15.04.2014

Virtuooseja ja kvintettoja Kemiönsaaren kulttuurimaisemissa

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat järjestetään 16. kertaa Kemiönsaarella ja lähikunnissa 15 konsertin kokonaisuudella 8.-13.7.2014. Taiteelliset johtajat, viulistit Katinka Korkeala ja Sonja Korkeala, ovat suunnitelleet ohjelman rakastettujen puhallin-, jousi- ja pianokvintettojen ympärille.

Aulis Sallisen tilausteoksen, Jousikvarteton nro 6 kantaesitys kuullaan perinteisessä Avajaiskonsertissa Kemiön kirkossa. Lisäksi se kuullaan myös Hiittisten kirkossa.

Viulukirjallisuuden vaativimpia taiturikappaleita esittävä viuluvirtuoosi Ingolf Turban on yksi uusista tuttavuuksista, kuten myös Suomen ensivierailun tekevä Philharmonic Wind players Berlin -puhallinkvintetti, jonka jäsenet tulevat Berliinin Filharmonikkojen riveistä.

Kotimaisia eturivin taiteilijoita edustavat useille festivaaleille kysytty pianisti Valeria Resjan ja nuoren polven kärkikaartiin lukeutuvat sellisti Samuli Peltonen sekä kontrabasisti Ville Väätäinen.

Tv:stä ja radiosta tunnettu Ann-Kristin Schevelew juontaa viimevuotiseen tapaan useissa konserteissa. Musiikkijuhlilla pääsee nauttimaan musiikin lomassa myös saariston herkkuja Labbnäsin lounaskonserteissa ja Westersin illalliskonsertissa.

Kesäkuussa järjestetään yhteistyössä Kemiönsaaren Aikuisopiston ja kulttuuriyksikön kanssa kaksi oheistapahtumaa, A Late Quartet -filmiesitys sekä Ann-Kristin Schevelewin esittely Musiikkijuhlien ohjelmasta.

Kemiönsaaren Musiikkijuhlien uuden ilmeen pohjana on professori Riitta Nelimarkan teos ”Those Unlovely Professionals”.

Tutustu ohjelmaamme tarkemmin: www.kimitomusicfestival.fi. Olemme myös Facebookissa: www.facebook.com/musikfestspel.