11.08.2011

Venäläistä sinfoniaa ja jazzia Kaasukellossa Turun musiikkijuhlilla

Perjantaina 12.8. Turun musiikkijuhlien ohjelmassa on Illuminating Mariinsky konserttitalolla. Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaan kuuluvassa konsertissa kuullaan Tšaikovskia ja Šostakovitšia. Illalla on vuorossa jazz-konsertti Yön muunnelmia tunnelmallisessa Kaasukellossa. Perjantain ohjelmassa on myös Lounaskonsertti, viimeinen Iltapäivän Bach ja Opera d’Alvilda in Abo.

Valeri Gergijev festivaalin suurimpia tähtiä

Turun musiikkijuhlien suurimpiin vierailuihin kuuluvat Mariinski-teatterin orkesterin konsertit kapellimestarilegenda Valeri Gergijevin johdolla konserttitalossa 11. ja 12.8. Perjantaina 12.8. vuorossa on Turun musiikkijuhlien valo-teeman mukaan nimetty konsertti Illuminating Mariinsky. Loistokkaan konsertin ohjelmassa on otteita Tšaikovskin Joutsenlampi-baletista, Tšaikovskin 3. sinfonia sekä Šostakovitšin 9. sinfonia. Konserttiin on vielä muutama lippu jäljellä.

Jazz-tunnelmaa Kaasukellossa

Jazz-tunnelmiin päästään Kaasukellossa perjantaina 12.8. ja lauantaina 13.8., kun trumpetisti Verneri Pohjola, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Mika Kallio esittelevät Suomen parhaimmistoon kuuluvaa jazz-osaamistaan konsertissa Yön muunnelmia.

Bach-huumaa Tuomiokirkossa

Musiikkijuhlien suosittu Iltapäivän Bach -sarja pidetään tänä vuonna maanantaista perjantaihin 8.–12.8. Esiintyjinä ovat viisi Suomen eturivin pianistia Risto-Matti Marin, Henri Sigfridsson, Valeria Resjan, Eero Heinonen ja Antti Hotti. Perjantaina 12.8. Antti Hotti esittää Bachin konserton d-molli BWV 974, partitan B-duuri BWV 825 sekä improvisoi Bachin tyyliin.

Perjantain ohjelma
12.30 Taidemuseo Lounaskonsertti
17.00 Tuomiokirkko Iltapäivän Bach: Antti Hotti
19.00 Konserttitalo Illuminating Mariinsky
21.00 Turun linna Alvilda in Abo
22.00 Kaasukello Yön muunnelmia

Lipunmyynti
Lippuja konsertteihin saa Lippupalvelun myyntipisteistä kautta maan, Åbo Svenska Teaterin lippukassalta kauppakeskus Hansassa (Aurakatu 10) ma–pe klo 12–15 sekä konserttipaikoilta tuntia ennen konsertin alkua. Yhteistyöproduktioihin Alvilda in Abo ja Quantum Circus lippuja myy Lippupiste.

Turun musiikkijuhlat järjestetään 5.-18.8.2011.

http://www.tmj.fi