17.02.2020

Viihdemaailman megatähti John Legend kesällä Pori Jazziin

Viihdealan palkintoja viime vuosina rohmunnut ja maailmanlaajuiseen suosioon noussut yhdysvaltalaisartisti John Legend esiintyy pitkästä aikaa Suomessa ja konsertoi Pori Jazzissa torstaina 16.7. Festivaalin pääsyliput ovat myynnissä S-Etuhintaan 31.3. asti.

Moninkertaista platinaa myynyt ja yksitoista Grammy-palkintoa voittanut John Legend on kunnostautunut urallaan niin laulajana, säveltäjänä, näyttelijänä kuin tuottajanakin. Hän on kaikkien aikojen ensimmäinen afrikanamerikkalainen mies, joka on yltänyt himoittuun EGOT-statukseen. Kirjainlyhenne tarkoittaa henkilöä, joka on voittanut Yhdysvaltojen neljä merkittävintä viihdealan palkintoa: televisioalan Emmyn, musiikkialan Grammyn, elokuva-alan Oscarin sekä teatterialan Tonyn. EGOT-kerhoon on päässyt tähän päivään mennessä vain 15 henkilöä.

John Legend on julkaissut urallaan kuusi studioalbumia. Hänen isoin hittinsä on vuoden 2013 Love in the Future -pitkäsoitolta lohkaistu All of Me -single, joka on kerännyt Spotifyssa huimat 1,1 miljardia kuuntelukertaa. Uusimman kappaleensa Conversations in the Dark yhdysvaltalaistähti julkaisi tammikuussa.

Näyttelijänä John Legend on nähty muun muassa menestyselokuva La La Landissa. Oscarinsa artisti voitti Selma-elokuvaan säveltämällään Glory-kappaleella, ja Tony- sekä Emmy-palkintonsa hän nappasi laajennettuaan monialaista uraansa musikaali- ja Broadway-tuottajan tehtäviin.

John Legend on harvinainen ja odotettu Suomen-vieras. Edellisen kerran hän konsertoi Suomessa ja Pori Jazzissa kesällä 2013, jolloin artistin läpimurto maailmanlaajuiseen suosioon odotti vielä vuoroaan.

Liput myynnissä perjantaina klo 9

John Legendin tähdittämän festivaalipäivän 16.7. liput tulevat myyntiin perjantaiaamuna 21.2. klo 9. Pori Jazzin pääsylippuja myydään Ticketmasterin verkkokaupassa, puhelinmyynnissä ja myyntipisteissä kautta maan.

Pori Jazzin pääkonserttien pääsyliput ovat myynnissä tarjoushintaan 31.3. asti. Päivälippu maksaa toimituskuluineen alk. 75 euroa, kun ostoksensa yhteydessä esittää S-Etukortin. Päivälippujen normaalihinta on 81 euroa.

Pori Jazzin muut lipputyypit torstain päivälippuja lukuun ottamatta ovat myynnissä jo nyt. Tarjolla on muun muassa kahden ja kolmen päivän lippuja sekä tavallista tasokkaamman festivaalikokemuksen tarjoavia VIP- ja Lounge-lippuja.

Pori Jazzin pääkonsertit järjestetään Kirjurinluodon konserttipuistossa torstaina 16., perjantaina 17. ja lauantaina 18. heinäkuuta. Festivaalin aiemmin julkaistujen esiintyjien joukosta löytyvät muun muassa Gwen Stefani, Dido, Herbie Hancock ja Charles Lloyd Kindred Spirits.

 

55th edition / July 2020

www.porijazz.fi / facebook.com/porijazz / twitter.com/porijazz