21.11.2012

Viulisti Alina Pogostkina ja Okko Kamu Jyväskylän Kesän avajaiskonsertissa 2013

Jyväskylän Kesän avajaiskonsertin solistiksi on kiinnitetty viulisti Alina Pogostkina. Jyväskylä Sinfoniaa konsertissa johtaa Keski-Suomessa harvoin nähty kapellimestarivieras Okko Kamu. Avajaiskonsertti ja illanvietto järjestetään joka toinen vuosi Jyväskylässä ja joka toinen vuosi jossain sen ympäristökunnista, kesällä 2013 ensimmäistä kertaa maakuntarajat ylittäen Kangasniemellä Etelä-Savossa.

Alina Pogostkina nousi suomalaisen yleisön tietoisuuteen viimeistään voittaessaan Sibelius-viulukilpailun Helsingissä joulukuussa 2005. Pogostkinan kansainvälinen ura kääntyi rakettimaiseen nousuun ja viimeaikoina hän onkin esiintynyt muun muassa Los Angeles Philharmonic Orchestran, San Francisco Symphony Orchestran, BBC Scottish Orchestran ja muiden maailman huippuorkestereiden solistina.

Kiihkeänä kamarimuusikkona Pogostkina on työskennellyt muun muassa sellaisten muusikkojen kanssa kuin Steven Isserlis, Yuri Bashmet, Gidon Kremer, Pekka Kuusistoja Joshua Bell.

Okko Kamu voitti syksyllä 1969 Herbert von Karajan -kapellimestarikilpailun. Palkintojen joukossa oli levytys Berliinin filharmoonikkojen kanssa sekä joukko esiintymiskutsuja maailman tunnustetuimpien orkestereiden eteen. Tästä alkoi ura, jota on kestänyt jo yli 40 vuotta.

Kamu on ollut RSO:n, HKO:n, SKO:n, Oslon filharmoonikkojen, Helsing¬borgin sinfoniaorkesterin ja syksystä 2011 alkaen Sinfonia Lahden ylikapellimestarina. Päävierailijana hän on toiminut Birmingham Symphony Orchestran, L’Orchestre Chambre de Lausannen, Copenhagen Philharmonicin ja vuodesta 1995 Singapore Symphony Orchestran palveluksessa. Hän on vieraillut kaikissa maanosissa ja konsertoinut aikamme merkittävimpien orkestereiden ja solistien kanssa.

Vuonna 1999 Kamulle myönnettiin Pro Finlandia -mitali. Suomen kulttuurirahaston suuren palkinnon Kamu vastaanotti vuonna 2010 ja vuonna 2011 tasavallan presidentti myönsi hänelle professorin arvonimen.

Jyväskylän Kesän Avajaiskonsertti
Kangasniemen kirkko 9.7.2013 klo 18
Liput 43/30 € | Lippu.fi

Iltajuhlaa vietetään Syvälahden lavalla. Avajaiskonsertti + illanvietto 95 € | varaukset 010 4394 220

Jyväskylän Kesä järjestetään 9.-14.7.2013.

Etusivu