29.05.2020

Vekara-Varkaus tuo ohjelman koteihin ma-su 8.-14.6.

Tarjolla paljon maksuttomia tilaisuuksia kokea unohtumattomia yhdessäolon hetkiä.

Vekara-Varkaus on ilahduttanut lapsia ja perheitä 25 kesänä monipuolisena festivaalina. Tämä kevät toi tullessaan koronapandemian ja monen muun tapahtuman tavoin Vekara-Varkaus on joutunut perumaan kaikki perinteiset tapahtumat ja siirtymään verkkotapahtumaksi.

Vekara-Varkaudelle on tärkeää toimia vastuullisesti ja annettujen suositusten ja ohjeiden mukaan tilanteessa, jossa koronaviruksen leviäminen on mahdollista.

Ilon tuottaminen lapsille on meille kaikkein tärkein asia. Olemme halunneet säilyttää virtuaalifestivaaleilla joitakin perinteisiä vekaraviikon elementtejä ja uudistaa niitä poikkeusoloihin sopivaksi. Ohjelmasta löytyy kädentaitoja, liikuntaa, tieteitä ja taiteita aivan kuten aiempinakin vuosina. Myös kisailua ja haasteita on tarjolla. Monipuolisesta ohjelmatarjonnasta jokainen löytää suosikkinsa ja tänä vuonna useimmat ohjelmista ovat poikkeuksellisesti uudelleen katsottavissa.

Kaikki ohjelma on maksutonta ja tarjolla on esityksiä sekä videoituna että suorina lähetyksinä, vlogeja eläinten arjesta, nettiseikkailuja, tehtäviä ja monenlaista muuta mukavaa. Osan ohjelmista voi toteuttaa omatoimisesti kotona tai luontoretkellä, osan nautiskella katsojana missä ja milloin vain. Mainio kattaus kesäistä lasten ohjelmaa on jokaisen tavoitettavissa muutamalla klikkauksella osoitteessa vekara-varkaus.fi.

Lasten LukuVarkaus –kirjallisuuspalkinto jaetaan tänä vuonna 20. kerran. Lapsiraati on valinnut parhaan vuonna 2019 julkaistun suomenkielisen lastenromaanin. Voittaja julkistetaan ke 10.6. klo 14.00 tilaisuudessa, joka livestriimataan verkkoon.

Lehtevämies on tehnyt jokaiselle vekaraviikon päivälle riemastuttavan seikkailuvideon, koska ei voi tavata lapsia kasvotusten. Nalletohtorin vastaanotto toimii tänä vuonna etänä siten, että Nalletohtorille voi lähettää kysymyksiä lelujen vaivoista jo toukokuun puolella vekara-varkaus.fi -sivujen kautta. Kuperkeikan SM-kilpailut peruttiin, niiden sijaan haastamme lapsia lähettämään meille kuperkeikkavideoita, joista koostamme Superpitkän kuperkeikan.

Erityislapset huomioidaan Varkauden Perheentalon ohjelmassa eikä keppihevosiakaan unohdeta, vaan luvassa on videoita niin kepparin tekoon kuin sen kanssa puuhailuun

Koska koronaan liittyvät rajoitukset kevenivät hieman, halusimme tarjota virtuaalisen ohjelman lisäksi mahdollisuuden nautiskella lastenkulttuurista ulkona. Kaupungin puistoissa voi etsiä kadonneen Riemujen perheen jälkiä, osallistua omatoimisesti yhteisötaideteoksen tekoon ja kulkea lumoavalla satupolulla. Pop-up -katukulttuuriin voi törmätä aivan sattumalta ja tänä vuonna on aikuisten vuoro maalata lapsille muisto katuun.

Ulko-ohjelmissa pyydämme yleisöä pitämään 2 metrin etäisyyden muihin henkilöihin ja odottamaan rauhassa vuoroa, jos paikalle sattuisi samanaikaisesti muita osallistujia. Muistetaan noudattaa varotoimenpiteitä, vaikka menossa onkin lasten festivaaliviikko ja seikkailu vie mukanaan!

Vekara-Varkaus ei olisi niin värikäs ja monipuolinen ilman yhteistyökumppaneita. Tänäkin vuonna moni tutuista vekaraviikon tahoista otti haasteen vastaan ja muokkasi ohjelmansa istumaan poikkeusoloihin. Siitä suuri kiitos heille.

Yleisöä pyydetään tutustumaan vekara-varkaus.fi sivuihin ja osallistumaan ohjelmiin runsain joukoin. Laitetaan yhdessä sitä pilkettä silmäkulmaan ja nautitaan kesästä, auringonpaisteesta ja lastenkulttuurista.

Toivottavasti ensi vuonna voimme taas kohdata kasvokkain ja iloita yhdessä konserteista, katujunan kyydistä, Seikkailujen saaresta ja monesta muusta lasten suosikkiohjelmasta.

Festivaaliviikko verkossa 8.-14.6.2020.

www.vekara-varkaus.fi

Tavataan verkossa!