10.07.2020

VirtuaaliKaustinen alkaa maanantaina, pelimannit lähettivät valtavan määrän videoita

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat toteutuu ensi viikolla verkossa niin paljon festivaalin hengessä kuin se on suinkin mahdollista. VirtuaaliKaustinen avaa joka päivä “festivaalin portit” kello 10, jolloin sivustolle Kaustinen2020.net-ilmestyy päivän ohjelma uusien videotuotantojen voimin.

Pro Kaustinen ry tuottaa itse kuusi konserttia, joista kolme on nauhoitettu etukäteen ja kolme lähetetään suorana livekonserttina. Joka ilta on siis luvassa konsertti kello 19. Niitä voi seurata myös festivaalin videokanavalla YouTubessa.

Pelimanniohjelmaan on tulossa enemmän esityksiä kuin järjestäjät uskalsivat haaveilla.

– Meillä oli jatkoaika 7.7. saakka, mikä tarkoitti luonnollisesti sitä, että vielä viimeisinä tunteina saimme paljon videoita. Emme ole pystyneet vielä edes laskemaan kaikkia, mutta yli 300 pelimannivideota on varmasti, ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki iloitsee.

– Määrä on aika uskomaton, kun otetaan huomioon, että kaikki videot ovat uusia, VirtuaaliKaustista varten tehtyjä. Iso, todella iso kiitos jo tässä vaiheessa kaikille osanottajille! Tämä kertoo paljon meidän festivaaliyhteisömme joukkohengestä.

VirtuaaliKaustisen sivustolle Kaustinen2020.net tulee ohjeet siitä, miten festivaaliviikkoa 13.–19.7.2020 voi viettää mukavasti verkossa. Sivuston parissa voi elää päivän julkaisurytmissä mukana: ohjelmajohtaja esittelee ohjelman joka päivä aamukymmeneltä ja suosituksia jaetaan somekanavilla muutamia kertoja päivässä.