08.07.2019

Yleisö löysi jälleen Kajaanin Runoviikon – Kati Outinen jatkaa taiteellisena johtajana

43. kerran järjestetty Kajaanin Runoviikko päättyy tänään. Lopulliset kävijämäärät selviävät ensi viikolla, mutta jo nyt voidaan sanoa, että Runoviikon eri tapahtumat keräsivät yhteensä edellisten vuosien tapaan noin 9000 käyntikertaa. Runoviikolla ja sen off-ohjelmistossa oli yhteensä noin 100 tapahtumaa, joista melkein kaksi kolmasosaa on kävijöilleen maksuttomia. Lipunmyynti on kasvanut hieman edellisiin vuosiin verrattuna.

Maksullisista tapahtumista erityisen suosittuja olivat Kristian Smedsin Jääkuvia-esityksen sekä Kati Outisen Minä maalaan teidät kaikki -esityksen näytökset, ilmaistapahtumista muun muassa Runovartit keräsivät paljon väkeä.

Ensi vuonna Kajaanin Runoviikko järjestetään 1.-5.7.2020. Runon ja suven päivän lipunnosto tapahtuu sunnuntaina illalla. Ensi vuonna järjestetään myös Veikko Sinisalo -kilpailu nuorille lausujille. Kilpailun palkintona on Veikko Sinisalon stipendirahaston myöntämä apuraha, joka on suuruudeltaan 4000 €. Voittaja kutsutaan pitämään ensi-ilta Kajaanin Runoviikolla heinäkuussa 2021.

Kajaanin Runoviikon ohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta: www.runoviikko.fi