15.02.2010

XIV Tuusulanjärven kamarimusiikissa kantaesityksiä ja metsäkonserttejaTuusulanjärven kamarimusiikin 2010 teemana on ”Huomio!”. Pekka Kuusiston suunnittelemassa ohjelmassa on monimuotoinen joukko kantaesityksiä ja kamarimusiikin huippuja. Ainolan metsässä kuullaan uudenlainen, laaja kuuden konsertin sarja.

Neljättätoista kertaa järjestettävä Tuusulanjärven kamarimusiikki on vakiinnuttanut paikkansa monimuotoisena elävän musiikin festivaalina. Tänä kesänä 25.-31.7. teemana on ”Huomio!”. Konserteissa huomion kohteina ovat niin hyväntekeväisyys-teemat kuin musiikillisetkin innoittajat.

Konserttipaikkoina on Tuusulanjärven ainutlaatuinen ympäristö, muun muassa Ainolan metsä, Kallio-Kuninkala, Halosenniemi, Eero Järnefeltin Suviranta ja Alvar Aallon suunnittelema Villa Kokkonen.

Klassinen perintö ja uusimmat sävelet kohtaavat

Tuusulanjärven kamarimusiikissa kuullaan joukko uusia teoksia ja varta vasten festivaalille tehtyjä sovituksia. Maailman ensiesityksensä saa Kirmo Lintisen Pekka Kuusistolle säveltämä sähköviulukonsertto Puustokokemuksia. Konsertto viululle ja big bandille. UMO:n konsertissa Järvenpää-talossa maanantaina 26.7. klo 19 solisteina ovat lisäksi Emma Salokoski ja sellisti Juho Laitinen.

Myös elokuvasäveltäjänä tunnetuksi tullut Timo Hietala säveltää festivaalille uutta musiikkia. Uutta festivaalille sovitettua musiikkia kuullaan lisäksi esimerkiksi Lasse Kurjen, Anssi Kelan, Anna Puun ja Janna Hurmerinnan yhteiskonsertissa Tuusulan kirkossa.

Tuusulanjärven kamarimusiikin ohjelmassa on myös perinteisiä kamarimusiikin helmiä huippuluokan esityksinä. Suvirannan konserteissa keskitytään Niccolo Paganinin taiturikappaleisiin, ja Huomio: kamarimusiikki -konsertissa säveltäjäniminä ovat Haydn, Beethoven ja Brahms. Festivaalilla ensimmäistä kertaa vieraileva Ralf Gothóni isännöi kokonaan oman konserttinsa, jonka ohjelmassa on Schubertin Forelli-kvintetto ja Schnittken pianokvintetto.

Ainolan metsäkonsertit tarjoavat uudenlaisen elämyksen

Designtaiteilijat Aamu Song ja Johan Olin suunnittelevat 2010 festivaalia varten uuden konserttitilan Ainolan metsikköön. Suurprojekti toteutetaan viimekesäistä laajempana kuuden konsertin sarjana. Iltakonserteissa Sibeliuksen kotimetsä saa lisäksi tunnelmavalaistuksen.

Esiintyjinä Tuusulanjärven kamarimusiikissa nähdään muun muassa Anna-Mari Kähärä, Paavali Jumppanen, JPP, Meidän Orkesteri, Elina Mustonen, Jukka Perkon Nelitahti, Meritähden Paatti, filosofi Tuomas Nevanlinna, Sväng, Kamus-kvartetti, sekä Ylioppilaskunnan Laulajat.

Tuusulanjärven kamarimusiikki ”Huomio!” 25.-31.7.2010.
Festivaalin lipunmyynti alkaa maanantaina 15.2.2010.

http://www.tuusulanjarvifestival.fi