28.11.2012

Vesa-Matti Loiri ja Loiri All Stars sekä Iiro Rantalan uusi trio Pori Jazz 2013 ensimmäiset kiinnitykset

Pori Jazz 2013 (13. – 21.7.) päätöspäivän Kirjurinluoto Arenan konsertin ohjelma on valmis ja myynti alkaa.

Kirjurinluodon konserttipuiston päälavalla nähdään sunnuntaina 21. heinäkuuta Vesa-Matti Loiri ja Loiri All Stars, Iiro Rantalan uusi Super Trio, malilainen maailmanmusiikkiduo Amadou & Mariam sekä suomalais-ranskalainen duo Eva & Manu.

Vesa-Matti Loiri ja All Stars -kokoonpano tekee Pori Jazzissa alkuvuoden ja kesän ainoan esiintymisensä. Vesku Loiri sekä Lenni-Kalle Taipaleen ja Kalle Torniaisen johtama huippukoonpano räätälöi Poriin erikoisohjelman, jossa kaikki rakkaimmat Loiri-klassikot esitetään jazzahtavasti. Loiri on esiintynyt Pori Jazzissa 70-luvulta lähtien, mutta nyt häntä kuullaan ensimmäisen kerran Kirjurinluoto Arenan lavalta. Loirin ja Loiri All Starsin edellinen konsertti oli syksyllä loppuunmyydyllä Hartwall Areenalla, jossa juhlittiin Loirin 50-vuotistaiteilijataivalta.

Toinen suomalaisen rytmimusiikin peruskivi Iiro Rantala esittelee Kirjurinluodossa uuden Super Trionsa, jossa soittavat ruotsalainen basisti Lars Danielsson ja saksalainen rumpali Wolfgang Haffner. Pori Jazzin konsertti on uuden trion ensiesiintyminen, ja siinä kuullaan pääasiassa trion jäsenten omia sävellyksiä ja muutamia lainakappaleita.

– Tämä Super Trio on unelmakokoonpano, jossa ovat mukana soittimiensa tunnetuimmat taitajat, ei yksin Euroopassa vaan koko maailmassa, Iiro Rantala sanoo.

Kirjurinluodon konsertissa esiintyvät myös malilainen maailmanmusiikkiduo Amadou & Mariam, jonka ilmaisu yhdistää bluesia ja afrikkalaista folkia. Tätä musiikkia kutsutaan myös afrobluesiksi. Amadou & Mariam muistetaan mm. vuoden 2006 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen tunnuskappaleesta ”Celebrate the Day”.

Kirjurinluodossa esiintyy myös duo Eva & Manu. Taiteilijanimien takaa löytyvät jyväskyläläinen Eeva Louhivuori ja pariisilainen Emmanuel Leudic. He tutustuivat Bostonissa maineikkaassa Berklee College of Musicissa ja ryhtyivät tekemään yhdessä musiikkia, jota he itse määrittelevät sanoilla luomu, folk ja rock.

Pori Jazz 2013 Kirjurinluoto Arenan sunnuntain 21. heinäkuuta konsertin lipun hinta on 66 euroa. Joulutarjouksena lippua myydään 56 euron hintaan 31. joulukuuta asti. Samalla 56 euron hinnalla voi tämän vuoden loppuun asti ostaa ennakkoon myös muiden Kirjurinluoto Arenan konserttipäivien lippuja niin sanottuna avoimena lippuna.

– Kirjurinluoto Arenan lippujen normaalihinnat ovat torstaina, perjantaina ja sunnuntaina 66 euroa sekä lauantaina 69 euroa, eli joulukampanjan hintaetu on 10 tai 13 euroa lipulta. Liput ovat myynnissä Lippupalvelun myyntipisteissä ja toimistollamme Porissa, sanoo Pori Jazzin markkinointipäällikkö Niina Eeva.

Pori Jazzin koko ohjelma julkaistaan maalis-huhtikuussa 2013.

http://www.porijazz.fi