20.04.2011

Viitasaaren Musiikin aika: Korville ja silmille

Nukkekoti keskellä lavaa, hillitysti käyttäytyviä koneita, latinalaisamerikkalainen sissipäällikkö, neljä nokkahuilua, barbie-nukkeja videolla – muun muassa tätä tarjoaa Musiikin aika festivaali Viitasaarella 5.-10.7.2011.

Jo 29. festivaalivuoden teema on musiikkiteosten kietoutuminen näyttämöllisten elementtien keskelle ja ympärille. Konsertit tarjoavat kokonaisvaltaisia elämyksiä niin korville kuin silmille.

Säveltäjävieras Enno Poppe

Musiikin ajan pääsäveltäjävieras on saksalainen Enno Poppe, joka saapuu Ensemble Mosaikin kanssa sekä johtamaan konsertteja että opettamaan. Poppe on kysytty vieras nykymusiikkifestivaaleilla ja Viitasaarelle hän tulee ensimmäistä kertaa. Poppen teoksia kuullaan varsinkin torstaina 7.7. klo 19 konsertissa Focus Enno Poppe. Lisätietoja säveltäjästä:http://www.composers21.com/compdocs/poppee.htm

Ohjelmisto Bachista Parkinsoniin

Musiikin aika yllättää tänäkin kesänä. Teosten joukosta löytyy mm. Bachia ja Purcellia, mutta nykymusiikkifestivaalille ominaiseen tyyliin suurin osa ohjelmistoa on oman aikamme säveltäjilta. Kotimaisia kantaesityksiä kuullaan kolme, joista Tiina Myllärisen teos on Musiikin ajan tilaustyö; sen kantaesittää lyömäsoitinyhtye Osuma lauantaina 9.7.

Ulkomaiset vieraat toteuttavat teemaa täydellisesti: englantilaisen Apartment Housen ja saksalaisen Ensembe Mosaikin omat nimikkokonsertit sekä Belgiasta tulevan Ensemble Machetesin esittämä ”El Cimarrón” -teos ovat festivaalin näyttävimpiä esityksiä. Kotimaiset Osuma, Tampere Raw ja Bravade sekä Akateeminen Saksofonikvartetti osaavat yhtä lailla yllättää, myös lapsikuulijat, joille on oma konsertti luvassa.

Esa Pietilällä on oma soolokonserttinsa, jossa pääosassa on niin ikään saksofoni. Toinen ääripää on Viitasaarelle pitkään odotettu vieras Kymi Sinfonietta lähes 30-jäsenensä voimin. Teeman alle mahtuu monenlaista ja -kokoista esitystä, kuuden päivän aikana yli 15 konserttia ja lisäksi säveltäjätapaamisia, esitelmiä ja oheisohjelmaa.

Kursseja amatööreille ja ammattilaisille

Perinteiseen tapaan Viitasaarella on mahdollisuus myös osallistua kursseille. Sävellys- ja improvisaatiokurssit tarjoavat räätälöityä opetusta päivittäin ja vapaan pääsyn festivaalin konsertteihin. Kurssien lisäksi Enno Poppe pitää workshopin säveltäjille perjantaina 8.7.

http://www.musiikinaika.org