11.03.2010

Yasmin Levy Jyväskylän Kesän Tapahtumatelttaan

Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä julkistaa lisää festivaaliohjelmastaan. Tulossa on maailman tähtiä ja huippuartisteja. Israelilainen laulaja Yasmin Levy esiintyy Kesän Tapahtumateltassa. The Guardian lehti on ennustanut, että upeaääninen Levy on seuraava maailmanmusiikin supertähti. Levy johdattaa kuulijansa 1400-luvun Espanjan juutalaiskortteleihin ja kujille, jonne kantautuvat myös flamencon rytmit. Korttelien kielellä, ladinolla, hän laulaa intohimoisesta rakkaudesta. Vuoden 2000 debyyttialbumin jälkeen urallaan nopeasti edennyt Levy on ehtinyt olla jo ehdolla BBC:n maailmanmusiikki-palkinnon saajaksi.

Teltan vieraaksi saadaan huikea, rytmisesti rikas ja koukkuisa norjalainen Farmers Market, jonka tyyliä on mahdoton kuvata. Se ei ole puhdasta jazzia, ei etnoa eikä rokkia, ja kuitenkin se on sitä kaikkea yhdessä ja vielä paljon muuta. Kotimaisista esiintyjistä lavalle nousee J. Karjalainen Polkabilly Rebelsillään. Luvassa on amerikansuomalaisia lauluja ja vanhoja hittejä maestron pitkältä uralta. Teltassa nähdään myös Kuhmon suuri pieni mies Topi Mikkola uusimmalla teoksellaan ”Mie olen niin mahtava mies”. Miesten vastapainoksi vahvaa naisenergiaa edustavat Ulla Tapaninen ja Nasevat Kurtut In Concert.

Ja mitä olisi Kesä ilman Stand Uppia? MC Teemu Vesterisen siipien suojasta lennähtää estradille neljä uutta stand up tähteä: Joni Koivuniemi, Joonas Nordman, Pirjo Heikkilä ja Jussi Simola.

Ensimmäistä kertaa Suomessa

Ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävän brittiryhmä Mimbren esitykset ovat yhdistelmä fyysistä teatteria, tanssia, akrobatiaa ja huumoria. Jo neljällä mantereella mainetta niittäneen ryhmän ohjaaja on espanjalainen huippuklovni Leandre Ribera.

Tanskassa asuva Paolo Nani (ITA) puolestaan on tehnyt oman versionsa Robert Louis Stevenson pienoisromaanista Tohtori Jekyll ja herra Hyde. Klassikkokertomus ihmismielessä olevan hyvän ja pahan kamppailusta nähdään tällä kertaa mustan huumorin sävyttämänä klovneriaesityksenä. Virtuoottinen Nani pistää tuulemaan ja päästää irti kaikki koomikon ja akrobaatin kyvyt itsestään.

Ainon kirjeet ja Sibeliuksen laulut samassa konsertissa

Uuraisten kirkossa kuultavaa festivaalin päätöskonserttia ”Ainon ääni” tähdittävät sopraano Laura Pyrrö, pianisti Susanna Pajukangas ja näyttelijä Tiia Louste. Kari Heiskasen ohjaama esitys koostuu Aino Sibeliuksen miehelleen kirjoittamista kirjeistä sekä Jean Sibeliuksen lauluista.

Jyväskylän 55. Kesää vietetään 13.-18.7.2010. Nyt julkistettujen esitysten liput tulevat myyntiin 12.3.2010. Festivaaliohjelma täydentyy vielä kevään mittaan.

KAUPUNKIFESTIVAALI JYVÄSKYLÄN KESÄ 13.-18.7.2010
Linda Tillery and the Cultural Heritage Choir (USA) ja lauluyhtye Rajaton, Teatterikone: Ronja Ryövärintytär, Tokyo Philharmonic Chorus (Japani), Okidok (Belgia), Watti Valopää, Cedric Watson & Bijou Creole (USA), Vuokko Hovatta, Belle Who & Anna Puu…

Lisää esiintyjiä julkaistaan 9.3.

Etusivu