09.06.2020

VirtuaaliKaustinen syntyy 13.–19.7.  suuresta festivaalinkaipuusta

Kaustinen Folk Music Festival toteutuu tänä kesänä nimellä VirtuaaliKaustinen osoitteessa www.kaustinen2020.net. Pohjoismaiden suurin kansanmusiikkifestivaali tarjoilee 13.–19. heinäkuuta suoria lähetyksiä ja uusia videotallenteita joka päivä kello 10 alkaen.

Aamuisin sivustolle nousee uusia nauhoitettuja ohjelmanumeroita, joiden tekemiseen ja lähettämiseen on jaettu ohjeet tällä viikolla. Luvassa on myös työpajoja ja lastenohjelmaa joka päivälle.

Loppuviikosta nähdään kolme Kaustinen Live -konserttia suorana lähetyksenä Kaustinen-salista. Torstaina 16.7. lavalle nousee Konsta Jylhä -kilpailujen palkittuja esiintyjiä. Perjantaina 17.7. on luvassa eteläpohjalaista rytkettä, ja lauantaina 18.7. yleisön toivekonsertin toteuttaa legendaaristen Yökatrillien vetäjä JPP. Suorat lähetykset alkavat kello 19.

– Olemme saaneet paljon viestejä siitä, miten ihmiset kaipaavat tänne. Heinäkuinen viikko on monille pitkäaikainen perinne ja vuoden kohokohta, jolloin pääsee irti arjesta ja saa keskittyä vain musiikkiin ja tunnelmaan. Sitä nyt vaan ei voinut jättää noin vain väliin, ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki kertoo.

– Lämmintä kasvokkain kohtaamista on mahdotonta korvata mitenkään, mutta näin virtuaalisesti se onnistuu nyt niin hyvin kuin on mahdollista. Yhteydenpito on meille järjestäjille vähintään yhtä tärkeää kuin yleisölle. Meillä on yhteinen suuri festivaalinkaipuu!

Festivaalinkaipuu on yhdistänyt kevään aikana Kaustisen kansanmusiikkijuhlien esiintyjiä ja järjestäjiä. Yli 3000 hengen Facebook-ryhmän välityksellä on soitettu ja laulettu yhdessä sekä jaettu festivaalimuistoja koko kevään ajan.

VirtuaaliKaustinen huipentuu suureen yhteissoittoon verkossa sunnuntaina 19.7. kello 14.

VirtuaaliKaustinen ma–su 13.–19.7.2020
osoitteessa www.kaustinen2020.net