16.01.2018

XXIII Sastamala Gregoriana -festivaalin kesän 2018 ohjelmisto on julkaistu: ”Venetsian loisto” aloittaa kuuden vuoden taipaleen kaupungeissa vesistöjen varrella

Sastamala Gregorianan kesän 2018 ohjelmisto on julkaistu. Venetsian loisto -teema kuljettaa kuulijat lumoavan kaupungin kujille ja kanaaleihin. Veden äärellä pysytään myös, kun festivaali vierailee  tapahtumatalo Tyrvään Pappilassa. Ohjelmiston on koonnut taiteellinen johtaja Michael Fields.

Vuoden 2018 teema ”Venetsian loisto” aloittaa Kaupungit vetten päällä -sarjan, joka viitoittaa festivaalin matkaa vuosina 2018-2023. Matkalla kuljetaan kaupunkeihin, joiden sijainti merien tai jokien varsilla on yhdistänyt niitä muuhun maailmaan sekä rakentanut niistä taiteiden ja kulttuurin keskuksia vuosisatojen ajaksi. Maailman historian tunnetuimmat säveltäjät ja esiintyvät taiteilijat ovat eläneet juuri näissä kaupungeissa. Venetsiasta matka jatkuu Pariisin, Bruggen, Wienin ja Rooman kautta Lontooseen.

Maksullisia konsertteja on ensi kesänä kuusi, ja ne soivat Sastamalan keskiaikaisissa Pyhän Marian ja Pyhän Olavin kirkoissa Sastamalassa. Keskiviikkona 25.7. järjestetään syksyllä 2017 avautuneen, pieteetillä 1920-luvun ulkoasuun restauroidun tapahtumatalo Tyrvään Pappilan ulkoilmateatterissa ilmaistapahtuma, jossa esiintyy puhallinyhtye Pormestarin sinkit ja pasuunat.  Festivaali aloittaa yhteistyön SASKY koulutuskuntayhtymän kanssa, kun taiteilijoiden majoitukset järjestetään Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksessa. Myös festivaalin yhteydessä järjestettävä kansainvälinen vanhan musiikin mestarikurssi 22.-27.7.2018 järjestetään samassa paikassa. Kurssia hallinnoi edelleen Karkun evankelinen opisto.

Avajaiskonsertissa 20.7. esiintyvä Le Miroir de Musique on erikoistunut myöhäiskeskiajan ja renessanssin musiikkiin. Baselista käsin toimiva, Baptiste Romainin johtama yhtye kokoaa yhteen lahjakkaita uuden sukupolven vanhan musiikin taitureita.

Lauantain 21.7. suurkonsertissa esiintyy lahjakkaita solisteja, ainutlaatuinen festivaalia varten koottu Sastamala Gregoriana barokkiorkesteri sekä helsinkiläinen kamarikuoro Utopia. Kokonpano esittää helmiä italialaisen barokkisäveltäjä Antonio Vivaldin (1678 – 1741) tuotannosta.

Lacrime-konsertti perjantaina 22.7. sisältää italialaista vokaali- ja soitinmusiikkia 1500-1600-luvulta Ferraran alueelta. Concerto di Margherita -yhtyeessä kaikki viisi taiteilijaa sekä laulaa että soittaa omia istrumenttejaan. Monikansallisen ryhmän lumoavassa esiintymisessä vanhan musiikin soittimet ja laulu sulautuvat yhdeksi dynaamiseksi ja jännittäväksi äänimaailmaksi.

Claudio Monteverdin (1567-1643) matkassa kuljetaan Sodassa ja rakkaudessa -konsertissa tiistaina 24.7.
Giardino Novo on vuonna 2012 perustettu lauluyhtye, jonka tavoite on tuoda esille renessanssiajan maallista laulumusiikkia. Yhtyessä laulavat kuusi maamme etulinjan vanhaan musiikkiin perehtynyttä laulajaa. Espoon Barokki koostuu vanhan musiikin esityskäytäntöihin erikoistuneista ammattimuusikoista.

Torstaina 26.7. Giovanni Gabrielin loistokas monikuoromusiikki vie konsertin kuulijat osallisiksi Sposalizio del Mare -seremoniaa, jota on tavalla tai toisella vietetty Venetsiassa 1000-luvulta lähtien. Vanhan musiikin orkesteri Barocco Boreale ja Lauluyhtye Versio saavat johtajakseen ranskalaisen kapellimestarin, ja sinkin soittajan Jean Tubéryn.

Festivalin päättävä Laulun laineilla -konsertti perjantaina 27.7. esittelee Kansainvälisen Mestarikurssin opiskelijoiden ja opettajien kurssiviikon tuoreita ja virkistäviä hedelmiä.

 

KONSERTTISARJA

Konserttien kesto n. 2 h sis. väliajan

Lippujen hinnat muodossa peruslippu / eläkeläinen, opiskelija tai alle 18-vuotias

 

PE 20.7. KLO 19 TYRVÄÄN PYHÄN OLAVIN KIRKKO

32 / 27 €
Venetsia 1428
Le Miroir de Musique, johtaa Baptiste Romain (SUI/FRA)
Konsertin jälkeen klo 21 illallinen, Tyrvään Pappila

konsertti ja illallinen 70 / 65 €

 

LA 21.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

35 / 30 €
Viva Vivaldi!

Solisteina Anu Mattila, Ansy Boothroyd, Teppo Lampela ja Corina Marti

Sastamala Gregoriana barokkiorkesteri, Kamarikuoro Utopia

johtaa Michael Fields (FIN/GBR/SUI)
Ennen konserttia klo 17 päivällinen, Sastamalan Wanha Pappila

konsertti ja päivällinen 60 / 55 €

 

SU 22.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

32 / 27 €

”Lacrime”, Ferrarasta Venetsiaan

Concerto di Margherita (SUI/ITA)

 

TI 24.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

32 / 27 €
Sodassa ja Rakkaudessa – In War and Love
Giardino Novo (FIN)
Espoon Barokki (FIN)

KE 25.7. KLO 18 TYRVÄÄN PAPPILA

Vapaa pääsy

Välipäivän ilmaistapahtuma
Pormestarin sinkit ja pasuunat (FIN)

 

TO 26.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

35 / 30 €

Sposalizio del mare / Marriage of the Sea / Meren häät

Barocco Boreale (FIN)

Lauluyhtye Versio (FIN)

Johtaa Jean Tubéry (FRA)

PE 27.7. KLO 19 SASTAMALAN PYHÄN MARIAN KIRKKO

25 / 20 €

Laulun laineilla

Kansainvälisen Mestarikurssin päätöskonsertti

 

Festivaalipassi (sis. liput kaikkiin kuuteen konserttiin) 160 € / 135 €

Festivaalipassi (kuusi konserttia) ja illallinen 20.7. sekä päivällinen 21.7.  223 € / 198 €

 

Liput tulevat myyntiin 1.3.2018 Tikettiin sekä Tiketin myyntipisteisiin kautta maan. Konserttien yhteydessä järjestetään myös bussikyydityksiä konsertteihin sekä Sastamalan keskustasta että Tampereelta.

 

www.sastamalagregoriana.fi

www.facebook.com/sastamalagregoriana

www.twitter.com/sastamalamusic

www.instagram.com/sastamalagregoriana

 

Sastamala Gregoriana -festivaali soi vuosittain heinäkuun viimeisellä viikolla Sastamalassa, Rautaveden ikiaikaisissa kulttuurimaisemissa. Sastamala Gregoriana tunnetaan ainutlaatuisena ja tunnelmallisena vanhan musiikin tapahtumana, jossa huipputason konsertit yhdistyvät persoonallisiin esityspaikkoihin ja järjestäjien vieraanvaraisuuteen. Se on vanhan musiikin kohtauspaikka, jonne niin taiteilijat kuin kuulijatkin haluavat tulla yhä uudelleen. Konserttisaleina toimivat pääosin Sastamalan keskiaikaiset kivikirkot, joiden tunnelmassa ja akustiikassa vanha musiikki soi aitona ja täydellisenä. Monipuolisessa ohjelmistossa tarjotaan yleisölle musiikkia kaikilta vanhan musiikin aikakausilta, niin keskiajalta kuin barokin ja renessanssin kausiltakin, esitellen laajasti sekä vokaali- että instrumentaalimusiikkia. Esiintyjät ovat suomalaisia ja kansainvälisiä vanhan musiikin huippuja. Konserttisarjaa täydentää kansainvälinen mestarikurssi. Festivaalin taiteellisena johtajana toimii englantilainen luuttutaiteilija Michael Fields. Sastamala Gregoriana -festivaali järjestetään ensi kesänä 23. kerran.

Finland Festivals nimesi tapahtuman Vuoden festivaaliksi 2016.