18.02.2014

Virpi Pahkinen, Michèle Swennen ja Teemu Korjuslommi opettavat Kuopio Tanssii ja Soin kursseilla

Talent Suomi ja Dance -ohjelmista tuttu Will Funk For Foodin Teemu Korjuslommi groovaa Kuopio Tanssii ja Soilla aikuisten ikiteinien ja lapsenmielisten kanssa Freaky Funkin tahtiin. Ammattilaisille kursseja vetää muun muassa pohjoismaiden menestyneimpiin koreografeihin kuuluva, harvoin Suomessa esiintyvä Virpi Pahkinen.

Itämaista kehotietoisuutta, lockingia, freaky funkia, Minnan metodeja, Nia-tanssia, latinoshowta, bollywoodia, nykytanssia, balettia, kathakia. Kuopio Tanssii ja Soin 45. juhlavuosi on kurssivalikoimaltaan jälleen laaja ja monipuolinen. Tarjolla on 60 kurssia ja tavoitteena 700 osallistujaa. Ohjelmassa on myös mielenkiintoisia kursseja ja luentoja kasvatusalan ammattilaisille.

Harvinaista herkkua ammattilaisille tarjoaa Pohjoismaiden menestyneimpiin soolotanssijoihin ja koreografeihin kuuluva Virpi Pahkinen, joka vetää Kuopiossa itse kehittämänsä, joogaa ja nykytanssitekniikoita yhdistävän Beam of Balance -workshopin.

Muusikko, tanssinopettaja Johanna Kaunisvuo opastaa tanssi- ja musiikkipedagogeja sekä varhaiskasvattajia liikerytmiikkaan, mutta myös harrastajat pääsevät nauttimaan Kaunisvuon Bodupercussion-tunnista, jossa jammaillaan kehon oman orkesterin tahtiin.

Poikien tanssileirin aikoinaan Kuopioon perustanut Kansallisoopperan balettikoulun entinen johtaja Ilkka Lampi vetää ammattilaisille leikkityöpajan, jossa ”leikitään ihan tosissaan”. Työpajan lisäksi Lampi pitää yhdessä tanssipedagogi Isto Turpeisen kanssa Leikki ja dialogisuus tanssiopetuksessa -luennon.

Lapset ja nuoret on otettu kurssivalikoimassa vahvasti huomioon. Pelkästään heille suunnattuja tanssikursseja on parikymmentä – Puistojameista lockingiin ja lyrical jazziin. Myös poikaleiri jatkuu edellisvuosien tapaan.

Lapsille ja nuorille on tarjolla myös muun muassa Suomen Talentissa ihastuttaneen Will Funk For Food -katutanssiryhmän Teemu Korjuslommin lockingia ja aikuisille freaky funkia. Tunneilla on taatusti rento meininki, ja jos oma sisäinen lapsi ei ole vielä löytynyt, se löytyy viimeistään Korjuslommen seurassa.

– Freaky Funk sisältää hauskanpitoa, hymyjä ja hikistä treenaamista. Tanssimme party stepsejä 60–70-luvuilta, groovaamme funkin tahtiin ja kaikki lockingin perusliikkeet tulevat tutuksi. Kurssi sisältää myös kehonhuoltoa, Korjuslommi kertoo.

Lisäksi harrastajat pääsevät imemään oppeja maailmankuulujen opettajien tunneille. Muun muassa Ailey Schoolissa opettanut Michael Owens vetää jazz-kursseja sekä harrastajille että ammattilaisille, ja useissa nykytanssin kärkiryhmissä, kuten Anne Teresa de Keersmaekerin Rosas-ryhmässä ja Carolyn Carlsonin Ballet du Nordissa opettanut Michèle Swennen jakaa nykytanssioppejaan niin ikään harrastajille ja ammattilaisille.

Viime vuonna suuren suosion saavuttaneita Minna Tervamäen vetämiä Minnan metodit -kehonhuoltokursseja on suuren kysynnän vuoksi lisätty entisestään.   Valohallin suositut ja ilmaiset aamutaiji-tunnit jatkuvat myös tänä vuonna. Kehonhuolto- ja joogatunteja on tarjolla runsaasti.

Koko kurssivalikoima löytyy internetsivuiltamme www.kuopiodancefestival.fi, jonne päivitämme kevään aikana myös opettajiemme haastatteluja. Seuraa myös Facebook-sivuamme!

Kurssit ovat myynnissä 3.3.2014 klo 9.00 alkaen internetsivuillamme.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 12.-18.6.2014.