06.11.2020

Vuoden RUSK-festivaali siirretään ensi vuoteen 2021 – festivaali esittää kaksi striimattua ilmaiskonserttia

RUSK-festivaalin järjestäjä on päättänyt siirtää tämän vuoden (17.-21.11.2020) festivaali ensi vuoteen 23.-27.11.2021, vallitsevien Covid-19 pandemian olosuhteista johtuen.

Päätös siirtää tämän vuoden RUSK-festivaali ensi vuoteen ei ollut helppo – järjestäjä ja festivaaliryhmä todella halusi toteuttaa festivaalin suunnitellusti, varsinkin näinä aikoina, kun tarve kulttuurille on suurempi kuin koskaan aikaisemmin. Vaikka covid-19 tilanne Vaasan sairaanhoitopiirissä on hitaasti parantumassa, on Pietarsaaren tartuntatilanne pahentunut tuntuvasti viimeisen viikon aikana. Pahentuneen tartuntariskin takia on tehty päätös seudun lääkäreiden ja virkamiesten kanssa siirtää festivaali ensi vuoteen.

RUSK on festivaalin alusta 2013 saakka tuonut valonpilkahduksen marraskuun pimeimpään aikaan. Elämme ihmeellistä ja haastavaa aikaa, siksi festivaali haluaa jatkossakin tarjota valaisevia ja virkistäviä musiikkikokemuksia. 2020 ei ole poikkeus – musiikki ei hiljene. Perinteisen RUSK viikon järjestämisen sijaan, olemme kutsuneet pienemmän ryhmän artisteja toteuttamaan kaksi konserttia yhteistyössä Yle Klassisen kanssa. Konsertit, jotka ovat ilmaisia ja avoimia kaikille, lähetetään loppuviikosta (vko 47). Festivaali ilmoittaa lähiaikoina ohjelmasta ja kutsutuista artisteista.

Vallitsevien olosuhteiden ja lisääntyneen tartuntaleviämisen riskin takia konsertit striimataan näillä näkymin ilman yleisöä. Järjestäjä seuraa tilannetta ja ilmoittaa mahdollisista muutoksista tällä saralla. Netticket on lähiaikoina yhteydessä asiakkaisiin, jotka ovat jo ehtineet lunastaa lippunsa.

www.ruskfestival.fi