26.11.2009

Viulisti Minna Pensola tunnelmoi Sysmässä

Sysmän Suvisoiton taiteellisen johtajan ohjelmistossa J.S.Bachin Partita E-duuri

Sysmän Suvisoitto on jo joulun odotuksessa, kun festivaalin taiteellinen johtaja, viulisti Minna Pensola esittää J.S.Bachin Partitan E-duuri iloisessa glögikonsertissa. Café Paahtimossa (Sysmäntie 38) pidettävään konserttiin on vapaa pääsy.

Minna Pensola: ”E-duuri Partita on Bachin sooloviuluteoksista viimeisin ja kaikkein iloisin. Partita tarkoittaa tanssisarjaa ja niitä sävellettiin aikoinaan sekä hovi- että kansantanssien pohjalta. Tämä kyseinen E-duuri sisältää kuitenkin enimmäkseen kansantansseja eikä Bach ole suotta halunnut peitellä kansanmusiikille tyypillistä svengiä ja poljentoa. Siksi tunnelma onkin paikoin jopa riehakas!”

Sysmän Suvisoiton tukiyhdistyksen syyskokous

Samana lauantaina pidetään Sysmän Suvisoiton tuki ry:n sääntömääräinen syyskokous Sysmän Teatteritalolla. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, joita ovat mm. toimintasuunnitelma ja hallituksen jäsenten valinta vuodelle 2010. Kesällä 2010 Sysmän Suvisoitto viettää 25-vuotisjuhliaan.

Sysmän Suvisoiton juhlavuosi 2010

Sysmän Suvisoiton tarkoituksena on luoda korkeatasoisia taide-elämyksiä maaseudulle, lähelle maaseudun ihmisiä. Tätä tarkoitustaan Sysmän Suvisoitto on nyt toteuttanut 24 kesän ajan, joten ensi kesänä vietetään festivaalin 25-vuotisjuhlia. Juhlavuoden kunniaksi Sysmässä ja lähikunnissa järjestetään konsertteja myös festivaalikauden ulkopuolella.

Minna Pensola: ”Itseäni kismittää, että viime vuosi osoittautui kohdallani niin työlääksi ja kiireiseksi, etten ehtinyt Sysmään läheskään niin usein, kuin olisin halunnut. Päätimme siis juhlavuotena aktivoitua asiassa: suunnittelimme tulevalle talvelle ja keväälle kaikenlaista hauskaa Suvisoittosäpinää, ja muutenkin porukalla on nyt niin sanotusti hyvä happi ja henki päällä!”

Sysmän Suvisoiton 25. juhlavuoden ohjelma julkistetaan tammikuussa 2010.
Sysmän Suvisoitto järjestetään 2.-10.7.2010.

Glögikonsertti Café Paahtimossa la 28.11.2009 klo 13, vapaa pääsy

Aloitussivu