02.04.2013

Vesa-Matti Loiri esiintyy kesäkuussa Riihimäen Kesäkonserteissa

Riihimäen Kesäkonsertit tuo Eino Leinon runot Vesa-Matti Loirin herkkinä ja koskettavina tulkintoina Riihimäen Keskuskirkkoon lauantaina 8.6.2013 klo 19. Silloin Loiri taluttaa kuulijansa suomalaisten ikiaikaisiin tuntoihin pitkin runoilijan tietä säestäjänään kitaristi Peter Lerche ja Sinfoniaorkesteri Vivo. Kapellimestarina konsertissa toimii Riihimäen Kesäkonserttien ja Vivon taiteellinen johtaja Esa Heikkilä.

Laulajana Vesa-Matti Loiri tunnetaan suomalaisten iskelmien ja erityisesti Eino Leinon runoihin sävellettyjen laulujen tulkitsijana. Loiri levytti Eino Leinon runoihin perustuneita lauluja ensimmäisen kerran vuonna 1978 albumilla Eino Leino. Hän on tehnyt yhteensä neljä albumia Leinon runoista, viimeisimpänä Päivän laskiessa vuonna 2001. Hän on levyttänyt myös muun muassa Reino Helismaan ja Juha Vainion tuotantoa. Kaikkiaan Loiri on tehnyt yli 30 levytystä.

– On upeaa saada Vesa-Matti Loiri Riihimäelle, sillä taiteilija keikkailee nykyään hyvin harvoin, toteaa Kesäkonserttien toiminnanjohtaja Timo Kotilainen.

Vesa-Matti Loiri on näyttelijä, koomikko, laulaja ja muusikko, jota pidetään yhtenä maamme monipuolisimmista viihdetaiteilijoista. Hänen uransa alkoi vuonna 1962 ilmestyneestä Pojat-elokuvasta, johon Mikko Niskanen kiinnitti vasta 15-vuotiaan nuorukaisen. Syksyllä 2012 Loiri juhli 50-vuotista taiteilijauraansa. Viimeisimmän tunnustuksensa Loiri sai maaliskuussa 2013, kun hän voitti Italiassa Barin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla parhaan miesnäyttelijän palkinnon roolistaan Mika Kaurismäen elokuvassa Tie pohjoiseen.

Peter Lerche on suomalainen kitaristi, säveltäjä, sovittaja ja tuottaja, joka on tehnyt pitkän uran studiomuusikkona ja kitaransoiton opettajana. 1990-luvun alussa hän työskenteli Vesa-Matti Loirin yhtyeessä kitaristina, sovittajana ja tuottajana. Yhteistyö Loirin kanssa on jatkunut tiiviinä läpi vuosikymmenten.

Sinfoniaorkesteri Vivo on nuorten soittajien valtakunnallinen täysimittainen filharmoninen orkesteri, jonka 14–26-vuotiaat soittajat ovat kotoisin eri puolilta Suomea. Vivo on perustettu vuonna 1986 ja sen taiteellisena johtajana on kapellimestari Esa Heikkilä.

Riihimäen Kesäkonsertit soi tänä vuonna jo 32. kerran. Varsinainen konserttiviikko on 4.-9.6. Lisäksi 5.5. pidettävässä ennakkokonsertissa estradille astuvat Riihimäeltä maailmanmaineeseen nousseet laulajat Tommi Hakala ja Juha Riihimäki. Kesäkonserteissa on tarjolla jälleen runsaasti erilaisia kokoonpanoja, alansa huippuja niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

Lauantai 8.6.2013
klo 19.00 Riihimäen Keskuskirkko

Runoilijan tie
Vesa-Matti Loiri, laulu
Peter Lerche, kitara
Sinfoniaorkesteri Vivo
Esa Heikkilä, kapellimestari

Lauluja Eino Leinon runoihin

Liput: Lippupiste Oy
puh. 0600 900 900 (1,97 e/min. + pvm/ klo 7 – 22)
www.lippu.fi

Etusivu