23.02.2016

XVIII Kokkolan Talviharmonikka keräsi ennätysyleisön

Sydäntalven piristysruiske ja lämmönlähde, sunnuntaina 21. helmikuuta päättynyt Kokkolan Talviharmonikka teki jälleen sen, mihin se on yleisönsä 18:ssa vuodessa totuttanut – ylitti odotukset.

Kahdeksan päivän aikana Talviharmonikka-festivaali tarjosi yleisölle kaiken kaikkiaan 34 tapahtumaa, joista ilmaisia reilusti yli puolet. Festivaalin johtotähdistä pidettiin jälleen kirkkaasti kiinni: monipuolisia ja korkeatasoisia tapahtumia kaikenikäisille festivaalivieraille. Kaiken kaikkiaan festivaalin tapahtumiin osallistui yleisöä lähes 5000. Kasvua viime vuodesta noin 400.

Maanantai-aamuna Kokkolan Talviharmonikan taiteellinen johtaja Raimo Vertainen on onnellinen mies, jonka takki on tyhjä. Vielä on edessä viikko opetusta ennen ansaittua hiihtolomaa.

– Aivan suurenmoinen tunnelma. Upea viikko. SUURI KIITOS uskolliselle yleisölle, uusille ystävillemme, tukijoille ja TALVEN tiimi, hallitus, vapaaehtoiset talkoolaiset kaikki aasta ööhön. Halaus kaikille!

Kahdeksan päivän rutistus on täynnä huippuhetkiä, joita kaikkia on mahdotonta luetella. Festivaalin avaus sydämellisellä Ystävyydellä-konsertilla ystävänpäivänä oli erittäin onnistunut, tulevien vuosien tähtien oma ilta maanantaina aivan mainio, tiistaina Miehemme Hiidellä kuului Talviharmonikan kansaesitysten jatkumoon, Trio Fratres teki comebackin keskiviikkona, torstaina hillitön ruotsalaisduo Pietarsaaressa, perjantaina Musiikin Jonglööri ja Kimmo Pohjonen perä perää konservatoriolla, lauantaina Kallentori ääriään myöten täynnä ja Guardia Nueva Teemu Roivaisen ja Saara Aallon kanssa loppuunmyydyssä Snellman-salissa kahteen kertaan. Sunnuntaina oli leppoisaa hiihdellä Rastimajalle haitarin tahtiin. Lisäksi Orffit viihdyttivät lapsia koululaiskonserteissa, Seppo Soittila kiersi seitsemässä palvelutalossa ilahduttamassa ikäihmisiä, laskettiin pulkkamäkeä, laulettiin talvikaraokea ja niin edelleen. Heikompaa jo pyörryttää.

– Ja yksi mahtava juttu täytyy ilman muuta mainita. Hampurilaisrouva Susanne Becker laittoi pari viikkoa ennen festivaalia Googlen hakukenttään sanat ”ski and accordeon”, sillä hän harrastaa harmonikkamusiikkia ja toivoi pääsevänsä talvilomallaan hiihtämään. Google opasti Susannen Kokkolaan, jossa hän nautti hyvistä laduista ja festivaalin annista koko viikon ajan. Aivan mahtavaa!

Ensi vuodelle suunnitelmat ovat jo pitkällä.

– Nähdään Itsenäisen Suomen Juhlavuonna 11.2–19.2.2017!