07.07.2016

Yleisön tangokuninkaallissuosikit 2016 julkistettu Tangomarkkinoiden avajaisissa

– Tangokansa äänesti ykkössijoille Erika Vikmanin ja Benjamin Enrothin

Näyttävä Tangoparaati avasi Seinäjoen Tangomarkkinat suuren ihmisjoukon säestämänä tänään keskiviikkona. Hieman epävakainen sää ei esiintyjiä ja katsojia haitannut vaan tunnelma oli käsinkosketeltavan lämminhenkinen.

Paraatissa esiintyi runsaslukuinen joukko Suomen viihdetaivaan kärkinimiä. Pääosassa loistivat muun muassa Tangolaulukilpailun Finalistit, Tanssileirin opettajat ja oppilaat, Lavatangon SM-kärkiparit

2015 sekä vielä hetken hallitsevat Tangokuninkaalliset Aki Samuli ja Susanna Heikki. Susanna Heikki julkaisi tänään myös uuden pitkäsoittonsa ”Valoja” Tangomarkkinoiden pressitilaisuudessa.

Tämän vuoden finalistit ovat useaan otteeseen ylistäneet loistavaa yhteishenkeään, joka ei jäänyt yleisöltäkään huomaamatta Tangokuningas- ja kuningatarkokelaitten johtaessa yhteislauluna esitettyä tangoklassikkoa La Cumparsita – Hiljaa yössä.

Jo vuodesta 1989 asti Tangomarkkinoilla vaikuttanut sanoittaja-tuottajalegenda Ilkka Vainio sai kunnian lausua viralliset avajaissanat. Vainio painotti Tangomarkkinoiden olevan sydänten ja ystävyyden juhla ja kehoitti kaikkia juhlijoita pitämään toisistaan hyvää huolta.

Tangokadulle päätyneessä avajaistilaisuudessa julkaistiin myös tämänvuotiset yleisönsuosikit Tangokuninkaallisiksi. Tangokansa on äänesti Tangokuningatarsuosikikseen Erika Vikmanin. Kuninkaan kruunu nähtäisiin mieluiten Benjamin Enrothin päässä.

Avajaisparaatin jälkeen uutta Tangokuningasta ei ehditäkään kauan arvuuttelemaan, sillä kruunu vaihtaa kantajaansa jo huomenna torstaina 7.7. Ylen suorassa tv-lähetyksessä Seinäjoen Kisa-Areenalta.

Juhlat Seinäjoen keskustassa jatkuvat tänään pikkutunneille asti ja Tangokadulle on vapaa pääsy koko illan.

Seinäjoen Tangomarkkinat 6. – 10.7.2016

– Tangokuningas Finaali 7.7.

– Liikuttava Tango – juhlakonsertti 8.7.

– Tangokuningatar Finaali 9.7.

www.tangomarkkinat.fi

www.facebook.com/seinajoentangomarkkinat