19.12.2017

Vijay Iyer Sextet ja muita huippunimiä ensi kesän Pori Jazziin

Vuoden kehutuimman jazzalbumin julkaissut Vijay Iyer Sextet konsertoi heinäkuussa Pori Jazzissa. Festivaalin ohjelmistoon on lisätty myös seitsemän muuta uutta nimeä, ja ensi kesän pääsyliput ovat myynnissä edulliseen jouluhintaan vuoden loppuun asti.

Vijay Iyer saattaa olla tämän hetken keskeisin jazzmuusikko. Palkinnot ja tunnustukset ovat seuranneet toistaan, kun pianisti ja säveltäjä on tehnyt viime vuosina kovaa jälkeä albumeillaan ja esiintymisillään. Kesällä 2015 Vijay Iyer nähtiin Porissa arvostetun trionsa kanssa, ja ensi heinäkuussa yhdysvaltalaismuusikko tuo  Kirjurinluodon konserttipuistoon nimivahvan sekstettinsä, jonka “Far From Over” -albumia monet ovat pitäneet päättyvän vuoden parhaana jazzjulkaisuna. Samoilla linjoilla oli Helsingin Sanomat, joka kuvaili ECM-levymerkillä julkaistua albumia viiden tähden mestariteokseksi.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään ensi kesänä 19.–21. heinäkuuta. Vijay Iyer Sextetin ohella festivaalin uusiin yhdysvaltalaiskiinnityksiin kuuluvat isoksi internet-ilmiöksi noussut KNOWER-yhtye sekä yhden vuoden kehutuimmista albumeista julkaissut Hurray for the Riff Raff. Brittiosaamista edustavat aiemminkin Pori Jazzissa nähty GoGo Penguin sekä trumpetisti Yazz Ahmedin johtama septetti.

Kotimaisina niminä kesän ohjelmistoon on lisätty kolme ajankohtaista esiintyjää. Heistä laulajatähti Aili Ikonen julkaisi syksyllä kehutun uutuusalbuminsa “Piirrä minut”, ja rumpali Teppo Mäkysen johtama 3TM on puolestaan paraikaa parhaan jazzalbumin Emma-ehdokkaana. Kotimaisen musiikkivuoden ehdottomiin ykkösilmiöihin on kuulunut Litku Klemetti, joka tekee ensi kesänä debyyttinsä Kirjurinluodon esiintymislavoilla.

Jo aiemmin Pori Jazz on kertonut Nick Cave & The Bad Seedsin esiintyvän Kirjurinluodossa torstaina 19.7. Festivaalin ohjelmisto täydentyy kevään mittaan lukuisilla nimillä.

 

Liput myynnissä tarjoushintaan 31.12. asti

Pori Jazzin lipunmyynti on käynnissä Ticketmasterissa. Kirjurinluodon avoin lippu (toimituskuluineen alk. 69 euroa) on myynnissä 31.12. asti. Se oikeuttaa sisäänpääsyyn vapaavalintaiseen Kirjurinluodon konserttiin.

Tarjoushintaan on myynnissä myös Kirjurinluodon kolmen päivän lippu, jonka ostaja varmistaa sisäänpääsynsä kaikkiin kesän pääkonsertteihin. Kolmen päivän lippu maksaa vuoden loppuun asti toimituskuluineen alkaen 169 euroa.

Tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen mahdollistavat VIP- ja Radio Aalto Lounge -liput, joita on saatavilla kaikille pääkonserttipäiville.

Pori Jazzin ohjelmisto täydentyy talven ja kevään aikana.

 

PORI JAZZ FESTIVAL

53rd Pori Jazz Festival / 14th-22nd July 2018

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz