07.06.2018

Yövaellus pelimannimusiikilla höystettynä ottaa varaslähdön Kaustisen kansanmusiikkijuhlille

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien yksi tämän vuoden teemoista on luonto – ja reippaiden yökyöpeleiden kannattaa tulla Kaustiselle jo sunnuntaina 8.7. Silloin nimittäin järjestetään festivaalihistorian ensimmäinen yövaellus, jonka varrella kuullaan myös pelimannimusiikkia. Festivaaliviikolla luonto on keskiössä monella tavoin, ja sekä lapset että aikuiset pääsevät jalkautumaan Kaustisen huikeisiin maisemiin.

Yövaellukselle lähdetään sunnuntaina 8.7. klo 20 Järvelän koululta (Rantatie 51, Kaustinen). Reittejä on valittavissa kaksi. Lyhyempi reitti kulkee Järvelän koululta Pööskalliolle, Isokalliolle ja takaisin Järvelän koululle.

Sen vaeltaa arviolta 2-3 tunnissa, eli takaisin koululla ollaan kello 22–23 aikaan, arvioi Perhonjokilaakson Retkeilijät ry:n puheenjohtaja Matti Mustajärvi.

Pidemmän reitin vaeltajat kulkevat ensin saman reitin Järvelän koululta Pööskalliolle, Isokalliolle ja takaisin koululle, mutta jatkavat sitten koululta Riippusillalle, Markkulaan, Huntuksenkalliolle, Pauanteelle ja urheilukentälle. Aikaa koko vaellukseen kuluu Mustajärven mukaan arviolta 5-6 tuntia eli noin yhden, kahden maissa yöllä vaeltajat ovat urheilukentällä. Urheilukentältä on järjestetty tarvitseville kuljetus takaisin Järvelän koululle.

Vaellusreitit on merkitty maastoon nauhoilla, Matti Mustajärvi kertoo. Reitit ovat helppokulkuisia ja vaihtelevia: on polkuja, metsäautoteitä, kalliomaastoa pienine nousuineen sekä mäntymetsää. Omat eväät kannattaa ottaa mukaan, sillä matkan varrella on laavu ja nuotiopaikkoja. Reitiltä löytyy myös puucee. Turvallisuudesta huolehtii kymmenen retkeilijäyhdistyksen jäsentä ja ensiapukin on valmiudessa. Ja koska Kaustisella ollaan, yövaeltajille on luvassa myös pelimannimusiikkia.

 

Ilmoittautumiset 3.7.2018 mennessä verkossa lomakkeella, joka löytyy osoitteesta https://www.tiketti.fi/Kaustinen-Folk-Music-Festival-2018-Yovaellus-akkreditointi/560975

Vaelluksen hinta on 5 euroa/hlö, hinta on sama kaikille osallistujille. Maksuohje on ilmoittautumislomakkeessa. Vaelluksen järjestävät yhteistyössä Perhonjokilaakson Retkeilijät ry ja Pro Kaustinen.


51. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestetään 9.-15.7.2018.
Kesän ohjelmatiedot löytyvät kotisivuilta
http://www.kaustinen.net

Yhteistyössä Kaustisen kunnan 150-vuotisjuhlat

facebook.com/kaustinenfmf 

instagram.com/kaustinenfmf 

youtube.com/kaustinenfmf 

twitter.com/kaustinenfmf