13.07.2020

VirtuaaliKaustinen avattu hetki sitten, luvassa satoja videoesityksiä viikon aikana

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat avasi virtuaalifestivaalin hetki sitten osoitteessa Kaustinen2020.net. Heti etusivulla ensimmäisenä festivaalin ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki esittelee verkkotapahtuman sisällön tänä aamuna kuvatulla videolla. Hän kertoo, että pelkästään pelimanniohjelmassa julkaistaan tätä tapahtumaa varten tehtyjä videoita noin 300 kappaletta viikon aikana.

– Tänään pelimanniohjelmaan aukeaa 45 kappaletta videoita ja tervehdyksiä, Lasten Kaustisen sivulta löytyy kuusi ohjelmaa. Workhopeissa on yli 30 videota, on opeteltavaa heinäkuun loppuun saakka, hän sanoo videolla.

– Iltakonserttien sarjan aloittaa tänä iltana Kaustislainen avajaiskonsertti kello 19. Konsertissa kerrotaan myös historiallisista merkkihenkilöistä, jotka ovat vaikuttaneet kaustislaiseen musiikkielämään, kuten Konsta Jylhästä ja Aaro Kentalasta.

Nyt on auennut myös Radio Kaustinen, joka esittää arkistojen helmiä menneiltä vuosilta. Lisäksi radiosivulta soi kansanmusiikki läpi vuorokauden lauantaiyöhön saakka. Oheisohjelmassa tavataan päivän vieraita viikon mittaan.

VirtuaaliKaustisen ohjelma on kaikille maksuton, ja sitä voi seurata verkossa osoitteessa Kaustinen2020.net. Ajalla 13.–19.7.2020 Kaustisella ei ole yleisötilaisuuksia.

Kaustisen Folk Music Festival järjestetään seuraavan kerran festivaalipuistossa vuoden kuluttua 12.–18.7.2021.