05.09.2016

Yhteinen toiminnanjohtaja Sastamala Gregorianalle ja Tyrvään Pappilalle

Sastamala Gregoriana ja ensi vuonna avattava kulttuuritalo Tyrvään Pappila yhdistävät voimansa. Yhteistyö mahdollistaa uudet toimintatavat ja pitkäjänteisen kulttuuritoiminnan kehittämisen.

Vanhan musiikin festivaalin Sastamala Gregorianan toiminnanjohtajana 3 vuotta toiminut Johannes Rantanen, 24 on ilmoittanut että, ei ole enää käytettävissä toiminnanjohtajan tehtäviin ja jättää Sastamala Gregorianan toiminnanjohtajan tehtävät vuoden 2016 lopussa.

”Olen kiitollinen kuluneista vuosista, joiden aikana olen päässyt kehittämään kansainvälisesti mielenkiintoista tapahtumaa.

Viimeisen kahden vuoden aikana saadut Finland Festivalsin Vuoden festivaali-tunnustus ja Euroopan komission myöntämä EFFE-laatusinetti kertovat siitä potentiaalista, joka festivaalilla on kehittyä ja kasvaa. Nyt on aika laittaa uusi vaihde silmään ja kehittää yhtä Suomen mielenkiintoisimmasta festivaaleista yhdeksi maailman mielenkiintoisimmista festivaaleista!”

Sastamala Gregoriana ry:n hallitus on etsinyt yhteistyökumppania, jonka kanssa voisi yhdessä palkata toiminnanjohtajan. Etsintä on tuottanut tulosta! Hallitus on tehnyt päätöksen, jossa tulevaisuudessa avattavan kulttuuritalo Tyrvään Pappilan toiminnanjohtaja työskentelee myös Sastamala Gregorianan toiminnanjohtajana, vastaten toiminnastaan siltä osin Sastamala Gregoriana ry:n hallitukselle.

Osa-aikaisen toiminnanjohtajan palkkaaminen on haaste monille kulttuuritapahtumille, niin myös Sastamala Gregorianalle.

Kokopäiväisen toiminnanjohtajan löytäminen yhdessä paikallisen kulttuuritoimijan kanssa onkin esimerkillinen mahdollisuus luoda uusia uria, toimintatapoja ja entisestään kehittää uutta ja rajoja rikkovaa sekä Sastamalan että Suomen kulttuurikentän näkökulmasta.

Uusi toiminnanjohtaja aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa.

Rekrytointiprosessi alkaa keskiviikkona 7.9.2016.

Suomen suurin yhtäjaksoisesti toiminut vanhaan musiikkiin erikoistunut Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät tarjoaa musiikin helmiä vuosittain heinäkuun lopulla Sastamalan suvessa. Konsertoijat ovat vanhan musiikin huippuja kotimaasta ja maailmalta. Kansainvälinen mestarikurssi ja lasten ilmaistapahtuma täydentävät konserttisarjaa.

Vanhalla musiikilla (eng. early music) tarkoitetaan yleensä musiikkia vuosilta 500-1750. Keskiaikainen (500-1400), renessanssi- (1400- 1600) ja barokkimusiikki (1600-1750) ovat vanhan musiikin keskeiset tyylilajit. Vanhaa musiikkia esitetään usein ns. periodisoittimin, mikä tarkoittaa joko aitoja vanhoja aikalaissoittimia tai niiden nykyaikaisia rekonstruktioita. Gregoriaanisen musiikin, jonka mukaan Sastamalan Wanhan Musiikin Päivät –festivaali on saanut nimensä, arvioidaan syntyneen keskiajan alkupuolella (500-700). Gregoriaanisella musiikilla on ollut laaja vaikutus myöhempään länsimaiseen taidemusiikkiin.

www.sastamalagregoriana.fi