12.06.2009

Vesitaidetta, tuulipukuja ja Klezmeriä Jyväskylän Kesässä

– Jyväskylän Kesän tyhjentymätön ohjelmalipas avautuu
Kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä tarjoaa yleisölle ilmaista katuohjelmaa kävelykadulla tiistaista lauantaihin 7.-11.7. Festivaaliviikolla Mitä noi tekee?! – ohjelmassa on monipuolisia esityksistä sirkuksesta tanssiin ja swingistä performanssiin.

Nautintoa silmille. iloa korville

Tänä keväänä ensi-iltansa saanut Circo Aeron Ruostetta ja sirkusta on vauhdikas koko perheen show. Kolmen miehen dynaamisessa esityksessä on roimasti voltteja ja virtaa. Tanssiteatteri Minimin katuteatteriesityksessä Suomen kuningatar on luvassa kateuden suhinaa ja suuria tunteita. Se on supisuomalainen, mykkä tuulipukuooppera kolmelle koiralle ja tanssijalle.
Kävelykadulla näyttävät päivittäin taitojaan Payback Jamin katutanssijat. Mama African rytmit pistävät myös kuulijoiden jalat liikkeelle. Esimakua saadaan koko perheelle suunnatusta Tanssiteatteri Hurjaruuthin Sirkus Heliumista ja Cirkus Ruskan Jakobin sirkuksesta.

New Orleansin jazz tunnelmaa tuovat Pirkko ja Klassikot. Kadulla pistäytyvät myös puolalainen klezmer-yhtye Transkapela ja Jyväskylän omat pojat, eli Semmarit. Ohjelman lisäksi on joka päivä haastateltavana taiteilijavieraita fadotähdistä teatterintekijöihin. Kävelykadun ohjelman juontaa Outi Puupponen.

Katuohjelma levittäytyy ympäri kaupunkia

Tänä vuonna katuohjelma levittäytyy myös kävelykadun ulkopuolelle. Jyväskylän kirkkopuistossa on tiistaina 7.7. Taidelaitos Haihatuksen valtakunnallisen kymmenvuotisjuhlakiertueen Kulttuurin kiertotie – ympäristötaidennäyttelyn avajaiset ja Kilpisenkadulla Graphica Creativan Monotypia-tanssiteos KUVATtTOMAT. Kaupunginteatterin lämpiössä kuullaan torstaina 9.7. Pirkon ja Klassikoiden Hyvän mielen virkistyskonsertti. Teatterin terassilla nähdään meditatiivinen vesiteos Walking on the Water. Festivaalin lastenkesää vietetään Mäki-Matin perhepuistossa, jossa on runsaasti myös ilmaisohjelmaa koko perheelle. Lyhytproosakilpailu Kuultavia järjestetään toisen kerran. Lisäksi Kilpisenkadun ja Kauppakadun kulmaan tulee yleisölle avoin Hyde Park -lava, jossa puhutaan ahneudesta. Muutokset mahdollisia.

Jyväskylän Kesä järjestetään 7.-12.7.2009.

Etusivu