on erityisen merkityksellistä tulevana vuonna, sillä se juhlistaa osaltaan Kuopion kaupungin 250-vuotista taivalta”, Kuopio Tanssii ja Soin toiminnanjohtaja Salima Peippo sanoo.

Areenalla tullaan näkemään muun muassa Kuopio Tanssii ja Soin klassikoksi muodostunut Gaala. Gaala on vaikuttava kaksituntinen kokonaisuus täynnä tanssin huumaa, jossa nähdään lukuisia tanssin pienteoksia niin kansainvälisiltä kuin kotimaisiltakin tanssin tähdiltä.

Gaalan monipuolisen ohjelman koostaa ensimmäistä kertaa festivaalin tuore taiteellinen johtaja Kenneth Kvarnström. Illan esiintyjät julkaistaan keväällä 2025.

Gaalan lisäksi Areenalla nähdään useita muita esityksiä, jotka julkaistaan lokakuun aikana.

Liput tulevat myyntiin 1.11.

Tutustu jo julkaistuun kesän ohjelmistoon Kuopio Tannssii ja Soin verkkosivuilla!

Kuopio Tanssii ja Soi 6.-14.6.2025

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

11.09.2024

Hiljainen kansa saapuu Kuopioon kaupungin 250-juhlavuoden kunniaksi

Merkkivuoden kunniaksi 250 hahmoa pystytetään Syvänniemen kartanon läheisyyteen, jonka lisäksi teoksesta nähdään liikkuvia osia Kuopion keskusta-alueella. Syvänniemen teos avataan 6.6. Kuopio Tanssii ja Soi-festivaalin avajaispäivänä, ja se on esillä lumen tuloon asti. Hiljainen kansa herää…