25.04.2024

WAM-sarja saa jatkoa Taiteen talossa – Turun musiikkijuhlat tapahtuman tuottajaksi

Turun musiikkijuhlia vietetään tänä vuonna 8.–31.8. Musiikkijuhlilla on elokuun päätapahtuman ohella ympärivuotisesti konsertteja ja muita tapahtumia. Nyt julkaistaan Wäinö Aaltosen museossa yli 30 vuotta toimineen WAM-sarjan jatkuminen Taiteen talossa. Ensimmäinen konsertti järjestetään 10. syyskuuta 2024. WAM-sarjan kuratoijaksi Turun musiikkijuhlat on kutsunut säveltäjä Lauri Mäntysaaren.

Olli Hirvosen kuratoima WAM-sarja väistyy Wäinö Aaltosen museon peruskorjauksen alta. Pitkään on ollut epäselvää, mitä tälle yli 30 vuotta Turussa vaikuttaneelle konserttisarjalle käy.

”Otin ensin yhteyttä sarjaa yli 15 vuotta kuratoineeseen Olli Hirvoseen ja kysyin, mitä hän olisi mieltä siitä, että korkeatasoinen ja ehdottomasti oman paikkansa vakiinnuttanut WAM-sarja siirtyisi Turun musiikkijuhlien tuottamaksi. Taiteen talon toimitusjohtaja Jere Pensikkalan kanssa kävimme keskustelun sarjan ottamisesta Taiteen taloon, jonne itsekin olemme oman toimistomme vuoden alussa muuttaneet. Turun kaupungin johto suhtautui myös myönteisesti ajatukseen, joten tässä sitä ollaan. WAM-sarja siirtyy Taiteen taloon, samoin WAM:issa ollut flyygeli, ja saamme tälle hienolle sarjalle jatkoa. Lisäksi tämä entisestään monipuolistaa Taiteen talon toimintaedellytyksiä. Myös täällä Taiteen talossa voi nyt järjestää konsertteja”, iloitsee Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

”Olemme iloisia, että voimme olla Musiikkijuhlien rinnalla turvaamassa hienon konserttisarjan jatkoa. Pääsalimme remontti käynnistyy syksyllä 2025, joten Taiteen talolla on mahdollisuus tarjota konserteille paikka ainakin vuodeksi. Uskomme konserttisarjan tuovan uusia kävijöitä Taiteen talolle ja osoittavan, mihin kaikkeen tilamme taipuvat. Odotamme syksyä jo muutenkin innolla, sillä konserttisarjan lisäksi avaamme Kilta Gallerian ja elokuvateatteri Kino Killan.” sanoo Taiteen talon toimitusjohtaja Jere Pensikkala.

WAM-sarjan ensimmäinen konsertti järjestetään tiistaina 10. syyskuuta kello 19. Turun musiikkijuhlat on kutsunut sarjan kuratoijaksi Turussa vaikuttavan säveltäjä Lauri Mäntysaaren. Sarja pidetään yleisölle maksuttomana ja konsertit ovat kestoltaan tunnin ilman väliaikaa. Vuonna 2024 konsertteja järjestetään kerran kuussa kuukauden toisena tiistaina syyskuusta kesäkuulle eli kymmenen kappaletta ja Turun musiikkijuhlat tiedottaa sarjan syyskauden ohjelman elokuun alussa, ja se löytyy silloin Turun musiikkijuhlien ja Taiteen talon kotisivuilta.

”On loistava uutinen, että turkulaiselle musiikkielämälle niin paljon merkinnyt konserttisarja saa jatkoa. Odotan innolla, että pääsen kuratoijana tuomaan oman panokseni mukaan. Tunnen erityisesti uuden musiikin kenttää, ja toivon että pystyn vanhojen klassikoiden lisäksi avaamaan näkymiä myös täällä vähemmän kuultuun musiikkiin. Keskiössä ovat kuitenkin ne ihmiset, jotka musiikkia esittävät, ja toivonkin hedelmällistä yhteistyötä ja rohkeita yhteydenottoja muusikoilta tulevina vuosina”, sanoo säveltäjä Lauri Mäntysaari.

”Konserttisarja on vaikuttanut lukemattomiin muusikoihin ja musiikin ystäviin. Kiitos sarjan luomisesta kuuluu kulttuurikoordinaattori Olli Hirvoselle, joka on järjestänyt niitä muusikon ammattitaidolla ja sydämellä. On hienoa, että konserttisarja on jatkossakin ammattilaisten käsissä ja tuo lisää uusia kävijöitä nopeasti kehittyvään Taiteen taloon”, toteaa Turun kaupungin kulttuurijohtaja Anu Laitila.

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

16.05.2024

Turun musiikkijuhlat on perustanut ja lanseerannut musiikin ystäville suunnatun Musicophilia-yhteisön

Turun musiikkijuhlat haluaa tiivistää suhdettaan yleisöönsä ja festivaalille tärkeisiin asiakkaisiin. Perinteisen kannatusyhdistyksen sijaan Turun musiikkijuhlat on perustanut ja lanseerannut uuden yhteisön, Musicophilian, joka tarjoaa musiikin ystäville mahdollisuuden kokea festivaalin konsertit ja tapahtumat aivan uudella tavalla.…

16.05.2024

Turun musiikkijuhlien joulukonsertti 2024 tuotetaan yhteistyössä Fondazionen Luciano Pavarottin kanssa

Turun musiikkijuhlien joulukonsertti järjestetään lauantaina 14. joulukuuta kello 18 Turun Konserttitalossa. Turun musiikkijuhlasäätiö tuottaa konsertin yhteistyössä Fondazione Luciano Pavarottin kanssa, jonka puheenjohtajan toimii Luciano Pavarottin leski Nicoletta Mantovani. Mantovani on aiemmin toiminut myös Turun ystävyyskaupungin…

06.05.2024

Turun musiikkijuhlat mukaan Turun ilmastokaupunkisopimukseen

Turun tavoitteena on olla hiilineutraali kaupunkialue vuoteen 2029 mennessä. Missiotyöhön osallistuvat kaupunkien kumppaneina myös alueen yritykset ja yhteisöt. Turun musiikkijuhlista tuli tänään virallinen ilmastosopimuskumppani Turun kaupungille. Euroopan unionin ”100 hiilineutraalia ja älykästä kaupunkia vuoteen 2030…