24.05.2017

Ville Juurikkalan HIM-valokuvanäyttely HAMiin ja Tiketti Galleriaan – osa Tuskan 20-vuotisjuhlia!

Helsingin taidemuseo HAM, Tuska Festivaali ja Tiketti Galleria toteuttavat Suomen maineikkaimman rockvalokuvaaja Ville Juurikkalan kanssa valokuvaprojektin, joka seuraa legendaarisen HIM-yhtyeen valmistautumista jäähyväiskiertueelleen. HAM-kulmassa sijaitsevan ”HIM: Right Here In My Eyes” -nimeä kantavan näyttelyn lisäksi 20-vuotias Tuska Festivaali juhlistaa syntymäpäiviään Tiketti Galleriassa. Sinne ripustetaan laajempi kattaus Juurikkalan kuvia Tuskan juhlavuoden esiintyjistä: mm. Amorphis, Apocalyptica, HIM ja Sonata Arctica.

Helsingin taidemuseon HAM-kulmaan Tennispalatsissa syntyy kesäkuun aikana ainutlaatuinen kokonaisuus:

“Näyttely koostuu ennennäkemättömistä kuvista. Ja tällä kertaa tarkoitan oikeasti ennennäkemättömiä koska mä en edes itse ole nähnyt näitä vielä. Kuvien tapahtumat ovat vasta tulossa. Aloitan bändin kuvaamisen tällä viikolla ja viimeiset ruudut otetaan vasta muutamaa päivää ennen avajaisia,” Ville Juurikkala kertoo lyhyesti näyttelyn perusideasta.

”Mä aloitin kuvaaman HIM-yhtyettä toistakymmentä vuotta sitten. Vaikka mä oon tässä välissä kuvannut monia ulkomaisia artisteja, joiden levymyynnit voivat olla jopa 10-kertaisia HIMiin verrattuna (mm. Guns N’ Roses, Slash ja Aerosmithin Steven Tyler) heillä ei silti ole mun mielestä aivan samaa karismaa. Juuri tän vahvan karisman takia mä olen omasta mielestäni tehnyt vanhoista kuvistani parhaat HIMin kanssa. Tätä samaa kertoo myös kaikki näyttelyissä ja muualla saamani katsojien palaute. Päätimme silti Valon kanssa että emme lähde rakentamaan näyttelyä pohjaten vanhaan. Tärkeintä on se mitä on tässä ja nyt,” summaa Juurikkala.

”Kaima Juurikkala on fotografinen saattohoitaja vailla vertaa: hyvä, hempeä ja härski,” kuvailee Ville Valo.

Tiketti Galleriassa nähdään Ville Juurikkalan ottamia teoksia myös muista Tuskan tämän vuoden kotimaisista esiintyjistä. Mm. HIM, Lost Society, Brother Firetribe ja Sonata Arctica.

”Tiketti Galleriassa on mukana tunnettuja otoksia (mm. Apocalyptican 20-vuotiskiertueen pääkuva ja Tuskan juhlavuoden HIM-kuva), mutta lisäksi löytyy monia aivan uusia ruutuja. Apocalyptican kuvat kuukauden takaisista Perttu Kivilaakson häistä näyttävät valoisampaa ja eloisampaa puolta tummasta kuvastosta tunnetusta hevibändistä. Ja Amorphiksen uuden kokoonpanon promokuvat ovat myöskin aivan uunituoretta kuvasatoa. Kaikenkaikkiaan kyseessä on tuorein ja ainutlaatuisin näyttelykokonaisuus jonka mä oon tehnyt,” Juurikkala lisää.

Kummankin näyttelytilan kaikki teokset ovat myynnissä Tiketti Galleriassa ja verkkokaupassa www.tiketti.fi/galleria. Myös HAM-kulmaan tulevat uniikit Valon ja Juurikkalan nimikirjoituksilla varustetut näyttely-originaalit ovat saatavilla Tiketin kautta.

Tuska 20 vuotta -kirja (Like) ja Tuska 20th Anniversary Collection -korusarja on myynnissä Tiketti Gallerissa koko näyttelyn ajan.

”HIM: Right Here In My Eyes
by Ville Juurikkala”

Helsingin taidemuseo HAM
HAM-kulma

Eteläinen Rautatiekatu 8, Helsinki
15.6.-3.7.2017
ma-su 11-19

Tiketti Galleria
Urho Kekkosen katu 4-6, Helsinki
2.6.-2.7.2017
ma – la 11-19
http://www.tiketti.fi/galleria

Tuska
Suvilahti, Helsinki
30.6.-2.7.2017
http://www.tuska.fi