29.04.2022

Vieraita kansainvälisen musiikin huipulta Meidän Festivaalille 2022: Caroline Shaw ja Sō Percussion Tuusulanjärvelle heinäkuussa

Kamaritaidejuhla Meidän Festivaalin kansainväliseksi vieraaksi kesällä 2022 saapuvat yhdysvaltalainen laulaja-säveltäjä-viulisti Caroline Shaw sekä lyömäsoitinyhtye Sō Percussion. Viimeisimpänä Grammyn yhteisestä levystään huhtikuussa 2022 pokanneet Shaw ja Sō Percussion ovat tunnettuja kutkuttavan tiheästä taiteellisesta yhteistyöstään.

Caroline Shaw ja Sō Percussion tuovat Tuusulanjärvelle aikamme kiinnostavinta kamarimusiikkia Meidän Festivaalilla 24.–30.7.2022. Uusimman taidemusiikin airueet Shaw ja Sō Percussion sekoittavat musiikissaan sarjallisuutta, minimalismia, folkia ja klassista musiikkia notkeasti ja genrerajoista piittaamatta. Shaw on tunnettu muun muassa nuorimpana musiikin Pulitzer-palkinnon vastaanottajana sekä monipuolisista yhteistöistään läpi yhdysvaltalaisen musiikkimaailman. Shaw vierailee Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Kamarimusiikkikenttää riemulla 2020-luvulle ravistelevan Sō Percussionin Eric Cha-Beach, Josh Quillen, Adam Sliwinski ja Jason Treuting ovat soittaneet yhdessä yli 20 vuotta, ja heidän yhteissoittoaan on kuvattu telepaattiseksi. Sō Percussionin ja Caroline Shawn hämmästyttävän saumattomasta yhteistyöstä on syntynyt kaksi albumia, joista ensimmäinen Narrow Sea palkittiin vastikään Grammy-palkinnolla. ”Ennakkoluuloton eri musiikkityylien lainaaminen yhdistettynä omiin musiikillisiin näkyihin luo mitä mahtavinta musiikkia, joka samaan aikaan kuulostaa tutulta ja täysin uudelta”, kuvaa Meidän Festivaalin taiteellinen johto Kamus-kvartetti.

Festivaalin isoimmalla lavalla Järvenpää-talossa kuullaan 28.7.2022 heidän pelotonta, omaleimaisen virtaavaa musiikkiaan niin Narrow Sea -albumilta kuin joukon seuraavalta julkaisulta Let the Soil Play It’s Simple Part. Shaw sekä Sō Percussion esiintyvät festivaalilla läpi festivaaliviikon yhdessä ja erikseen. Meidän Festivaalin koko ohjelmisto julkaistaan toukokuussa ja festivaalin ohjelmiston suunnittelee taiteellinen johtaja Kamus.

Järvenpää-talon konsertin 28.7.2022 lipunmyynti alkaa lippu.fi:ssä 29.4.2022 kello 10.

Meidän Festivaalin kesän 2022 tapahtumia tukevat Järvenpään kaupunki, Tuusulan kunta, Taiteen edistämiskeskus, Koneen säätiö, Alli Paasikiven säätiö, Keski-Uusimaa, OP Uusimaa, Vantaan Energia Keski-Uusimaa ja Järvenpään Auto-Arita.

Meidän Festivaali

Meidän Festivaali (ent. Tuusulanjärven kamarimusiikki) on ennakkoluuloton, kulttuurielämää uudistava, yhteiskunnallisesti valveutunut ja poikkitaiteellisista ja -tieteellisistä tempauksista tunnettu korkeatasoinen kulttuuritapahtuma, joka on toiminut vuodesta 1997 lähtien Tuusulanjärven ainutlaatuisessa historiallisessa ympäristössä. Tapahtuman taiteellisena johtajana kesällä 2018 kautensa avasi maamme johtaviin jousiensembleihin lukeutuva Kamus-kvartetti. Meidän Festivaali on palkittu Finland Festivalsin Vuoden Festivaali 2011 -nimikkeellä, vuoden 2013 musiikin valtionpalkinnolla ja viimeisimpänä Musiikki&Median Industry Awards-palkinnolla vuoden 2021 klassisen musiikin festivaalina. Meidän Festivaalille on myönnetty eurooppalainen EFFE -laatuleima vuosille 2022–23 ja Ekokompassi Tapahtuma -sertifikaatti 2019–21. Tapahtuman järjestää Järvenpään Sibelius-seura ry.

www.meidanfestivaali.fi

Festivaalin sivuille

Lisää aiheesta

19.04.2024

Uudet ja vanhat perinteet soivat rinnakkain Meidän Festivaalilla 2024

Meidän Festivaali järjestetään tänä vuonna 28:n kerran 28.7.–3.8.2024 Tuusulanjärven kulttuurihistoriallisessa ympäristössä. Festivaalin ohjelmistossa tarkastellaan tänä vuonna perinteitä ja niiden merkityksiä niin musiikkityylien kuin esityskonventioidenkin kautta. Festivaalin taiteellinen johtaja, Kamus-kvartetti, iloitsee upeista taiteilijoista, jotka kesällä saapuvat…